Ki hogyan tudna megfogalmazni egy prédikációt az alábbi igéről?
(Jn 10:33)
"Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat."
így:
"Ha az én Atyám dolgait nem cselekszem, ne higyjetek nékem;" (Jn 10:37)
Nem vagyok zitus! :)
Ffi. nemű vagyok.
Lucifer666 köszönöm de ha kérhetném saját szavakkal és nem másik igével. :)
Köszönöm!
Vidiripi
János 10:33 A zsidók így feleltek: Nem jó tettekért kövezünk meg téged, hanem káromlásért és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.
Jézus nem Atyaistenné teszi magát. De a zsidók ez miatt akarták megkövezni pedig nem erről volt szó. Igaz hogy Jézus (Filippi 2:6) lényegében Isten de nem az Atyaisten! Mivel a hatalmát az Atyától kapta s amit az embereknek mondott, tanított, cselekedett az mind az Atyától van. Mivel Jézus azért jött hogy az Atyja akaratát cselekedje. Bár imádkozott azért hogy múljék el tőle ez a pohár. De azt is kijelentette hogy úgy legyen ahogyan az ő mennyei Atya akarja!
Jézust meg akarják kövezni a kijelentése miatt! Hány alkalommal akarják megkövezni Jézust és miért. Majd nézz utána!
Ez csak azért hogy eltudj indulni. De a többit azt kérd el Istentől!
Talán még ezt olvasd el. János 1:1-3
Azért kíváncsi lennék miféle prédikációt kell tartanod és kiknek?
Köszönöm Vidiripi!
Tulajdonképpen egy ifi órára kell felkészülnöm órát tartani mert helyettesítek 2 hétig.
Köszönöm az írást is, én is kb hasonlóra gondoltam. :)
Vidiripi
White Dove!
"Nyilvánvalóan azért, mert Jézus olyan képességet tulajdonít magának, amely az ő felfogásuk szerint kizárólag Istené lehet."
Hát ilyet még nem olvastam!
János 10:36 arról mondjátok-e ti, hogy káromlást szól, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, mivelhogy azt mondtam: az Isten Fia vagyok?
Jézus kijelenti hogy ő az Isten fia. De ez mitől lesz képesség?
Tehát Jézus képes volt arra hogy az Isten fiává váljon? Ebben szeretnék pontos ismeretet szerezni! Hogy történt ez?
Számomra a "képesség" és a "tulajdonság" két külön fogalom.
Mondjuk azért jó volna tudni, hogy melyik felekezet teológiája szerinti prédikációra gondolsz. :)
Vidipiri válasza, amivel szimpatizálsz, eléggé ariánus eretnekségbe hajló... Ha Jehova tanúja vagy egy mormon hívő ír ilyet az oké, az az ő tanításuknak megfelel, de a Szentháromságban hívő keresztényeknek nem.
Vidiripi
Nem vagyok sem Jehova tanúja sem mormon és ariánus sem vagyok.
"...eretnekségbe hajló..."
Miért lenne eretnekség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!