Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi miért nem veszite...

Jehova Tanúi miért nem veszitek a fáradságot utána nézni a dolgoknak?

Figyelt kérdés

Ugyan azok az emberek akik össze állították a ma ismert ihletett Szentírást,közösen döntöttek úgy, hogy a Szentháromság Bibliai tanítás.

SŐt ti is bevalljátok, hogy azok az egyházatyák ihhletés alatt álltak amikor megvitatták, hogy melyek legyenek azok a könyvek amelyek részei a mai Bibliánknak, de azt viszont már ferdítésnek ítélitek meg ami a Szentháromságot bizonyítja!

Tehát ne feledjük! UGYAN AZOKRÓL AZ EMBEREKRŐL BESZÉLÜNK!

Hogy lehet valaki egyidőben Isten ihletett embere, és hazug is!?

Hogy tudnak ennyire beetetni titeket!?

2015. júl. 19. 00:01
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

"Szerinted engem érdekel ez? Az hogy a kiadványokban tárgyalva van. Szerinted engem az érdekel hogy az igazság szempontjából valamit vagy semmit változtat e meg?

Megbírod ezt valaha is érteni hogy én a saját szememmel akarom látni?"

Tisztában vagyok ezzel az értelmetlen konokságoddal, mellyel szembemész a józan észnek is, csak hogy érvényesíthesd az akaratod. Pedig mint mondtam, ez az igazság megismerése szempontjából nem számít. Ezek szerint nem akkor az igazság megismerése neked nem számít?

"S ahogyan már én is mondtam SEM TE sem más nem mutatott ilyen kiadványt! S ez tény!"

És? Mit határoz ez meg?? Semmit! Ugyanazok vannak azokban is benne, csak az akkori ismeretnek megfelelően, ennyi.

"Én nem hiszek neked! De úgy is írhatnám hogy főleg neked nem hiszek."

Mert mikor hazudtam én neked? Mikor nem adtam egyértelmű, vagy legalábbis Bibliailag ÉRTHETŐ választ bármely témában? Mit hadoválsz itt a terelésről, miért mutogatsz rám?! Ezt a legkönnyebb, valós indokok nélkül másokra mutogatni, mint bűnbakra a saját hiányosságaidról ezzel elterelve a figyelmet.

Mint ahogy most sem tereltem neked semmit!

"Persze hogy nem tudok felhozni ilyen indokot. Mivel én nem is a kutató munkájukat kritizáltam. Hanem a tanításaikat. Egyszóval a végeredményt! Már ha annak lehet tekinteni hiszen változnak a tanítások szóval nem igazán lehet azt mondani hogy végeredmény mert ezek inkább csak részeredmények."

Mert szerinted ki számolhat be "végeredményről"????? Ez milyen kritika már megint? Csakhogy a "részidőnk" és a "részeredmények" (ha pl. Pál apostolhoz hasonlóan egy 'versenypályához' hasonlítom ezt az isteni utat) bizony Jehova Tanúit igazolják, ez van.

"Tantételbeli is Jehova tanúja mint te. De ahogyan kezeli a helyzeteket és ahogy reagál az szöges ellentéte annak amit te itt valaha is előadtál az oldalon."

Nem vagyunk egyformák, de ugyanazt írtam, mint a többi Tanú és ők is ugyanazt írják, amit én. Én sem voltam az előző válaszomban veled sártő, csak legfeljebb kritikusabb, mert jól látom, hogy hasonló szellemiséggel állsz hozzá a kérdésekhez, mint a 25-ös válaszoló, holott rajta igazán jól látszik, hogy a kérdéseket szétoffolja és terel, mellébeszél, esze ágában sincs elismerni semmit, amiről kiderül, hogy nem igaz állítás, helyette új témára ugrik állandóan. Ezen kívül újra és újra felhozza más kérdésekben ugyanazt, amit előzőleg megcáfoltunk! És te ezzel értesz egyet?

Nem én szoktam terelni, én mindenkinek igyekszem felelni személyesen, aki olyan témát vet fel, amire tudok válaszolni.

"S elárulom neked hogy volt olyan téma amiben elhittem neki amit írt."

