Jehova Tanúi miért nem veszitek a fáradságot utána nézni a dolgoknak?
Ugyan azok az emberek akik össze állították a ma ismert ihletett Szentírást,közösen döntöttek úgy, hogy a Szentháromság Bibliai tanítás.
SŐt ti is bevalljátok, hogy azok az egyházatyák ihhletés alatt álltak amikor megvitatták, hogy melyek legyenek azok a könyvek amelyek részei a mai Bibliánknak, de azt viszont már ferdítésnek ítélitek meg ami a Szentháromságot bizonyítja!
Tehát ne feledjük! UGYAN AZOKRÓL AZ EMBEREKRŐL BESZÉLÜNK!
Hogy lehet valaki egyidőben Isten ihletett embere, és hazug is!?
Hogy tudnak ennyire beetetni titeket!?
tévedsz, amikor azt állítod, nem vagy az alkalmazottjuk. ezt bizonyítja, hogy mindenféle szentírási ok nélkül kirughatnak. de, legyen a hited szerint, majd rájössz.
egyébként a lelkiismeretedre gondoltam: jól működik, és bizony igenis érzed, hogy néha embereket követsz, emberi tanításokat, csak még nem mered kijelenteni.
mivel tisztességesen válaszolsz mindíg, kedves testvérem, én is tisztességesen válaszolok neked:
nem, én nem "voltam" tanú...
""ELTÉRTÉL A TÁRGYTÓL válaszoló, szerintem nem minket kéne mindenféle ostobaságokkal támadni, amit egymástól hallottatok, hanem alaposabban utánanézni a dolgoknak, mielőtt megszólaltok."
Én pontosan ezt szerettem volna tenni. De sajnos hiányoznak a források. Nem hozzáférhetőek. Még mindig nem azok! Olyan ez mint a vatikáni levéltár. De az is lehet hogy már rég megsemmisítették azokat az irodalmakat! Ki tudja Istenen kívül."
Vidiripi! Ahogy már mondtam, számtalan nyelven ma is hozzáférhetőek, így angol nyelvterületen is. De ezek kutatása SEMMIT sem változtat meg az igazság szempontjából, ugyanis a korábbi tévedések vagy félreértések igen alaposan és megfelelő mértékben tárgyalva vannak a kiadványainkban. Semmi, de semmi valós bibliai indokot nem tudsz te sem felhozni arra, hogy miért nem lehetne elfogadni Jehova Tanúi Bibliakutató munkáját és hogy a korábbi kiadványok miben változtatnák meg ezt az igazságot? Mert semmiben. Az akkori kiadványok tanulmányozása nélkül is pontosan tudjuk, hogy mikor, miben és miért voltak a hibák és a kiigazítások. A többi csak értelmetlen szócséplés.
""A szabályokat Isten hozza és a szent Szava képes arra, hogy önmagát magyarázza, ha engedik és nem a saját lámpásukat égetik!"
He? Hogy mi van? Belázasodtál? Ilyet hogy írhatsz?
Hát nem kell hozzá a hű és értelmes rabszolga értelmezése?"
De kell! Látod, ennyit arról, hogy mennyire rászorulnál te is az isteni szellem általi valóságos vezetésre, nem csak a félrevezetésre. :-) E kötözködő kérdésed helyett is csak alaposabban kellett volna értelmezni, amit olvasol. Ez a mondat hogy mond ellent ellent annak, hogy kell a Hű és értelmes rabszolga" (vagyis egy olyan testület, mely minden képességükkel és idejükkel ennek a munkának szentelik az életüket) vezetése?
"De igen a lényeg az hogy nem ihletés alatt teszik ezt. Még is amit eldöntenek az az "igazság" és azt kell hinni, tanulni, tanítani!"
A Biblia szava tartalmazza az igazságot, amit ihletés alatt írtak, de annak értelmezése a tökéletlen ember számára természetesen nem lehet mindig hibátlan és tökéletes. Ennek ellenére ima által és őszinte, előítéletmentes szívvel fokozatosan meg lehet érteni, amit ma nekünk Istent feltár belőle. Ehhez, ha tetszik, ha nem, a vezető testületet használja fel Jehova, nem pedig mindenféle csoportot és embert külön-külön, akik így is egymásnak ellentmondó dolgokat tanítanak, sokszor még egy szervezeten belül is.
Igen, jól látszik, mennyire rászorulnál a hű és bölcs rabszolgára!
