Milyen hátrány ér amiért nem vagyok megkeresztelve?
Figyelt kérdés
most nem arra gondolok hogy elítélnek az emberek, hanem hogy ugyanúgy házasodhatok templomban? keresztszülő lehetek stb?2015. júl. 20. 15:15
1/14 anonim válasza:
Én nem vagyok megkeresztelve és annyi hátrány ért, hogy nem lehettem keresztanya. De belegondolva ez inkább előny.
2/14 anonim válasza:
nem házasodhatsz templomba, legalábbis szabály szerint nem, és miért akarnál templomban házasodni, ha nem vagy vallásos?
keresztszülő sem lehetsz, valamint ha meghalsz pap sem temethet el..
3/14 A kérdező kommentje:
szerintem nem csak azoknak van templomi esküvőjük, akik gyakorolják a vallásukat vagy egyátalán hisznek valamiben.
egyébként 20 éves vagyok, természetesen nem én döntöttem róla, hogy kiskoromban nem kereszteltek meg. azóta nem is nagyon foglalkoztatott ez a dolog, de most napok óta ezen gondolkozom.
2015. júl. 20. 15:23
4/14 A kérdező kommentje:
másik dolog, hogy a párom lehet vallásos, neki fontos lehet a templomi esküvő. akkor nekem ennyi idősen kéne megkeresztelkedni? hogy működik ez?
2015. júl. 20. 15:24
5/14 anonim válasza:
Mielőtt templomba akarnál esküdni, fel kell keresned az adott papot és ő eligazít.
6/14 anonim válasza:
Nem lehetsz.
A kereszteléssel kezdődik minden, utána még az első áldozás és a bérmálkozás is feltétele a házasságnak.
Keresztszülő is csak megkeresztelkedve lehetsz.
7/14 anonim válasza:
a múltkor pont itt volt téma és úgy tudom püspöki engedéllyel lehet házasodni ha az egyik fél meg van keresztelve, de ezt is papja válogatja. A keresztszülőség az viszont tuti nem hiszen nem ígérhetsz meg valamit a gyerekre nézve, amit te magad sem követsz.
8/14 anonim válasza:
Igen.. Megkeresztelkedhetsz bármikor:)
9/14 anonim válasza:
Keresztelkedj meg, hátrányodra nem válik.
10/14 anonim válasza:
4: Bizonyára ki lehet bérelni a templomot helyszínnek, de nem adhatja rád a pap a házasság szentségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!