Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hogyan tudna megfogalmazni...

Ki hogyan tudna megfogalmazni egy prédikációt az alábbi igéről?

Figyelt kérdés

(Jn 10:33)

"Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat."

2015. júl. 31. 19:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Miért lenne eretnekség?"

Mert a Fiú egylényegű az Atyával. A te gondolatmenetedből ez viszont kimaradt, és könnyen félreérthető, abból a szempontból, hogy Jézus Atyának való alárendeltségét hangsúlyozod. Ez viszont ariánus eretnekség, Áriusz tanait a 325-ös nikaiai zsinat ítélte el.

2015. aug. 1. 19:02
 12/12 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mert a Fiú egylényegű az Atyával. A te gondolatmenetedből ez viszont kimaradt, és könnyen félreérthető, abból a szempontból, hogy Jézus Atyának való alárendeltségét hangsúlyozod."

Az hogy te személy szerint nem figyelsz az gond lehet! Ugyan is az én gondolatmenetem az volt hogy elindulási alapot adjak a kérdezőnek.

Szerinted mit jelent az a mondat hogy: "De a többit azt kérd el Istentől!"

Ez mit sugall neked?

A másik dolog meg az hogy az igei rész nem az egylényegűséget tárgyalja hanem Jézus Istenségét. De még egy dolog. Most már úgy vagyok vele hogy nem érdekel különösebben az hogy te eretnekségnek látod az írásomat! Ha ennyire zavar akkor ne olvasd!

De amit írtam azt vállalom és azért írtam mert így gondolom.

"Jézus Atyának való alárendeltségét hangsúlyozod..."

Mert így van hiszen Jézus azért jött hogy az Atya akaratát cselekedje. Amikor állította hogy több légiónyi angyalt kérhetne akkor is azt mondta hogy az Atyától kérné. Ez egyértelmű! Jézus nem testet öltve jött a Földre hanem ide született! Pont úgy ahogyan egy ember! Ez sem véletlen ez is az Atya akarata volt.

Minden jót neked!

2015. aug. 1. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!