Miért történnek gyerekekkel rossz dolgok?
Vallásos vagyok, szeretnék megtérni, de még sokat kell változnom hozzá, azzal kezdtem, hogy a kezembe vettem a Bibliát és igyekszem alakítani a gondolkodásom és megbocsájtani azoknak akikre haragszom, de vannak kérdések bennem is, mint szerintem mindenkiben. Például, hogy ugye minden gyerek a mennybe megy, mert a gyerekek jók, tiszták, ártatlanok. Akkor Isten a gyerekeket miért nem védi meg a rossz dolgoktól? Például pedofília, családon belüli erőszak és lehetne még sorolni ,mert ilyen szélsőséges rossz dolgokra gondolok. ?
Szeretném kérni, hogy hívő emberek válaszoljanak vagy legalább ha nem is hívő, normális válaszokat szeretnék. Köszönöm!
"Az emberek maguk vetették el Istent (Éva, Ádámmal karöltve Sátánt választotta.)"
Ami mellesleg egy MINDENTUDÓ Isten esetén teljes képtelenség, de ez ne zavarjon. :)
Mert ugye mindentudóként tökéletesen tisztában volt ő ezzel előre, hogy ez fog történni, így megtehette volna a szükséges ellenlépéseket AMELLETT is, hogy meghagyja az ember szabad akaratát. Mégsem tette meg. És dettó ugyanez áll a Sátán állítólagos lázadására is (szintén meg se történhetett volna eleve).
Ebből két dolog következhet:
- vagy épp azt AKARTA Isten, hogy ez történjen, ezért nem tett semmit
- vagy nem is létezik, és mese az egész
"Miért teremtette Isten a világot?
Hogy öröme teljen benne. Vagy tévedek? "
Nos, mint látod, istennek ez így jó. Ennek örül.
Miért akarod te felülbírálni az ő akaratát?
A vallás elsősorban vak hit. Elfogadása minden tannak, amit a vallás elfogad.
Ha te ezekben kételkedsz, akkor még van szikrája az logikus gondolkodásnak a fejedben.
Majd amikor ez elmúlik teljesen, akkor leszel hívő.
A te döntésed, hogy ezt az utat választod-e.
Ha nem tartassz a sátánnal akkor Istennel tartanál, de az írásodból nekem az jön le, hogy te nem egy megtért Igaz hívő vagy, bocs ha tévedek.
Ugyanis akkor hinnél a halál utáni életről. Az az igazi élet.
"Ugyanis akkor hinnél a halál utáni életről. Az az igazi élet."
marhaság, lélekvándorlás van. Buddha is megmondta.
Nem ez nem jó Istennek, nem ennek örül, mi választottuk őt. És van bennem logikus gondolkodás és marad is a vallástól függetlenül.
És eszembe sincs felülbírálni az akaratát, nem is tudnám, nem is akarom.
Nem ez az ő akarata, ez a mi döntnésünk volt...
"Ugyanis akkor hinnél a halál utáni életről. Az az igazi élet."
:))
Ad 1.) Akkor minek a földi? Ez esetben egy az egyben mellőzni lehetett volna az anyagi világot és megmaradni csak a szelleminél.
Ad 2.) Neked TÉNYLEG igazságosnak tűnik az, hogy EGYETLEN földi élet alapján dőljön el a sorsod egy ÖRÖKKÉVALÓSÁGRA?
Perspektívát adva a dolognak: ez olyan, mintha az életed azon múlna, hogy csecsemőkorodban a bölcsiben jól viselkedtél-e vagy nem: ha jól, akkor egész életedben boldog leszel, egészséges és gazdag, szerető családdal és barátokkal, ha meg rosszul, akkor egész életedre nyomorult, nincstelen, hajléktalan leszel.
Igazságos? Nem.
Halál utáni élet az élet alapján igazságos? Nem.
Akkor miről is beszélünk?
Igazából még nagyon sok mindent tudnék írni a válaszaidhoz, de sajnos muszáj mennem, mert vár rám a Picúr, 7 hónapos Kis Tündér :-)
Másrészt úgy érzem ez egy örrökké tartó beszélgetés is lehetne :-)
Üdvözlöm őt is, jó egészséget neki, és sok boldogságot hozzá! :)
A leírtakon meg azért gondolkodj el, és legyél egy kicsit kritikusabb a hiteddel. Hidd el, sok szenvedéstől menthet meg egy csipetnyi józanság. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!