Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi nehezíti meg leginkább egy...

KZitus kérdése:

Mi nehezíti meg leginkább egy keresztény ember életét napjainkban?

Figyelt kérdés

2015. aug. 10. 11:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
zitus, nem minden fekete vagy fehér. a biblia elismeri, hogy a pénz oltalom, és hogy nincs jobb a nap alatt, mint hogy az ember élvezze a fáradságos munkájából fakadó jót. te aszkétizmusra utalsz, amit elítél a biblia. nem értem, a magyar tanúk miért gondolják, hogy nem lehet jó életkörülmények közt szolgálni Istent. feltételezem, soha nem voltál tagja nyugat európai gyülekezetnek. ott a testvérek modern, biztonságos autóval járnak, étterembe mennek, megengedhetik maguknak a nyaralást, és mégsem hagyják el a szervezetet. sokkal kevesebb dolog miatt agodalmaskodnak, mint a magyarok, akiknek tíltották a továbbtanulást, és fizikai munkából tengetik az életüket, tiszta stresszesek, gyógyszerfüggők, mint te is, és üldözési mániájuk van... kihagysz egy csomó színt az életedből, és borzasztó ítélkező vagy. ha szerinted ez az az út, amin járnod kell, hát... én kételkedek ebben, de szíved joga azt hinni, amit akarsz.
2015. aug. 10. 17:28
 12/17 anonim ***** válasza:

7-es voltam.

Én mondjuk nem vagyok keresztény, de nem is aszketizmusra gondoltam. Viszont ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy az, hogy az ember mindennap megtömheti a hasát, az egy evilági illúzióba ringat minket, és természetesnek vesszük, hogy a mindennapi kenyerünk megadatik (legalábbis itt Magyarországon). És ha valami folytán nem adatik meg, akkor a kormányt, a főnökünk... stb. kezdjük szidni, ahelyett hogy hálásak lennénk azért, amink van.

Mégegyszer: nem az a baj, hogy nem nélkülözünk, csak könnyebb szem elől veszteni a valós értékeket, ha nem kell a hiányukat átélnünk. Azt hisszük, a mi munkánk gyümölcsei egyedül a javaink, miközben a keretet ehhez nem mi biztosítjuk. Például súlyosan megbetegedsz. Elüt egy autó. Stb. Ezek nem extrém esetek.

2015. aug. 10. 18:16
 13/17 Pietrosol ***** válasza:

KZitus!

A nehézség oka, hogy az ember úgy éli az életét, mintha az élet magoldandó problémák sora lenne. Az élet=gond! Pedig az élet nem gond, csak az életről alkotott gondolat teszi gonddá. Akinek nincs abszolút státusza, spirituális bázisa, az a gondolataival alszik ébrenlét alatt is és ez az álom az életről álmodott rémálom is lehet. Kontempláció nélkül a vallás, az élet olyan, mintha herélt lóval indulnánk fedeztetni.

Minden gondolat a csendből születik meg. Nem tudnánk semmit a gondolatainkról, ha nem lenne meg bennünk a csend, amiben megjelenik. Nagyobb haszna van, ha a figyelmünket a bennünk levő csend, tér felé fordítjuk, mintha elveszünk az objektumvilágban.

2015. aug. 11. 07:10
 14/17 A kérdező kommentje:

Szia 12-es:-)

Érdekes amit írtál, mert nem vallod magadat kereszténynek, mégis krisztusi a gondolkodásod. Mert arra Krisztus tanított, hogy legyünk "hálásak .... azért, amink van." Elhiszed, hogy ez azért van(lehet), mert Isten a maga képmására teremtette az embert?

Az étkezéssel kapcsolatban, én azt gondolom, hogy azt Isten a mi élvezetünkre adta, nem csak azért, hogy fönntartsuk vele a szervezetünket. Pedig úgy is működhetne a szervezetünk, hogy (mint a kályhát) megpakolnánk, az ízeket sem érezve....ott bent az elvégezné a feladatát. De mennyivel jobb élvezni minden étkezésnél az ízeket...

Hát ez éppenséggel megszépíti az életünket:-)

Köszönöm az írásodat:-)

2015. aug. 12. 10:59
 15/17 A kérdező kommentje:

Szia Pietrosol

Egyetértek veled abban, hogy sokszor a gondolkodásmódunk nehezíti meg az életünket. Biztosan hallottad már a félpohár vízről való gondolkodást: valakinek már csak ennyi van, valakinek pedig hű még van egy fél pohárral:-)

Ezért írja magáról a Biblia, hogy "élő és ható".

Segít Isten szerint látni az életet - és máris könnyebb a "probléma":-)

Köszi:-)

2015. aug. 12. 11:04
 16/17 anonim ***** válasza:

te szeretted a szomszédok teleregényt?

mert ugyanazt csinálod, mint a végén a szereplők:

megmondassz valamit, ami szerinted úgy van, és pont.

ez új módszer, most tanultad az abaddon sáskaképző iskolában?

2015. aug. 12. 11:13
 17/17 A kérdező kommentje:

Szia 1-es

Jézus ezt mondta: „Az én Atyám mindmostanáig folyton munkálkodik, és én is folyton munkálkodom” (Ján 5:16, 17).

Mióta megteremtett, és Ádám rosszúl döntött, azóta a megmentésünkön munkálkodik.

Ez emberi szemszögből tényleg hosszúnak tűnik, de Istennek ez alig több mint egy hét....:-)

2015. szept. 12. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!