Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves feleségek! Mi a vélemén...

KZitus kérdése:

Kedves feleségek! Mi a véleményetek ezzel a bibliai elvárással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Kolosszé3:18

Ti feleségek, rendeljétek alá magatokat férjeteknek, amint illik az Úrban.

Efézus 5:22

A feleségek rendeljék alá magukat férjüknek, mint az Úrnak,

1Péter 3:1

Hasonló módon, ti feleségek, rendeljétek alá magatokat a férjeteknek, hogy ha vannak olyanok, akik nem engedelmeskednek a szónak, ők a feleségük viselkedése által szó nélkül is megnyeressenek...

Mennyire válik ez javára, előnyére (esetleg ha úgy látjátok a hátrányára) a családnak, illetve a házasságnak?

2015. júl. 22. 16:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%
üldözési mánia, kettős személyiség-paranoia, kissebségi komplexus, túlzott megfelelési kényszer, kényszeres ítélkezés...
2015. júl. 22. 19:21
 12/24 anonim ***** válasza:
szerintem ha nem ilyen kiragadott módon idézel hanem hozzá olvasod a férjekre vonatkozó részt is akkor kb az első válaszoló szemlélete jön ki belőle
2015. júl. 22. 21:12
 13/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Köszönöm a jó kívánságot! :)

"Miért gondolod, hogy Isten, aki létrehozta a házasságot, nem jó tanácsot da,illetve miért nem értesz vele egyet?

Az idézetek nem azt mondják, hogy a feleség szolga legyen!"

Ki mondta, hogy nem értek vele egyet!? :)

Én nem Istennel nem értek egyet, hanem azokkal nem értek egyet akik a Biblia szavát kihasználva tényleg szolgaként tekintenek asszonyaikra.

Ef 5:28

Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségöket, mint az ő tulajdon testöket. A ki szereti az ő feleségét, önmagát szereti.

2015. júl. 23. 05:17
 14/24 A kérdező kommentje:

13-as

Köszönöm az írásodat!

Bárcsak a férfiak többsége így gondolkodna! Sokkal több boldog család vehetne körül a szomszédokban!

2015. júl. 24. 16:43
 15/24 anonim ***** válasza:

a szomszédokról ne beszéljünk...

elég megkérdezni a tanúk szomszédait...

egyébként meg:

Jobb a közelben levő szomszéd, mint a messzi testvér

példabeszédek 27:10

2015. júl. 24. 17:47
 16/24 anonim ***** válasza:

Kedves Zitus sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak.

Minden házba van néha "koccanás", de ezt meg lehet oldani úgy, hogy egyik fél se érezze magát hátrányba.

2015. júl. 24. 19:48
 17/24 A kérdező kommentje:

Kedves 16-os

Családok hullanak szét naponta szerte a világban, mindenütt ...felétek nem így van?

A többivel egyetértek. Minden családba van csörrenés. De amikor úgy szereti a férj a feleségét mint a saját testét, és a feleség mélységes tisztelettel van a férje iránt...MINDEN problémát KÖZÖSEN meg lehet oldani. Egyetértesz?

2015. júl. 27. 13:32
 18/24 anonim ***** válasza:
44%

kivéve ugye ha az egyik fél elkezd kételkedni a zrt jogos uralkodásában, pl abban, hogy 1914 nem is az, aminek állítják.

mert ugye akkor szervezeti utasításra fertőző elmebetegnek kell tekinteni, szellemileg halottnak, és gyűlölni kell. onnastól kezdve ugye elég nehéz a kommunikáció, hiszennem is szólhatsz hozzá, nem is köszönhetsz neki. abban egyetértek, hogy világszerte családok hullanak szét a zrt miatt. egy közeli ismerősömet VÁLÁSRA BUZDÍTJÁK, habár ezt konkrétan nem mondják neki, illetve biztosítják, hogy segítenek neki ABBAN, HOGY NE SEMMIZE MAJD KI A PÁRJA...

2015. júl. 27. 13:55
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem vagyok feleség, de ha az lennék, engedném, hogy a férjem vezessen, én nem vagyok egy főnöktípus. Persze csak akkor, ha egyetértek az értékrendjével. Az "alárendelődés" nekem túl erős kifejezés, kb. "legyél szolga", pedig szerintem nem erre gondol a szerző - no meg az is igaz, hogy abban az időben teljesen más volt a férfiak és a nők szerepe, amit nem feltétlenül kell ma is követnünk.

A 3. idézet meg leginkább a példamutatásról szól: az engedelmes feleség jó hatással van a férjére, általa ő is jobb emberré válik. (Kár, hogy a valóságban ez gyakran nem így működik, a tisztelt férj az engedelmes feleséget inkább lábtörlőnek használja...)

2015. júl. 29. 21:38
 20/24 anonim ***** válasza:

ezeknek a szavaknak akkor volt jogalapja amikor a férfi kötelességeként felvette hogy eltartja az egész családot, az asszonyt és a gyerekeket beleértve.

a férfi legyen férfi, vezessen ha tud vezetni.

de ha csak a szája jár és a sört vedeli a hűtőből akkor sajnos ezek a sorok nem vonatkoznak rá.

mert a férfi nem férfinak születik, azzá kell válnia.

2015. júl. 29. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!