Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hivő ferfinak lehet olyan...

Hivő ferfinak lehet olyan baratjone aki mar volt ferjnel es van gyereke?

Figyelt kérdés

2015. aug. 5. 17:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne?
2015. aug. 5. 18:40
 2/11 anonim ***** válasza:
42%
Ha szerelmes a férfi akkor elfogadja. Elvégre Isten hozta útjába azt a nőt. Istentől kapta a szerelmet a szívébe. Próbáltál már magadtól szerelmes lenni? A szerelmet észérvek alapján fölébreszteni a szívedben? Ugye nem sikerült. El tudjuk dönteni hogy eszünk vagy iszunk-e, vagy hogy házasodunk-e vagy sem, de szerelmet nem tudunk generálni magunkban. Az csak úgy jön. Ha hívő a férfi és szerelmes, akkor úgy fogja érezni hogy Istentől kapta ezt az érzést, amit vagy ajándéknak vagy átoknak fog fölfogni. Ha ajándéknak akkor megtalálja a megoldást a tökéletes boldogságra.
2015. aug. 5. 18:42
 3/11 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag lehet... dogmatikailag viszont házasságtörés.
2015. aug. 5. 19:11
 4/11 A kérdező kommentje:
Van egy baratom aki hivo meg nem olyan regi a kapcsolatunk es nem tudom hogy a szulei mit szolnak majd hozza hogy voltam ferjnel es van egy gyerekem. Meg nem talalkoztam veluk es nem tudom hogy tudjak e.
2015. aug. 5. 19:21
 5/11 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos lesz az első benyomás. Szerény, tiszta, mosolygós legyél akin látszik hogy szereti a fiukat. Akkor könnyebben megbékélnek.
2015. aug. 5. 19:23
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Ha hívő, akkor kerüld el messzire. Téged is be akar majd szervezni a szektájába.
2015. aug. 5. 20:55
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha még egyiküknek sem volt egyházi esküvője (vagy, ha özvegy), akkor igen.

Polgári esküvő nem számít ennél a vallásnál (ha már elváltál).

2015. aug. 5. 23:19
 8/11 anonim ***** válasza:

Azért én is megkérdezném, hogy miért akarsz egyházi esküvőt?

Hívő lettél?

Ha nem, akkor pedig hazudni akarsz már az esküvőn? Ott ugyanis hitbéli kérdéseket tesznek fel - pl. olyat is, hogy a gyerekedet hívőnek neveled.

2015. aug. 5. 23:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A házasoknak pedig nem én parancsolom, hanem az Úr, hogy az asszony ne váljon el a férjétől. Ha azonban elválik, maradjon házasság nélkül, vagy béküljön ki a férjével. A férfi se bocsássa el a feleségét. (1 Korinthus levél 7:10–11)

Például a férjes asszony is, amíg él a férje, hozzá van kötve a törvény szerint; de ha meghal a férfi, akkor fel van mentve a törvény hatálya alól, amely a férjéhez kötötte. Amíg tehát él a férje, házasságtörőnek számít, ha más férfié lesz, de ha meghalt a férje, megszabadul a törvényes kötöttségtől, és már nem házasságtörő, ha más férfié lesz. (Róma levél 7:2–3)

2015. aug. 6. 06:07
 10/11 KZitus ***** válasza:

Szia

Ennyi kevés információ alapján nem lehet igennel, vagy nemmel válaszolni.

Elvileg lehet.

De hogy ez mennyire keresztényi, ahhoz sokkal több információ kellene rólatok.

Ha jól értem a kommentedből, tégedet főleg a szülei szempontjából érdekel a kérdés. Ha ez így van, akkor elsősorban arról tájékozódjál, ők milyen véleménnyel lehetnek az általad feltett kérdésről. Ezt pedig biztosan tudja a "hívő férfi" :-)

2015. aug. 6. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!