Szentháromság pártiak, mi a véleményetek az alábbi szöveggel kapcsolatban?
Válaszolhatnak tanúk is csak ne barmolják szét a kérdést ha kérhetem!
"Nem, én a Biblia tanítását fogadom el hitelesnek. Te pedig a démonoktól tudakozódsz, azt hiszed, hogy amit mond, az mind hamis, holott épp ez benne a csavar, hogy amit a háromsággal kapcsolatban idéztél tőle, az igaz.."
Ezt a szövegrészt itt találtam;
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..
Érdekes, hogy ami alátámasztja a saját tanításukat (őrtorony)a médium üzenetéből azt elfogadják hitelesnek, ami meg nem támasztja alá az meg "démoni" spekuláció! :D
Ez elég fura szeríntem, nem?
Érdekes,hogy a médium pont azt támadja meg a Szentírásban ami a legfontosabb, vagyis Jézus Isteni mivoltját.
Szeríntem ez elég hogyismondjam....khm :)
És a Jehovistáknak ezzel semmi problémájuk nincsen.
Valójában a háromság tanát nem az alapján utasítják el a tanúk, hogy egy médium mit állít róla vagy sem. Hanem a társaságuk véleménye alapján, ami szerintük a Bibliára épül.
Szóval a linkelt eszmefuttatás lényege olyasmi, hogy egy ember nem csak hazudni meg igazat tud mondani.
Beírtam a keresőbe, hogy "Greber és az Őrtorony" és mindent amit kiadott összeköti a szervezetet vele, sőt többek között a ján.1-1 et őtőle,hogy úgymondjam "örökölték", akkor csak van benne valami igazság, nem?
Itt pl. ezt találtam;
"A New World Transilation with references lábjegyzetben a Csel 5:42-re vonatkotólag egy nem Jehova Tanuja (R.C.H. Lenski) által említett jegyzetet hoz fel alátámasztásként, mintha az Isten szócsövének külső világi kommentárok véleményét kellene figyelembe vennie az Isten szava értelmezésénél.Ugyan ezt a hibát a Johannes Greber fordítással kapcsolatos érvelésben is elkövették akinek munkáját fel használták az Újvilág fordítás kidolgozásában pedig Johannes Greber spiritiszta volt."
Jézus teljesen ember ÉS teljesen Isten - mivel erre alapul az egész kereszténység, aki ezt támadja: mezei egyszerűséggel NEM keresztény. Ami nem jelenti, hogy bántani kell őket. Higgyenek, amit akarnak.
Szentháromság pártiak nincsenek, ez nem párt(politikai) kérdés. Szentháromság tan van, azt meg lehet kísérelni megérteni - Aquinói Szent Tamás írását pl a Szentháromságról.
Egyébként, mint működés átélhető az Atya -Fiú-Szentlélek.
Lehet összefüggést találni az ember hármas felosztásával: szellem-lélek-test, vagy: értés -érzés-akarat.
De mindenki maga keresse a megértést, nem fogja senki helyette elvégezni ezt a szellemi munkát.
6-os válaszoló, ugye ezt a háromság szelleme hozta ki belőled?! :-)
Ha Jehova Tanúitól elvárjátok, hogy tiszteletben tartsa a ti hiteteket, akkor fogadjátok el ti is, hogy mi nem tatjuk "szentnek" a háromságot, sőt az egy bizonyíthatóan istenkáromló filozófia.
öreg, elfogadom, hogy ti ilyenek vagytok, nem bántlak titeket, de ilyen baromságot nem fogadok el: "egy bizonyíthatóan istenkáromló filozófia."
Abba is lehet hagyni ezt a "vitát".
Nem kérek személyeskedést, ítélkezést, hogy miért és milyen vagyok, köszönöm.
"Ne Ítélj, hogy ne ítéltess" -mondja Jézus, a Krisztus, a megtestesült Logosz, aki még azt is mondja: "Én és az Atya egy vagyunk."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!