Mennyire lehet hátrány a későbbi élet folyamán a lentebb leírt dolgok?
Gondolok itt ilyenre:
-Soha nem volt normális szerető családom.
-soha nem volt egy normális ünnep amit boldogan töltettem volna.
-Sok bántás ért, lelkileg.
Ezek ellenére elképzelhető, hogy normális tudok lenni a leendő családommal (ha netán lesz) vagy ez örökre megadta a bélyeget ?
máshonnan is vehetsz példát és alapíthatsz ilyen családot, csak nehogy a ló túloldalára ess! tehát ne akard kierőszakolni...ne akarj betegesen megfelelni...
a sok bántást ha kiálltad akkor remélhetőleg a jövőben nem lesz probléma...de ha nagyon benned maradtak akkor pszichológus ajánlott!
tudom milyen érzés...
amióta nálunk szétszakadt a család feszült minden ünnep...megváltozott a hangulat...nem szeretem az ünnepeket...feszült vagyok olyankor, a karácsonyra is úgy gondolok, hogy "legyen már vége"...
lelki bántást én is kaptam, de nekem mellette volt pozitív megerősítés...vagyis inkább utána...nálam ez rendbe hozta...annyi, hogy akik így viselkedtek azokkal nem akarok találkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!