Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az önkielégítés ekkora bűn?...

Az önkielégítés ekkora bűn? Akkor most én?!

Figyelt kérdés

3 éve csinálom, de nem szoktam meggyónni. Nem is tudtam, hogy bűn. Később nem mertem.

Viszont májusban meggyóntam egy másik papnak, hogy önkielégítést végeztem. Nem kérdezte, hogy előtte mikor, hányszor stb... Ekkor gyóntam meg először 3 év alatt. Aztán a mi papunknak is. Mondott róla pár dolgot, hogy miért bűn stb... És most is meggyóntam, viszont mondta, ha csinálom, utána nem mehetek áldozni. Ez most komolyan ilyen súlyos bűn? Most minden vasárnap, vagy ünnep előtt gyónjak meg?

És az előző 3 év? Azalatt akkor mennyit vétkeztem? Azt hogy gyónhatom meg? Régebben naponta csináltam, mostmár csak hetente, vagy ha néha rám jön. De nem hiszem, hogy kibírom úgy, hogy egy hónap alatt, egyszer se dobjam ki :(

F/16

2015. aug. 7. 06:19
1 2 3 4
 11/39 Roland G. ***** válasza:
36%

Bűn az önkielégítés,a áldozás és a gyónás is,sőt az is ha vádolod maga ezek miatt.Egy pap nem tud feloldozni,Jézus viszon tud segíteni,de nem a Jézus szobor.

Szerintem keress egy lányt,és házasodjatok össze,és akkor mehet az éjjel-nappal budaszex! :)

2015. aug. 7. 08:40
 12/39 anonim ***** válasza:
61%
Az egyházadban az újjászületés lényegét hamisan értelmezik, de a bűnöket el kell hagyniuk a tagoknak. Bűn az önkielégités, de jól írta Roland, hogy az is bűn, hogy nem jársz magad utána, hogy milyen nagy paráznának szolgálsz. Nem fog soha menni az őnkielégités elhagyása amig az ótermészet virgonckodhat, és nincs új szív. Bibliai alapokra kellene fektetni a hited.
2015. aug. 7. 09:05
 13/39 anonim válasza:
80%

Az önkielégítés nem bűn!

A papodnak is nyugodtan megmondhatod hogy nézzen jobban utnna. A szex és az önkielégítés nem ugyanaz.

Az önkielégítés természeted dolog. A testnek szüksége van rá, hogy levezesse a feszültségeket!

2015. aug. 7. 09:21
 14/39 anonim ***** válasza:
59%

Budaszex :DDDDDDDD

De tényleg jól mondja Roland, ha megházasodtál, akkor még kötelező is :)))

2015. aug. 7. 09:37
 15/39 anonim ***** válasza:
55%

Az egész kereszténység az emberek megfélemlítésére épít!

Mást se szajkóznak, csak hogy bűnös vagy ezért, bűnös vagy azért, még akkor is bűnös vagy ha egyébként semmi rosszat nem teszel. Poklok poklára kerülsz ha nem vagy a felekezetük tagja és nem jattolsz nekik.

"Maga olyan áldott jó lélek, érezze magát bűnösnek ezért!"

Másrészről a pap is csinálja. Gondolod hogy bevallaná bárkinek is? Mindig is csinálták, a régi időkben is, még az apácákkal is - jó párszor előfordult, hogy áldott állapotba került közülük pár (hacsak nem a szentlélek szállta meg a hölgyeket).

2015. aug. 7. 10:51
 16/39 anonim ***** válasza:
46%
Nem kötelező katolikusnak lenni. Viszont ha az vagy, akkor az a bűn, ami a katolikusok szerint bűn. Egyebek mellett ez a katolicizmus lényege. Szóval döntsd el hogy a katolikus egyházhoz ragaszkodsz jobban vagy a faszrángatáshoz.
2015. aug. 7. 11:08
 17/39 anonim ***** válasza:
63%
Keresztény vagyok és nem félek. A hiba nem bennem van, hanem abban, aki hülyeségeket írkál nulla ismerettel.
2015. aug. 7. 11:10
 18/39 Roland G. ***** válasza:
29%

15#

"Az egész kereszténység az emberek megfélemlítésére épít!"

Ez nem igaz,csak egyes egyházak csűrik-csavarják,hogy megfélemlítsék a híveket,de a Biblia szerint egy igaz keresztény szabad ember,azt csinál amit akar,mert új természetet kapott,s ennél fogva,mivel igaz a természete,igaz cselekedeteket tud tenni,de nem kényszer vagy megfélemlítésből,hanem szabadságból.Ez lenne az igaz kereszténység,de amit idéztem tőled,az igaz,de a kereszténységet idézőjelzőbe tenném e tekintetben.

Ahol megfélemlítés van,ott nincs se szabadság,sem szeretet!

2015. aug. 7. 11:11
 19/39 szp72 ***** válasza:
31%

Az önkielégítés bűn, de legjobb tudásom szerint nem halálos bűn. Vagyis meg kell bánnod, hogy áldozhass, de nem kell mindenképpen előtte gyónnod, hanem elég utána is a rendszeres gyónáskor. Ezt szerintem rosszul tudja a papod, ez nem gyilkossággal, rablással, házasságtöréssel, hitehagyással azonos súlyú bűn.

Elég nagy baj ha már rászoktál, de ha komolyan hiszed, hogy Krisztus meghalt a te szenvedélyeidért is, s feltámadásával legyőzte azt, akkor ki lehet belőle jönni.

A szexuális élmény nem egy fagyi, amit elnyalsz, hanem egy ajándék a leendő feleségedtől. Ezért bűn, mert lealacsonyítod, mert állati szintre teszed, az embernél ez sokkal több.

Az itteni ateistákra ne hallgass, azok beletörődtek már, hogy csak állatok.

2015. aug. 7. 13:58
 20/39 Roland G. ***** válasza:
45%

szp72#

"Az itteni ateistákra ne hallgass, azok beletörődtek már, hogy csak állatok."

:) Sejtik,hogy lett egy sejt,és egyet sejtett,s így lett az ember...

2015. aug. 7. 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!