Nem neki kell hinni, hanem segítséggel ugyan, de a saját kutatásoddal megismerni az isteni igazságot. Istennek kell hinni, akinek a Szavát össze kell hasonlítani azokkal az emberi válaszokkal, melyeket kínálnak mindenfelé.

"Na erről beszélek! Nem bírsz másképp hozzá állni csak ilyen negatívan. Egyből a nem!

Tőled építő jellegű dolgot szerintem nem nagyon lehet tanulni."

Egyáltalán nem mindenkihez állok így hozzá, te és a 29%-os speciális eset vagytok. Nem is beszélve arról hogy amit itt írtam és idéztél, NEM NEGATÍV, hanem igaz! Ezen el kéne gondolkozni és alázatosan beismerni, ha igaz.

2015. júl. 23. 08:53
 32/41 anonim ***** válasza:

nos, engem TE EGYSZER SEM GYŐZTÉL MEG, valószínű azért, mert foogalmad sincs, hogyan kell érvelni. soha nemadtál nekem érthető magyarázatot. fogalmam sincs, mikre gondolsz, amikor azt állítod, hogy bibliai érveket hoztál fel. lehet, hogy azok a saját szemedben kielégítő válaszok voltak, de, ne haragudj, a kérdéseimre nem válaszoltak.

az meg, hogy mindenki azt írja, hogy milyen a stílusod, téged megerősít abban, hogy helyes, ahogy teszed???

egyszerűen képtelen vagy kerülni a sértegető szavakat?

mi az oka, hogy folyton megalázod a kommentelőket?

2015. júl. 23. 09:35
 33/41 anonim ***** válasza:

nem egy tanúval voltam szolgálatba, van az a fajta, mint te is, elég sok. beszél, beszél, beszél, a házigazda áll, néz, mi történik, az meg darálja tovább, nyomja a rizsát.

szerintük a házigazda szétoffolja a tanúskodásukat, bármit kérdez. a házigazda ne kérdezzen, figyeljen, tanuljon, nem azért megyek el hozzá szabadidőmben, kiöltözve, hogy kérdezzen.

ugyanez a mentalitása sok vénnek is: csak az emelvényről lehet kérdezni, és csak az a jó, amit ő gondol. kigondol egy szót, és találják ki a többiek. ha valakinek önálló gondolata lenne, az csak szétoffolja a programját. nem ez volt a kérdés!!! ne térj el a tárgytól!!!

az ilyenek miatt készítenek ki vizet az előadópultra, mert annyit szövegel, hogy kicserepesedik a szája.

a tanítás művészete messze nem ez. Jézus sohasem volt ilyen, és nem is erre buzdította a követőit.

ha rászólsz az ilyen személyekre, megsértődnek: én nem is beszélek sokat, láttam a házigazdán,hogy érdekli, amit mondok! az, persze...

amikor meg én tanuskodok, simán belebeszél, nem érdekli, hogy én hogyan szeretnék és mit kihozni, nyomja az okosságát.

na, az ilyen személyeknek találták ki a standot: hogy ott áljanak, és ne tudjanak beszélni senkinek, mert nem megy oda senki. egyszerűen szörnyűek az ilyen mentalitású tanúk. ha nem tud valakit ócsárolni, rosszul érzik magukat. ha nem a házigazdát, akkor a testvéreiket gyílkolják. nem egyszer már a pásztori látogatás részleteit boncolgatta, amihez nekem aztán semmi közöm nem lenne.

csak azért írtam le, hátha magadra ismersz.

2015. júl. 23. 09:50
 34/41 anonim ***** válasza:

kedves tantételbeli

egy kis alátámasztása az 1914.nek:

Sioni Őr Torony, 1894. július 15., 226. oldal: Azonban tartsuk észben, hogy 1914 vége nem a nagy nyomorúság kezdetének időpontja, hanem a végének az ideje.

