Kedves feleségek! Mi a véleményetek ezzel a bibliai elvárással kapcsolatban?
Kolosszé3:18
Ti feleségek, rendeljétek alá magatokat férjeteknek, amint illik az Úrban.
Efézus 5:22
A feleségek rendeljék alá magukat férjüknek, mint az Úrnak,
1Péter 3:1
Hasonló módon, ti feleségek, rendeljétek alá magatokat a férjeteknek, hogy ha vannak olyanok, akik nem engedelmeskednek a szónak, ők a feleségük viselkedése által szó nélkül is megnyeressenek...
Mennyire válik ez javára, előnyére (esetleg ha úgy látjátok a hátrányára) a családnak, illetve a házasságnak?
Kedves 12-es
Az a nő, feleség, aki ismeri az idézett verseket, hidd el ismeri azt is amit a férjekről ír a Biblia
Azért nem idéztem a férjekre vonatkozó szentírási tanácsot, mert CSAK a feleségek véleménye érdekelt volna.
Megköszönném, ha az aki ír, és feleség, jelezné.
Köszönöm:-)
Én feleség vagyok, és mi ezt a férjemmel a házasságunk előtt letisztáztuk. Értjük a lényegét, és azt, hogy mire akart utalni ezzel a Biblia, pl. régen lehet egy nő nem látott annyit a világból, mint ma, és amúgy sem engedték dolgozni, így a férfinek, aki többet tapasztalt a világból és hozta a pénzt a házhoz, volt ,,joga" uralkodni. Ráadásul akkoriban sokkal nagyobb szükség volt az emberi test közvetlen erejére, s ilyen szempontból egy nő születési hátránnyal indult, így könnyű volt leuralni. (Persze ez kicsit sem volt igazságos.) Ám ez a mai világban már nem meg a helyét. A ,,férfi uralkodik" szemlélet az elmúlt korok jellemzői.
Hiszünk mindketten abban, hogy a döntéseinket együtt hozzuk meg, még akkor is, ha csak a férjem dolgozna, hiszen társak vagyunk, egyenrangúak. Volt már egy-két veszekedésünk, de ez mindenhol van! És megoldottuk :) Szeretjük egymást! Kívánom a hasonlókat mindenkinek!
32/N
23-as köszönöm a véleményedet, és kívánom, hogy mág nagyon sokáig ugyan ezt érezzétek egymás iránt:-)
Egyszer hallottam, hogyha csepeg a háztető, nem új házat kell építeni, hanem a tetőt ki kell javítani. Így van ez a nézeteltérésekkel is. Mindent meg lehet oldani, beszélni, ha az esküvőn tett fogadalmunkra gondolunk:-)
Jóban, roszban....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!