Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen hátrány ér amiért nem...

Milyen hátrány ér amiért nem vagyok megkeresztelve?

Figyelt kérdés
most nem arra gondolok hogy elítélnek az emberek, hanem hogy ugyanúgy házasodhatok templomban? keresztszülő lehetek stb?
2015. júl. 20. 15:15
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
köszi. hát a templomi esküvőről nem szeretnék lemondani, főleg mivel a párom és családja vallásos. és annak ellenére hogy nem igazán hiszek Istenben, szeretnék ugyanúgy örök hűséget fogadni. de kicsit kamunak érezném ha meg kéne keresztelkednem.(úgy tudom ennyi idősen van már valamilyen oktatás , nem szeretnék hazudni se a papnak..értitek)
2015. júl. 20. 15:31
 12/14 A kérdező kommentje:

leginkább az evolúciós gondolatokat szeretem tanulmányozni.

az iskolában ragadt rám valamennyi a bibliával kapcsolatban (magyarból). töriből tanultunk vallásokat meg főbb eseményeket,egyházszakadás meg ilyenek, de konkrétan nem tudom, hogy mit ünneplünk húsvétkor vagy pünkösdkor és a bibliából sem tudnék nagyon valamilyen történetet mondani.

szóval megkeresztelkedni nem igazán szeretnék , de templomi eküvőre vágynék . akkor ez püspöki engedéllyel lehetséges?

2015. júl. 20. 15:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden szentség felvételéhez tartozik oktatás.

A keresztelkedéshez is, mert már nem vagy csecsemő, és a házasságot is megelőzi a jegyesoktatás nevű tanfolyam.

Ha a házastársad elfogadja, hogy nem vagy vallásos, akkor azt is el kell fogadnia evvel együtt, hogy nem veszed fel a szentséget. Mért erőltetnéd az egyházi esküvőt, amikor semmi közöd az egyházhoz?

2015. júl. 20. 15:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Csak akkor lehet templomi esküvőd, ha a párod keresztény, és keresztszülő sem lehetsz, ha nem vagy megkeresztelve.
2015. júl. 20. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!