Írástanulmányok, III. kötet (Jöjjön el a Királyságod) (1911-es kiadás), 239. oldal: Az Urunk jelenlétét mint a Menyasszony és az Arató az első három és fél évben ismertük fel, i. sz. 1874-től i. sz. 1878-ig. … Az i. sz. 1878-as év, … világosan jelzi a mi jelenlévő, szellemi, láthatatlan Urunk tényleges hatalomátvételének idejét mint Királyok Királya — annak ideje amikor magához vette az ő nagy uralkodói hatalmát, amely a próféciában szorosan kapcsolódik a hozzá hűségesek feltámasztásával és a nagy nyomorúság kezdetével és a nemzetekre zúdított haragjával.

Az Őr Torony, 1911. május 15., 146. oldal: Az olvasóink tudják, hogy már néhány éve e korszak elközeledtét várjuk szörnyű nyomorúságos időkkel, és azt várjuk, hogy hirtelenül és nagy erővel fog kitörni nem sokkal 1914 októbere után.

2015. júl. 23. 11:54
 35/41 anonim ***** válasza:

Az Őrtorony egyik alapvető tanításáról, Krisztus 1914-ben bekövetkező második eljöveteléről ("jelenlét", parousia) egy olyan uralkodó és népszerű elképzelés létezik Jehova Tanúi között, amely szerint vallásuk alapítója C. T. Russell előre jelezte és hirdette ezt a dicsőséges eseményt a hitük szerinti beteljesülése előtti 40 év nagy részében. Az általános koncepciójuk szerint Russell Bibliakutatói egy figyelmeztetést vetítettek előre az 1914-ben elérkező Adventre mutatva, és ennek beteljesedése nyilvánvalóvá vált az Első Világháború kitörésekor abban az évben, bizonyítva ezzel Jehova támogatását/helyeslését a Bibliakutatók mozgalmán. Az 1914-es parousia-val kapcsolatban, amely Jehova Tanúi jelenlegi "Királyság-jóhír" üzenetének magját alkotja, az Őrtorony téves elképzelések táplálásával szolgál elődeik korai tanításairól azzal, hogy téves következtetéseket publikált kiadványaiban az elmúlt fél évszázad folyamán. Mire gondolunk?

Például ahogyan az Őrtorony 1998. szeptember 15-ei számában a 'Sóvárogva várakozunk' című cikkükben teszik a következő kijelentéssel:

". . . egy prófécia gondviselésszerűen segített a Biblia XIX. századi őszinte tanulmányozóinak, hogy már várják az eseményeket. Összekötve a Dániel 4:22-ben lévő „hét időt”

2015. júl. 23. 12:06
 36/41 anonim ***** válasza:

Az Őrtorony egyik alapvető tanításáról, Krisztus 1914-ben bekövetkező második eljöveteléről ("jelenlét", parousia) egy olyan uralkodó és népszerű elképzelés létezik Jehova Tanúi között, amely szerint vallásuk alapítója C. T. Russell előre jelezte és hirdette ezt a dicsőséges eseményt a hitük szerinti beteljesülése előtti 40 év nagy részében. Az általános koncepciójuk szerint Russell Bibliakutatói egy figyelmeztetést vetítettek előre az 1914-ben elérkező Adventre mutatva, és ennek beteljesedése nyilvánvalóvá vált az Első Világháború kitörésekor abban az évben, bizonyítva ezzel Jehova támogatását/helyeslését a Bibliakutatók mozgalmán. Az 1914-es parousia-val kapcsolatban, amely Jehova Tanúi jelenlegi "Királyság-jóhír" üzenetének magját alkotja, az Őrtorony téves elképzelések táplálásával szolgál elődeik korai tanításairól azzal, hogy téves következtetéseket publikált kiadványaiban az elmúlt fél évszázad folyamán. Mire gondolunk?

Például ahogyan az Őrtorony 1998. szeptember 15-ei számában a 'Sóvárogva várakozunk' című cikkükben teszik a következő kijelentéssel:

". . . egy prófécia gondviselésszerűen segített a Biblia XIX. századi őszinte tanulmányozóinak, hogy már várják az eseményeket. Összekötve a Dániel 4:22-ben lévő „hét időt” a „pogányok idejével”, arra számítottak, hogy Krisztus 1914-ben kapja meg a Királyság-hatalmat."