21-es! A rosszindulatú vádaskodásaidat nem tudod eladni mindenhol. Rengetegszer bizonyítottuk, hogy csak fellengzősen vádaskodsz, és itt is csak ezt csinálod. Mindig újabb és újabb témára ugrasz, mikor látod, hogy az előzőből már nem tudsz kihozni semmi rosszat, ami téged támogatnak.
Miért nem maradsz egy témánál? Miért nem jó pl. a kérdező által kiírt kérdés? Miért kell százfelé offolni azt, mondjuk ezt csinálta itt Vidiripi is, de ettől függetlenül?
jól látszik, hogy hova vezet az, ha valaki olyasmire szorul rá, ami nincs is benne a szentírásba.
ennyi erővel minden példázatot próféciának kéne venni ám!
emlékszel, hogy egy ideig még az irgalmas szamaritánius példázatát is próféciának vették? de viszakoztak.
a hű és értelmes rabszolga is csak példázat, és nem prófécia. ha az lenne, mi van a többi részével?
sajnos, nem veszed észre, hogy CSAK EZ AZ EGY BIBLIAI RÉSZ TÁMASZTJA ALÁ a 7 műsorvezető hatalmaskodását a többi testvére felett!!!
semmi más: csak egy példázat próféciának magyarázása.
mert ugye edig minden felkent hű és értelmes volt, most már csak ők...
megkérdezhetlek, miért kell ugyanannak a 7embernek 2 fajta megnevezés?
ugyanis ez a 7 ember a hű és értelmes is, és a VEZETŐ TESTÜLET IS... mi a véleményed? szerinted mit készítenek elő ezzel, hogy 2 nevük is van?
kedves 23om%-os: az örtorony azt tanácsolja, hogy ne locsogj bele, ha egy hittársad tanúskodik, mert az nem szeretetről tanúskodik. ha figyelmesen elolvasnád a levélváltásunkat, észrevehetnéd, hogy egymás kérdéseire reagálunk, és nem témát váltunk. tudod, ezt hívják építő beszélgetésnek. amit veled itt még senkinkek sem sikerült megvalósítania, ezért tanácsolom, hogy gondolkodj el: ki miatt? mindenki antiszociális rajtad kívűl? kérlek, ne szólj bele a beszélgetésünkbe, inkább ALAPOSAN FIGYELD MEG TANTÉTELBELI REAKCIÓIT, VÁLASZAIT, KÉRDÉSEIT, az egész stílusát: ezt tanítja a biblia, Jézus, és erre kapott képzést a teokratikus iskolán:
ÍGY KELL KOMMUNIKÁLNI.
tanulhatsz tőlle, hamár az iskolán aludni szoktál.
köszönöm a megértésed, mr hazudszrágalmazolkiragadsz.
Vidiripi
Vankó!
"Ahogy már mondtam, számtalan nyelven ma is hozzáférhetőek, így angol nyelvterületen is. De ezek kutatása SEMMIT sem változtat meg az igazság szempontjából, ugyanis a korábbi tévedések vagy félreértések igen alaposan és megfelelő mértékben tárgyalva vannak a kiadványainkban."
Szerinted engem érdekel ez? Az hogy a kiadványokban tárgyalva van. Szerinted engem az érdekel hogy az igazság szempontjából valamit vagy semmit változtat e meg?
Megbírod ezt valaha is érteni hogy én a saját szememmel akarom látni?
S ahogyan már én is mondtam SEM TE sem más nem mutatott ilyen kiadványt! S ez tény!
Én nem hiszek neked! De úgy is írhatnám hogy főleg neked nem hiszek.
S továbbra is tartom magam ahhoz hogy terelésben tőled tanultam szinte mindent mert te mesteri fokra fejlesztetted a tereléses technikákat ebben te vagy a mester. S hozzád így is állok. A szokásos szövegeiddel soha nem fogsz semmiben meggyőzni. Ha esetleg változol akkor talán majd én is.
Már az elején azzal kezdtél hogy torzítok, kifacsarom meg a többi hangzatos kifejezés amit használsz. Az fel sem merült benned hogy nem provokációról van szó. De ennek már nincs jelentősége.
Írsz amit írsz én is írok és kész. De lényegi kommunikáció egyenlőre nem lesz köztünk az fix.
