Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek túlzásba viszem...

Szerintetek túlzásba viszem az öltözködési "szabályokat"? Vagy valóban így kellene viselkedni olyannak, aki komolyan veszi a vallását a hétköznapi életben is?

Figyelt kérdés

30+ éves nő vagyok.

Sokszor megszóltak már az alábbi miatt:

Nyáron is inkább nagyon vékony, de hosszú szárú, szellős nadrágot viselek, vagy ha rövidet, akkor az a térd aláig érő ún. halásznadrág. Tehát a lényeg az, hogy a térd még takarva legyen. Továbbá lakáson kívül a bokát is takarom pl. olyan szandált veszek fel.

Felül pedig a vállakat - gyakran a felkart is - elfedő rövid ujjút, blúzt viselek, amelyeknek a dekoltázsa is kicsi, tehát nem mély kivágású.

Továbbá nem testhezálló, testhez simulóak ezek, hanem szellősebbek, ugyanakkor nem is "topisak".

Én úgy gondolom, hogy nem egy tárgy vagyok, amit bárki nézhet...mert akkor mi marad majd a leendő páromnak, férjemnek?

Nem ítélem el azokat, akik szabadabban öltözködnek, ugyanis az mindenkinek a saját dolga.

Viszont a környezetem engem megszól ez miatt.

Pedig egyébként fiatalosan, világos színeket viselek.

Egyszerűen nem mutatok meg közel sem annyit, mint ami a hölgyektől manapság itt nyugaton már megszokott.

2015. júl. 21. 12:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

A 10-es választ adó biztos, hogy nem találkozott még olyan házaspárral, akiknek Isten mondta, hogy ti egy pár lesztek és kész! :)

Szenczy Sándor házassága (is) ilyen, szokott róla beszélni, hogy a felesége szégyellte, ő nem is szerette az asszonyt, egyszerűen csak engedelmeskedtek az Úrnak, ma pedig több évtized után is lángol köztük a szerelem.

Úrban házasodni a legjobb dolog a világon.

2015. júl. 22. 00:21
 12/21 anonim ***** válasza:
Szerintem meg baromi felszínes gondolkodás, hogy attól valaki "elfogy", kevesebb marad élete párjának, hogy férfiak látják az ultra erotikus bokáját és vállát szerinted. Szóval házasságban az az érték, hogy más nem láthatja a térdedet. Márészt nekem nevetséges az, hogy ez úgy van eladva, mint valami kitüntetés. "Neked meg van engedve, hogy ránézz a bokámra! Mert én szeretlek." Hűűűű...
2015. júl. 22. 04:38
 13/21 anonim ***** válasza:
Miért kéne kipakolni minden nőnek a testét mutogatni? Elég baj, hogy húspiacon hiszitek magatokat. Mi közöd más testéhez, ha az nem akarja megosztani veled?
2015. júl. 22. 08:29
 14/21 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy ki kell? De az még mindig nevetséges, hogy egy váll vagy boka miatt szerinte egy emberi lényből elveszik és ettől az értéke huss, eltűnik a semmibe.
2015. júl. 22. 14:48
 15/21 anonim ***** válasza:

Én meg igazából nem értem a problémát. Délelőtt olvastam a kérdésedet, hazafelé a munkából direkt figyeltem, hogy ki milyen ruhát visel, és a nők többsége hozzád hasonlóan volt öltözve. Persze voltak sokan miniszoknyában, rövidnadrágban, mély kivágású vagy ujjatlan trikóban is (ez utóbbiban kb. a nők fele), de a többség akkor is valahogy úgy volt felöltözve, mint amit te itt leírtál. Mindez Budapesten, 40 fokban.

Persze ez hétköznap, és a munkahelyek többsége elvár egy bizonyos színvonalat, egy nyaralóhelyen nyilván mindenki jobban nekivetkőzik, én is. De pl. nálunk bent az irodában, hiába huszonéves a munkatársak nagy része, senki nem hord térd fölé érő szoknyát vagy alig felsőt. Egyszerűen nem szokás.

