Hivő ferfinak lehet olyan baratjone aki mar volt ferjnel es van gyereke?
Ha még egyiküknek sem volt egyházi esküvője (vagy, ha özvegy), akkor igen.
Polgári esküvő nem számít ennél a vallásnál (ha már elváltál).
Azért én is megkérdezném, hogy miért akarsz egyházi esküvőt?
Hívő lettél?
Ha nem, akkor pedig hazudni akarsz már az esküvőn? Ott ugyanis hitbéli kérdéseket tesznek fel - pl. olyat is, hogy a gyerekedet hívőnek neveled.
A házasoknak pedig nem én parancsolom, hanem az Úr, hogy az asszony ne váljon el a férjétől. Ha azonban elválik, maradjon házasság nélkül, vagy béküljön ki a férjével. A férfi se bocsássa el a feleségét. (1 Korinthus levél 7:10–11)
Például a férjes asszony is, amíg él a férje, hozzá van kötve a törvény szerint; de ha meghal a férfi, akkor fel van mentve a törvény hatálya alól, amely a férjéhez kötötte. Amíg tehát él a férje, házasságtörőnek számít, ha más férfié lesz, de ha meghalt a férje, megszabadul a törvényes kötöttségtől, és már nem házasságtörő, ha más férfié lesz. (Róma levél 7:2–3)
Szia
Ennyi kevés információ alapján nem lehet igennel, vagy nemmel válaszolni.
Elvileg lehet.
De hogy ez mennyire keresztényi, ahhoz sokkal több információ kellene rólatok.
Ha jól értem a kommentedből, tégedet főleg a szülei szempontjából érdekel a kérdés. Ha ez így van, akkor elsősorban arról tájékozódjál, ők milyen véleménnyel lehetnek az általad feltett kérdésről. Ezt pedig biztosan tudja a "hívő férfi" :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!