Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen hátrány ér amiért nem...

Milyen hátrány ér amiért nem vagyok megkeresztelve?

Figyelt kérdés
most nem arra gondolok hogy elítélnek az emberek, hanem hogy ugyanúgy házasodhatok templomban? keresztszülő lehetek stb?
2015. júl. 20. 15:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Én nem vagyok megkeresztelve és annyi hátrány ért, hogy nem lehettem keresztanya. De belegondolva ez inkább előny.
2015. júl. 20. 15:16
 2/14 anonim ***** válasza:
97%

nem házasodhatsz templomba, legalábbis szabály szerint nem, és miért akarnál templomban házasodni, ha nem vagy vallásos?

keresztszülő sem lehetsz, valamint ha meghalsz pap sem temethet el..

2015. júl. 20. 15:17
 3/14 A kérdező kommentje:

szerintem nem csak azoknak van templomi esküvőjük, akik gyakorolják a vallásukat vagy egyátalán hisznek valamiben.

egyébként 20 éves vagyok, természetesen nem én döntöttem róla, hogy kiskoromban nem kereszteltek meg. azóta nem is nagyon foglalkoztatott ez a dolog, de most napok óta ezen gondolkozom.

2015. júl. 20. 15:23
 4/14 A kérdező kommentje:
másik dolog, hogy a párom lehet vallásos, neki fontos lehet a templomi esküvő. akkor nekem ennyi idősen kéne megkeresztelkedni? hogy működik ez?
2015. júl. 20. 15:24
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt templomba akarnál esküdni, fel kell keresned az adott papot és ő eligazít.
2015. júl. 20. 15:26
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetsz.

A kereszteléssel kezdődik minden, utána még az első áldozás és a bérmálkozás is feltétele a házasságnak.

Keresztszülő is csak megkeresztelkedve lehetsz.

7/14 anonim válasza:
100%
a múltkor pont itt volt téma és úgy tudom püspöki engedéllyel lehet házasodni ha az egyik fél meg van keresztelve, de ezt is papja válogatja. A keresztszülőség az viszont tuti nem hiszen nem ígérhetsz meg valamit a gyerekre nézve, amit te magad sem követsz.
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen.. Megkeresztelkedhetsz bármikor:)
2015. júl. 20. 15:27
 9/14 anonim ***** válasza:
52%
Keresztelkedj meg, hátrányodra nem válik.
2015. júl. 20. 15:27
 10/14 anonim ***** válasza:
57%
4: Bizonyára ki lehet bérelni a templomot helyszínnek, de nem adhatja rád a pap a házasság szentségét.
2015. júl. 20. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!