Az ilyen félrevezető kijelentések meghazudtolják az ismert történelmüket és azt a tényt, hogy Russell Bibliakutatói úgy üdvözölték az 1874-es évet, mint amikor Krisztus visszatért láthatatlanul és feltételezték, hogy Jézus már az ő idejükben uralkodik a mennyből. Ebben hitt Russell is egészen az 1916-ban bekövetkező haláláig. Az 1874-es parousia tanításukat még utódja, J. F. Rutherford (bíró) is megtartotta az elkövetkező években. Figyelmen kívül hagyva a jól dokumentált történelmüket, az Őrtorony irodalom a későbbi években már számtalanszor úgy utalt Russell-re és a követőire, mint akik 1914-re tekintettek előre Krisztus láthatatlan visszatérését várva, azért, hogy az aktuális hitnézetüket támogassák a kiadványok.

Ez persze nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyhatjuk a tényt, hogy Russell egy nagyszerű eseményt jósolt meg 1914-re. A bibliai értelmezésen alapulva, amely szerint egy 40 éves generációnak kell kipárolognia [eljutnia] Krisztus parousia-jából egészen a "világvégéig", Russell megjövendölte, hogy a "pogányok ideje" (a Sátánt szolgáló nemzetek vezette világ) véget fog érni a prófétikus "Armageddoni csatában", abban az évben (1914-ben, 40 évvel 1874 után). Amikor a háború kitört Európában, Russell valóban úgy hitte, hogy az az Armageddon kezdete. Ezek a dolgok alaposan dokumentálva vannak az 1914 előtti Őrtorony kiadványokban. Nyilvánvaló, hogy Armageddon nem következett be a várakozásaik szerint. Ennek ellenére Russell azt állította, hogy a "pogányok ideje" igenis véget ért 1914-ben. Két évvel később halt meg. Jehova Tanúi a mai napig kiállnak abbeli meggyőződésük mellett, hogy Russell helyesen azonosította 1914-et a "pogányok ideje végének" beteljesedéseként. Jóval több, mint egy évtizeddel ez után történt, hogy Krisztus visszatérésének tanítását megváltoztatták, előrébb hozva az eseményt úgy, hogy az egybeessen Russell "pogányok idejének vége" tanításával. Ez a feltevés maradt az Őrtorony hivatalos tanításbeli álláspontja, egészen napjainkig. Azonban Krisztus 1874-es parousia tanítását továbbra is hirdette, prédikálta az Őrtorony:

E 'csata' lezárásának dátumát határozottan megjelöli a Szentírás 1914 októbereként. Már folyamatban van, a kezdete 1874 októberében volt.

Sioni Őrtorony, 1892. január 15., 1355. oldal, angol

Semmi okát nem látjuk az évszámok megváltoztatásának - és nem is változathatnánk meg őket, még ha akarnánk is. Ezek ugyanis hitünk szerint, Isten évszámai, nem pedig a miénk. Azt azonban tartsuk elménkben, hogy az 1914-es esztendő vége nem a nagy nyomorúság idejének a kezdete, hanem a vége.

Sioni Őrtorony, 1894. július 15., 1677. oldal, angol

A Szentírás azt mutatja, hogy [az Úr] második jelenléte 1874-ben jött el . . . . Ez a bizonyíték azt mutatja, hogy az Úr 1874 óta van jelen.

Őrtorony, 1923. március 1., 67. oldal, angol

Bizonyára a legkisebb kétség sem merül fel Isten valóban megszentelt gyermekeinek az elméjében arról, hogy az Úr Jézus jelen van 1874 óta.

Őrtorony, 1924. január 1., 5. oldal, angol

2015. júl. 23. 12:06
 37/41 anonim ***** válasza:

Bár ezt a dolgot próbálják ügyesen elkendőzni a Jehova Tanúi - Isten Királyságának Hirdetői című könyvükben, a figyelmes és körültekintő olvasónak szemet szúrhat a 47. oldal tetején, hogy: "Barbournak sikerült meggyőznie Russellt arról, hogy Krisztus láthatatlan jelenléte 1874-ben kezdődött el." És újra a 133. oldal utolsó bekezdésében, hogy: ". . . Russellt arról is meggyőzte, hogy 1874-ben megkezdődött Krisztus láthatatlan jelenléte." Ez utóbbi állítás lábjegyzetében a következőket olvashatjuk:

*. . . A bibliai időszámítás világosabb megértését tükröző, „Az igazság szabadokká tesz titeket” című könyv kiadására 1943-ban [magyarul 1948-ban] került sor, és ezt az értelmezést az elkövetkező évben megjelent “The Kingdom Is at Hand” („A Királyság elérkezett”) című könyvben, valamint a későbbi kiadványokban is módosították.