Itt inkább az a kérdés, hogy azért öltözködsz-e ilyen visszafogottan, mert így érzed jól magad, vagy valamilyen külső kényszernek engedelmeskedve, mert a gyülekezeted szerint az ujjatlan trikó vagy a kilógó térd már parázna (ilyen is van sajnos), és te valójában szenvedsz a dunsztolódástól.

2015. júl. 22. 20:07
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az összes eddigi választ!

Mindegyiket igyekeztem nyitottan olvasni - tehát nem megerősítést várva írtam ki a kérdést. Ugyanakkor nem is akarok átesni a ló túlsó oldalára sem, mondva, hogy "Mindenki a divatot követi, így én miért ne tehetném...így holnaptól forrónaci stb. lenne a viselet." :D

Tehát elgondolkoztam, és erre jutottam:

Az igaz, hogy mint mindenben, az öltözködésben is a mértéktartás fontos. Azaz nem elmenni egyik szélsőségbe se.

De attól valóban nem leszek kevésbé keresztény, vagy nem szólhatnak meg a nagy erkölcscsőszök, hogy pl. egy térd felett érő se nem bő, se nem passzos nadrágban, vagy nyári női felső atlétában, esetleg szolidan kivágott dekoltázsos pólóban vagy egy szép szandálban - az alkalomnak megfelelően, stb. jelenek meg.

Ugyanis ha ez baj, akkor az materiális gondolkodás, hogy a test az én, a test az, ami számít, stb.

Tehát valóban nem ettől lesz kihívó az öltözködés.

A leírtaknál tovább kellene menni, hogy valóban kihívó legyen.

Mert én azt nem akarom, hogy az öltözködés "kihívó", "felkérő" legyen.

Köszönöm az eddigi válaszokat!!! :)

2015. júl. 22. 20:14
 17/21 A kérdező kommentje:

A válaszodat aközben küldted el, ahogy én éppen írtam a sajátomat.

Fontos, hogy nem külső hatásra, sem nem azért, mert csúnya volnék, nem ezekért öltözködöm úgy, ahogy.

Nekem ez belülről jön. Nekem ez így jó.

De közben rájöttem arra, amit leírtam:

egy-egy részt meg lehet mutatni szolidan, az még bele fér. Főleg ebben a nagy hőségben.

Pl. egyszerű, szolid női póló + térdig érő (tehát nem az alá halásznadrág vagy hosszú nadrág) nadrág/szoknya.

Vagy egy hosszabb, térd alá érő nadrág/szoknya + szolid dekoltázsú női blúz, póló.

De nem viselnék pl. mini szoknyát, vagy nagyon rüvid nadrágot, esetleg mély dekoltázsú felsőt, átesve a másik oldalra. Mert nekem az úgy, hogy én viselem, még ha egyszerre csak egyik lenne, akkor sem fér bele. :)

2015. júl. 22. 20:21
 18/21 anonim ***** válasza:
A keresztényi öltözködést lehet túlzásba vínni és teljesen semmibe venni. Te pont az a típus vagy aki túlzásba viszi. Meg kell találni a középútat, az ésszerűség szerint öltözködni, tehát például nyáron ilyen melegben ésszerűtlen lenne melegen öltözni, ezért simán viselhetsz rövid nadrágot (térd felettit) és olyan felsőt amiből kilátszik a vállad. Ebben semmi rossz nincs.
2015. júl. 23. 08:15
 19/21 anonim ***** válasza:
Keresztény lány vagyok, és viselek ujjatlan, néha pánt nélküli felsőket is, meg shortot is, persze nem olyat, amiből ki van a fél fenekem. Olyan felsőim sincsenek, amiknek mély dekoltázsa lenne. Sminkelni is szoktam, általában alul kihúzott szem, néha fölül szemhéjtus. De amit te csinálsz, szerintem túlzás. Oké, templomba persze más a helyzet, de hétköznapokban öltözködj úgy, mint bárki más, a jó ízlés határain belül persze. :)
2015. júl. 26. 17:08
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönök szépen minden egyes választ!

De komolyan. :)

2015. júl. 27. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!