"Semmi, de semmi valós bibliai indokot nem tudsz te sem felhozni arra, hogy miért nem lehetne elfogadni Jehova Tanúi Bibliakutató munkáját és hogy a korábbi kiadványok miben változtatnák meg ezt az igazságot?"
Persze hogy nem tudok felhozni ilyen indokot. Mivel én nem is a kutató munkájukat kritizáltam. Hanem a tanításaikat. Egyszóval a végeredményt! Már ha annak lehet tekinteni hiszen változnak a tanítások szóval nem igazán lehet azt mondani hogy végeredmény mert ezek inkább csak részeredmények.
Vankó ne erőlködj mert nagyon úgy néz ki hogy te soha nem fogod megérteni a dolgot. Korábbi kiadványok kontra "igazság"!
"Az akkori kiadványok tanulmányozása nélkül is pontosan tudjuk, hogy mikor, miben és miért voltak a hibák és a kiigazítások. A többi csak értelmetlen szócséplés."
Na ezt neked meg pláne nem hiszem el. Mert ha annyira értelmetlen akkor te miért csépeled ebben a témában azt a bizonyos szót? Még is állandóan reagálsz ezekre a témákra szóval engem ne etess ezzel mert nem veszem be!
Akkor pontosan tudjátok. Ennek ellenére én csak megnézném azokat. Na erre varrjál gombot. Ha meg nem akkor dolgozd fel hogy ez van és kész!
"De kell! Látod, ennyit arról, hogy mennyire rászorulnál te is az isteni szellem általi valóságos vezetésre, nem csak a félrevezetésre. :-) E kötözködő kérdésed helyett is csak alaposabban kellett volna értelmezni, amit olvasol. Ez a mondat hogy mond ellent ellent annak, hogy kell a Hű és értelmes rabszolga" (vagyis egy olyan testület, mely minden képességükkel és idejükkel ennek a munkának szentelik az életüket) vezetése?"
Ha kell akkor jól van már kezdtem azt hinni hogy valami baj van vagy megváltoztál. De nem! :))
"Igen, jól látszik, mennyire rászorulnál a hű és bölcs rabszolgára!"
Az ki van zárva! Igen van akire rászorulok ez vitán felül áll de hogy az nem a "rabszolga" az biztos!
Van amit kihagytam mert nincs kedvem bele menni a témába.
Viszont az biztos hogy teljes mértékben egyet értek a 25. válaszolóval.
S elárulom neked Vankó hogy Tantételbeli testvéredtől azokat a dolgokat is másképp néztem amit nálad már alapból sőt ZSIGERBŐL félresöpörtem.
Tantételbeli is Jehova tanúja mint te. De ahogyan kezeli a helyzeteket és ahogy reagál az szöges ellentéte annak amit te itt valaha is előadtál az oldalon.
Nem azért gondolkodtam el azon amit írt mert ő annyira más dolgokat írt volna mint te szoktál. (bár volt néhány olyan is)
Hanem azért mert ő teljesen másképp állt hozzá. Nem azzal kezdte egyből hogy na tuti hogy provokáció meg a többi amit előszeretettel szoktál használni.
S elárulom neked hogy volt olyan téma amiben elhittem neki amit írt. Nem árulom el hogy melyik de mi ketten is sokat beszéltünk már róla. Csak nálad már alapból fel sem vettem amit írtál. De Tantételbeli esetében már másképp álltam hozzá a dologhoz. Igaz az elején úgy voltam vele hogy na egy újabb tipikus tanú. Aztán gyorsan kiderült hogy nem az!
"Nem, nem így kell kommunikálni, már itt is témát váltottál, tereltél, amikor nem úgy alakult, ahogy szereted volna. Az őszinte és konstruktív beszélgetés nem ilyen, ha te ezt gondolod, nagyon hamis fogalmaid vannak erről."
Na erről beszélek! Nem bírsz másképp hozzá állni csak ilyen negatívan. Egyből a nem!
Tőled építő jellegű dolgot szerintem nem nagyon lehet tanulni.
Hidd el, a tanúk nagyon is utánanéznek a dolgoknak. :)
Nagyon sok rosszat hallani Jehova tanúiról, ha csak erre hagyatkoznánk ki lenne tanú? Senki.
Mielőtt valaki tanúvá válik jól meg kell ismernie a Biblia tanításait és ezután dönthet, hogy Jehovát akarja e szolgálni vagy nem. A Szentháromság tanítása egyértelműen Bibliaellenes.
Jó olvasását: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!