Mi nehezíti meg leginkább egy keresztény ember életét napjainkban?
7-es voltam.
Én mondjuk nem vagyok keresztény, de nem is aszketizmusra gondoltam. Viszont ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy az, hogy az ember mindennap megtömheti a hasát, az egy evilági illúzióba ringat minket, és természetesnek vesszük, hogy a mindennapi kenyerünk megadatik (legalábbis itt Magyarországon). És ha valami folytán nem adatik meg, akkor a kormányt, a főnökünk... stb. kezdjük szidni, ahelyett hogy hálásak lennénk azért, amink van.
Mégegyszer: nem az a baj, hogy nem nélkülözünk, csak könnyebb szem elől veszteni a valós értékeket, ha nem kell a hiányukat átélnünk. Azt hisszük, a mi munkánk gyümölcsei egyedül a javaink, miközben a keretet ehhez nem mi biztosítjuk. Például súlyosan megbetegedsz. Elüt egy autó. Stb. Ezek nem extrém esetek.
KZitus!
A nehézség oka, hogy az ember úgy éli az életét, mintha az élet magoldandó problémák sora lenne. Az élet=gond! Pedig az élet nem gond, csak az életről alkotott gondolat teszi gonddá. Akinek nincs abszolút státusza, spirituális bázisa, az a gondolataival alszik ébrenlét alatt is és ez az álom az életről álmodott rémálom is lehet. Kontempláció nélkül a vallás, az élet olyan, mintha herélt lóval indulnánk fedeztetni.
Minden gondolat a csendből születik meg. Nem tudnánk semmit a gondolatainkról, ha nem lenne meg bennünk a csend, amiben megjelenik. Nagyobb haszna van, ha a figyelmünket a bennünk levő csend, tér felé fordítjuk, mintha elveszünk az objektumvilágban.
Szia 12-es:-)
Érdekes amit írtál, mert nem vallod magadat kereszténynek, mégis krisztusi a gondolkodásod. Mert arra Krisztus tanított, hogy legyünk "hálásak .... azért, amink van." Elhiszed, hogy ez azért van(lehet), mert Isten a maga képmására teremtette az embert?
Az étkezéssel kapcsolatban, én azt gondolom, hogy azt Isten a mi élvezetünkre adta, nem csak azért, hogy fönntartsuk vele a szervezetünket. Pedig úgy is működhetne a szervezetünk, hogy (mint a kályhát) megpakolnánk, az ízeket sem érezve....ott bent az elvégezné a feladatát. De mennyivel jobb élvezni minden étkezésnél az ízeket...
Hát ez éppenséggel megszépíti az életünket:-)
Köszönöm az írásodat:-)
Szia Pietrosol
Egyetértek veled abban, hogy sokszor a gondolkodásmódunk nehezíti meg az életünket. Biztosan hallottad már a félpohár vízről való gondolkodást: valakinek már csak ennyi van, valakinek pedig hű még van egy fél pohárral:-)
Ezért írja magáról a Biblia, hogy "élő és ható".
Segít Isten szerint látni az életet - és máris könnyebb a "probléma":-)
Köszi:-)
te szeretted a szomszédok teleregényt?
mert ugyanazt csinálod, mint a végén a szereplők:
megmondassz valamit, ami szerinted úgy van, és pont.
ez új módszer, most tanultad az abaddon sáskaképző iskolában?
Szia 1-es
Jézus ezt mondta: „Az én Atyám mindmostanáig folyton munkálkodik, és én is folyton munkálkodom” (Ján 5:16, 17).
Mióta megteremtett, és Ádám rosszúl döntött, azóta a megmentésünkön munkálkodik.
Ez emberi szemszögből tényleg hosszúnak tűnik, de Istennek ez alig több mint egy hét....:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!