Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire lehet hátrány a...

Mennyire lehet hátrány a későbbi élet folyamán a lentebb leírt dolgok?

Figyelt kérdés

Gondolok itt ilyenre:

-Soha nem volt normális szerető családom.

-soha nem volt egy normális ünnep amit boldogan töltettem volna.

-Sok bántás ért, lelkileg.

Ezek ellenére elképzelhető, hogy normális tudok lenni a leendő családommal (ha netán lesz) vagy ez örökre megadta a bélyeget ?

2014. nov. 25. 20:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Bármi elképzelhető. Tudatánál vagy a dolgoknak, így oda tudsz figyelni arra, hogy ne válj olyanná, amilyen példát láttál magad előtt.

Egyébként meg ha problémáid adódnak - ami egyáltalán nem a te hibád, és sajnos simán lehetnek -, akkor keress fel egy szakembert.

2014. nov. 25. 20:16
 2/11 anonim válasza:
Ezt csak te tudhatod, hogy most hogy bánsz az emberekkel.
2014. nov. 25. 20:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Engem apám vert, a bátyám szexuálisan zaklatott, sokszor nem volt mit enni.. Ünnepekkor állandó veszekedések.. Iskolai bántalmazások, csufolódások..

És most, egy szerető férjjel, egy még pici babával mégis boldog vagyok. :-) Fel a fejjel! ;-)

2014. nov. 25. 20:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak rajtad múlik a dolog. Anyukámnak sem voltak meg ezek a dolgok, az anyja kimondottan aljas módon bánt vele kiskorában, de nekem és a bátyámnak mégis normális, kiegyensúlyozott gyerekkorunk volt, teljes családdal.
2014. nov. 25. 20:20
 5/11 A kérdező kommentje:
Én próbálok normális lenni, de sokszor gondok vannak az érzéseimmel.
2014. nov. 25. 20:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Ez talán szerencse kérdése is, hogy kivel hoz össze a sors, mennyire lesz családcentrikus a jövendőbelid. Talán akik ilyen háttérrel rendelkeznek, jobban meg tudják becsülni, ha normális, szeretetteljes kapcsolatban élhetnek, ha boldognak érezhetik magukat, a családot, a meghitt ünnepeket. A baj csak az, hogy sokan beleválasztunk, és évek múlva azt látjuk, pont ott vagyunk, ahol gyerekkorunkban. De ez nem mindig van így, bízz benne, hogy jól választasz majd.
2014. nov. 25. 20:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Minden vágyam egy szerető család, és egy családcentrikus barátnő/feleség.
2014. nov. 25. 20:24
 8/11 anonim ***** válasza:

A te esetedben, vagy átlagon felüli családod lesz, vagy egy átlag alatti.

A te általad átélt dolgok mélyen meg vannak benned, és az ilyen embereknek jellemzően átlag fölötti a mély családi életük, ha családot alapítanak és tudatosan.

2014. nov. 25. 20:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem eddig sikerült, pedig minden igaz rám, amit leírtál.

Szülők még nem vagyunk a férjemmel, attól bevallom, félek, de tudom, hogy csak rajtam/rajtunk áll, mennyire leszünk kiegyensúlyozott család, és mi mindent megteszünk majd egymásért :)

2014. nov. 25. 20:45
 10/11 anonim ***** válasza:

én is hasonlóképpen nőttem fel...

eredménye: utálom a karácsonyt!

2014. nov. 26. 06:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!