A 138-139. oldalakon (Hirdetők könyv), az Őrtorony, 1925. március 1-jei számában található cikket említik:

Valódi mérföldkőhöz érkeztek 1925-ben, amikor Az Őrtorony március 1-jei [ang.] száma cikket közölt a „Nemzet születése” címmel. Ez egy tanulmányt tartalmazott a Jelenések 12. fejezetéről, amely felnyitotta a szemüket. Ez a cikk bizonyítékot tett közzé arra vonatkozóan, hogy a messiási Királyság megszületett — létrejött — 1914-ben, hogy Krisztus akkor megkezdte uralmát égi trónján, és ezután levettetett Sátán az égből a föld közelébe. Ez volt az a jó hír, amelyet hirdetni kellett, a jó hír, hogy Isten Királysága már működésben volt. Mennyire ösztönzőleg hatott ez a felvilágosult felismerés ezekre a Királyság-hirdetőkre, hogy prédikálják ezt a föld legtávolabbi részein is!

Így Jehova Tanúi saját dokumentációja szerint, az 1914-es Advent - tizenegy évvel 1914 után - 1925-ig nem az ő tanításuk volt! Azonban még ekkor sem volt egy határozott álláspont, hiszen a Prófécia című könyv (1929) a 65. és 66. oldalain egyértelműen a következőket írja:

Szentírási bizonyíték, hogy az Úr Jézus Krisztus második jelenléte i. sz. 1874-ben kezdődött el. Ez a bizonyíték részletesen a Mi Urunk Visszatérése című füzetben lett kifejtve.

Tehát 1929-ben jelent meg az utolsó említés az Őrtorony Társulat kiadványaiban 1874-ről, mint Krisztus parousia-jának évéről. A tantétel megváltoztatása még egyértelműen nem volt megalapozva Krisztus 1914-es "láthatatlan visszatérésének" tanításához egészen 1929-ig. A parousia 1874-ről 1914-re csúsztatásának ténye leginkább az 1930-as évek közepére került a felszínre. A későbbiekben egyeseknek az lehetett a benyomása, amiről Frederick Franz írt 1973-ban, a Társulat Isten Ezeréves Királysága című könyvében. A 209. oldalon, az 55. bekezdésben, a következőket írja:

1943-ban az Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat kiadta az Igazság szabaddá tesz [The Truth Shall Make You Free] című könyvét. A 11. fejezetében, amelynek címe "Az Idő számítása" [The Count of the Time], a könyv megszüntette egy 100 éves időszak beillesztését [betoldását] a Bírák idejébe a Csel 13:20 versének legrégebbi és leghitelesebb olvasatával összhangban, és elfogadta a Héber Iratok megfejtett számait. Ez későbbre helyezte az emberi létezés hatezer évének végét, az 1970-es évtizedre. Természetesen ez eltörölte az i. sz. 1874-es évet mint az Úr Jézus Krisztus visszatérésének, láthatatlan jelenléte kezdetének vagy parousia-jának dátumát.

A megismert történelmük fényében fel kell tennünk a kérdést: mi a célja az 1914-es tanításukról szóló félrevezető állításoknak a későbbi Őrtorony irodalomban? Például a következő idézet egy 1954-es Őrtoronyból származik, és a következőket állítja:

“Vajon a nemzetek miért nem veszik észre és fogadják el az ítélet csúcspontjának [tetőpontjának] elközeledtét? Ez azért van, mert nem szívlelték meg a világméretű prédikálómunka üzenetét Krisztus visszatéréséről, és második jelenlétéről. Már hosszú idővel az Első Világháború előtt Jehova Tanúi előremutattak 1914-re, mint ennek a nagy eseménynek az eljövetelére.” -- (Őrtorony, 1954. június 15., 370. oldal, 4. bekezdés, angol)

