Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hogyan tudna megfogalmazni...

Ki hogyan tudna megfogalmazni egy prédikációt az alábbi igéről?

Figyelt kérdés

(Jn 10:33)

"Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat."

2015. júl. 31. 19:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Zitus Te vagy az?
2015. júl. 31. 20:46
 2/12 anonim ***** válasza:

így:

"Ha az én Atyám dolgait nem cselekszem, ne higyjetek nékem;" (Jn 10:37)

2015. júl. 31. 21:00
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem vagyok zitus! :)

Ffi. nemű vagyok.

Lucifer666 köszönöm de ha kérhetném saját szavakkal és nem másik igével. :)

Köszönöm!

2015. júl. 31. 21:13
 4/12 anonim ***** válasza:

Vidiripi

János 10:33 A zsidók így feleltek: Nem jó tettekért kövezünk meg téged, hanem káromlásért és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.

Jézus nem Atyaistenné teszi magát. De a zsidók ez miatt akarták megkövezni pedig nem erről volt szó. Igaz hogy Jézus (Filippi 2:6) lényegében Isten de nem az Atyaisten! Mivel a hatalmát az Atyától kapta s amit az embereknek mondott, tanított, cselekedett az mind az Atyától van. Mivel Jézus azért jött hogy az Atyja akaratát cselekedje. Bár imádkozott azért hogy múljék el tőle ez a pohár. De azt is kijelentette hogy úgy legyen ahogyan az ő mennyei Atya akarja!

Jézust meg akarják kövezni a kijelentése miatt! Hány alkalommal akarják megkövezni Jézust és miért. Majd nézz utána!

Ez csak azért hogy eltudj indulni. De a többit azt kérd el Istentől!

Talán még ezt olvasd el. János 1:1-3

Azért kíváncsi lennék miféle prédikációt kell tartanod és kiknek?

2015. júl. 31. 21:35
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm Vidiripi!

Tulajdonképpen egy ifi órára kell felkészülnöm órát tartani mert helyettesítek 2 hétig.

Köszönöm az írást is, én is kb hasonlóra gondoltam. :)

2015. júl. 31. 22:07
 6/12 anonim ***** válasza:
Nyilvánvalóan azért, mert Jézus olyan képességet tulajdonít magának, amely az ő felfogásuk szerint kizárólag Istené lehet. Például, az imént azt mondta a „juhokról”, hogy ’örök életet ad nekik’, melyre emberek nem képesek. A zsidók azonban figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy Jézus elismeri: hatalma Atyjától ered.
2015. júl. 31. 23:07
 7/12 anonim ***** válasza:

Vidiripi

White Dove!

"Nyilvánvalóan azért, mert Jézus olyan képességet tulajdonít magának, amely az ő felfogásuk szerint kizárólag Istené lehet."

Hát ilyet még nem olvastam!

János 10:36 arról mondjátok-e ti, hogy káromlást szól, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, mivelhogy azt mondtam: az Isten Fia vagyok?

Jézus kijelenti hogy ő az Isten fia. De ez mitől lesz képesség?

Tehát Jézus képes volt arra hogy az Isten fiává váljon? Ebben szeretnék pontos ismeretet szerezni! Hogy történt ez?

Számomra a "képesség" és a "tulajdonság" két külön fogalom.

2015. aug. 1. 10:30
 8/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk azért jó volna tudni, hogy melyik felekezet teológiája szerinti prédikációra gondolsz. :)

Vidipiri válasza, amivel szimpatizálsz, eléggé ariánus eretnekségbe hajló... Ha Jehova tanúja vagy egy mormon hívő ír ilyet az oké, az az ő tanításuknak megfelel, de a Szentháromságban hívő keresztényeknek nem.

2015. aug. 1. 12:18
 9/12 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nem vagyok sem Jehova tanúja sem mormon és ariánus sem vagyok.

"...eretnekségbe hajló..."

Miért lenne eretnekség?

2015. aug. 1. 15:32
 10/12 anonim ***** válasza:
2015. aug. 1. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!