Az önkielégítés ekkora bűn? Akkor most én?!
3 éve csinálom, de nem szoktam meggyónni. Nem is tudtam, hogy bűn. Később nem mertem.
Viszont májusban meggyóntam egy másik papnak, hogy önkielégítést végeztem. Nem kérdezte, hogy előtte mikor, hányszor stb... Ekkor gyóntam meg először 3 év alatt. Aztán a mi papunknak is. Mondott róla pár dolgot, hogy miért bűn stb... És most is meggyóntam, viszont mondta, ha csinálom, utána nem mehetek áldozni. Ez most komolyan ilyen súlyos bűn? Most minden vasárnap, vagy ünnep előtt gyónjak meg?
És az előző 3 év? Azalatt akkor mennyit vétkeztem? Azt hogy gyónhatom meg? Régebben naponta csináltam, mostmár csak hetente, vagy ha néha rám jön. De nem hiszem, hogy kibírom úgy, hogy egy hónap alatt, egyszer se dobjam ki :(
F/16
Kérdező! Miért zavar téged ez a dolog? A pap mindig megkérdezi tőlled hogy maszturbáltál-e vagy mi?
Mert ha nem akkor nem muszáj elmondani neki.
Szia! Miért vagy engedetlen az egyházzal szemben?
A következő gyónásodban pedig gyónd meg a 3 évet. Akár hetente is mehetsz gyónni, ha van gyóntatás, nem szégyen az.
"Azt mondta, nem a világ legnagyobb bűne, de vétek a test ellen. Mivel nem állatok vagyunk, nem az ösztönnek kell, hogy vezéreljen, hanem az észnek. Bűn, mert a szex, az házasság után nem bűn viszont az nélkül igen. Éppígy az önkielégítés is az. És a vágyat le kell győzni, mert az ilyen vágy a gonosztól jön..."
Ki kell,hogy ábrándítsak mindenkit,aki szerint nem vagyunk ösztönlények,mert azok vagyunk ilyen értelemben.És ezt nem mástól,mint a teremtőtől kaptuk,fajfenntartási céllal.De mivel elhitették velünk,hogy ezért rosszak vagyunk,ezért nem merünk őszinték lenni se magunkhoz,sem a külvilághoz"mert hát az ember attól ember,hogy uralkodik önmagán"
Na idefigyelj, kisfiam!
Téged a természetes képességeid ellen hergelnek: Na ez bűn!
Ha úgy érzed, hogy önkielégítést kell végezned hát kedves egészségedre és tedd meg. A papok között vannak olyanok akiknek csak azért van szükségük hallgatni egy ilyen vallomást mert már torzult az ez irányú érték ítéletük (sajnos van ilyen), és neki már éppen az ilyenféle esemény megvallása/hallgatása okoz kielégülést: vigyázat ők is csak esendő emberek és semmi egyéb!!!
Ha önkielégítést végzel mindig légy nyugodt, zavartalanul végezd el és élj teljes lelki békében, mert ez természetes, egészséges.
Egyébként a sport valóban ész szerű megoldás lehet, bár az is korbácsolja a hormonokat, de van más alternatíva is, amit persze nem muszáj követned.
Én házasságban és hittel élő férfi ember vagyok. Mégis naponta akár több alkalommal is végeztem önkielégítést éveken át. Igaz, hogy ez egy idő után menthetetlenül a rendszeres szexuális együttlétek mennyiségi és minőségi romlását okozta. Ezért a feleségem talpraesettségének köszönhetően, kaptam tőle ajándékba egy szép, péniszzárat. Azaz szó szerint lezárta a nemi szervemet, hogy többé ne végezhessek önkielégítést. A kulcsot mindig magánál tartja , így csak akkor élvezhetek amikor azt ő szeretné. Azóta a házas életünk teljesen helyre állt, csodálatosakat élvezek, de mindig csak az ő testében. Beszéltünk erről pappal is, aki egyébként felvilágosult lévén már ismerte az eszközt, és teljesen helyén valónak nevezte, sőt kifejezetten ajánlotta is. És nagyon örült, hogy ilyen okos és bölcs megoldást választottunk.
Bár az a meglátásom, hogy a te korodban még a tanulás és a sport/munka mellett a legcélravezetőbb ha időnként szépen és természetesen önkielégítéssel könnyítesz magadon. Egészségedre! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!