Hogyan írhat az Őrtorony ennyire valótlan állításokat nagyon is jól tudva, hogy az Első Világháború előtt és legalább még 15 évvel utána is azt tanították és prédikálták, hogy "ez a nagyszerű esemény" 1874-ben történt meg. Még egy 1965-ös Őrtorony:

Amint visszatekintünk az elmúlt évekre tisztán láthatjuk ahogyan Isten szervezete egyre fejlődött a megértésben. Például megtanultuk, hogy Krisztus második jelenléte szellemben és nem hústestben történt meg ahogyan sok meggyőződéses keresztény hiszi. A mennyekből uralkodik. Ez egy nagyon fontos új kinyilatkoztatás volt Isten népének, amely már izgatottan várta az ő második jelenlétét egészen a tizenkilencedik század végétől kezdve.

-- Őrtorony, 1965. július 15., 428. oldal, angol - "Jehova fejlődő/előrehaladó szervezete" ("Jehovah's Advancing Organization")

Russell követői nem "várták izgatottan az ő második jelenlétét egészen a tizenkilencedik század végétől kezdve"; abban hittek és azt prédikálták az 1874-es éveket követően, hogy az már megtörtént.

Az Őrtorony 1989. március 1-jei számának 22. olalán egy tanú, Matsue Ishii, így emlékezik vissza az első találkozására a Bibliakutatókkal, amely 1928-ban történt:

Házunk végében, az oszakai Todzso-csóban volt egy ház és rajta egy felirat: Bibliakutatók Nemzetközi Egyesületének oszakai fiókhivatala.” Abban a hiszemben, hogy ez is keresztény csoport, járni kezdtem e házba. „Hiszel-e az Úr második adventjében?” — kérdeztem attól a fiatalembertől, aki az ajtóba kijött. „Krisztus második adventje 1914-ben már megtörtént” — válaszolta kérdésemre. Meglepetésemben azt mondtam neki: „Ez lehetetlen”. Erre átnyújtotta nekem Az Isten hárfája című könyvet, és ezt mondta: ’Ezt a könyvet kell elolvasnod’.

Vajon mit is írt erről az eseményről Az Isten hárfája című könyv? A 235. oldaltól kezdődően a következőket:

Ez az időpont tehát amikor megértjük, biztosan meghatározza az időt amikor az Úr másodjára megjelenik. Ugyanazt a szabályt alkalmazva miszerint egy napot egy évnek veszünk, 1335 nappal i. sz. 539 után i. sz 1874-et kapunk, amely időpontban a Bibliai kronológia szerint az Úr második jelenléte elérkezett. . . . Az igazságot keresők erre a kérdésre egy átfogó tanulmányt találhatnak az Írástanulmányok [Studies in the Scriptures] második és harmadik köteteiben.

Egy másik hosszú ideje hűséges tanú, Jack H. Nathan visszaemlékezése a Bibliakutatókkal történt első találkozására:

Miután a háború 1918-ban véget ért, nem találtam munkát Angliában, így újra beálltam a hadseregbe és elmentem Indiába a békefenntartó erők tagjaként. A malária újból kitört rajtam 1920 májusában és a hegyekbe küldtek, hogy összeszedjem magam. Ott elolvastam az összes könyvet, ami csak a kezembe került, beleértve a Bibliát is. A Szent Iratok elolvasása fokozta érdeklődésemet az Úr visszajövetele iránt. Hónapokkal később Kanpurban létrehoztam egy bibliatanulmányozási csoportot, reménykedve abban, hogy az Úr visszajöveteléről többet megtudok. Ott találkoztam Fredrick James-szel, aki korábban brit katona volt, akkor viszont már buzgó bibliakutató. Megmagyarázta nekem, hogy Jézus jelenléte — az emberi szemek előtt láthatatlanul — már 1914 óta folyamatosan tart. Ez volt a legfelvillanyozóbb hír, amelyet valaha hallottam."

-- Őrtorony, 1990. szeptember 1., 11. oldal

A tanúk hasonló visszaemlékezései szintén nem támasztják alá a Társulat tantétel-történelmét. A tanú saját beszámolója szerint a tapasztalatot 1920-ban vagy akörül szerezte, több mint egy évtizeddel korábban mielőtt a Társulat megváltoztatta a hivatalos tanítását Krisztus második eljövetelének idejéről, 1874-ről 1914-re.

Nem kérdőjelezhetjük meg az ilyen személyes tapasztalatokra visszaemlékező tanúk becsületességét vagy tisztességét. Bizonyára nekik nem lenne érdekük összekeverni/megváltoztatni a saját történetük részleteit. Ez a jelenség inkább a hosszú időn át ismétlődő tanulmányozás [betanítás/kiképzés] óriási hatalmát szemlélteti, amely képes eltorzítani még az alanyok emlékeit is. Azonban az igazi kérdés itt a következő: Hogyan kerülhetnek ki ilyen és ekkora ellentmondások az Őrtorony szerkesztőinek kezei közül? Az íróik és szerkesztőik ennyire nincsenek tisztában a saját történelmükkel, és azzal, ahogyan azt a saját irodalmukban szerepel? Vagy még azok is akik leírják az állítólagos Jehovától jövő szellemi táplálékot, még ők is a saját tanításaik elmét manipuláló hatásai alá kerültek? Másként hogyan is lehetne az ennyire kirívó és durva félrevezetéseket finomabban megnevezni mint nyílvánvaló becstelenséget? Egy olyan szervezet pedig, amely azt állítja, hogy az univerzum Mindenható Szuverén Ura szól rajta keresztül, nem tartozik komoly felelősséggel, hogy az igazat szólja? Végezetül, talán már ők is megválaszolták a kérdést, ahogyan azt bárki más is tenné:

Az a vallás, amely hazugságokat tanít, nem lehet igaz.

-- Őrtorony, 1991. december 1., 7. oldal

2015. júl. 23. 12:09
 38/41 Tantételbeli ***** válasza:
58%

Kedves 34-es!

Azt hiszed nem ismerem ezeket? (Meg sok másikat...)

Nem tagadom, az van odaírva. De! Az 1894-es Őrtornyot hiába idézed be nekem, mert én nem azt fogadom el, nem érted? (Végülis nem várom el, hogy megértsed, elhiszem, amit gondolsz - ahhoz jogod van .de nincs igazad)

Ugyanez vonatkozik erre is:"Az olvasóink tudják, hogy már néhány éve e korszak elközeledtét várjuk szörnyű nyomorúságos időkkel, és azt várjuk, hogy hirtelenül és nagy erővel fog kitörni nem sokkal 1914 októbere után."

Igen, ezt HELYTELENÜL gondolták akkor a hittársaim, de pont az a lényeg, hogy hitünk szerint Isten kiigazít minket, és a szelleme által megadja,amit tudnunk kell.

Ezért hiába jössz évszázados Őrtornyokkal, mert pont az a lényeg, hogy már NEM azt hisszük, mert Istenünk vezet minket ELŐRE a szelleme által - én legalábbis ebben hiszek.

2015. júl. 23. 14:07
 39/41 anonim ***** válasza:

hova vezet? olvastad, mit csinálnak az usá-ban? az friss, nem évszázados... de, ahogy írtad, a te dolgod. az utolsó mondat megvolt? arról a vallásról, ami hazugságot tanít?

a tíz szűz..

Jézus testvérei...

góg és magóg...

2015. júl. 23. 14:35
 40/41 anonim ***** válasza:

Már megbocsáss 29%-os, de csak egy példa a sok közül arra, amit te rendszeresen művelsz itt, ezen oldalakon:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..

Erre igazán nem lehet azt mondani, hogy téged félretájékoztattak velünk kapcsolatban, mert pl. naiv és hiszékeny voltál, mert te magad hivatkozol az EREDETI pontos forrásra, melynek a szövegét hamisan és manipulatív módon idézted, mint annyiszor máshol is tetted!

És még te személyeskedsz itt a 32-es válaszodban? Nem, te már az ilyen értékítéletben hiteltelen vagy, bocsi.

2015. júl. 23. 23:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!