Hol van isten? Valaki téritsen meg legyenszives!
Az időközben eltűnt kérdezőnknek küldenék egy szép verset
hátha segít megtalálni Isten a szívében.
József Attila:
ISTEN
Hogyha golyóznak a gyerekek,
az isten köztük ott ténfereg.
S ha egy a szemét nagyra nyitja,
golyóját ő lyukba gurítja.
Ö sohase gondol magára,
de nagyon ügyel a világra.
A lányokat ő csinosítja,
friss széllel arcuk pirosítja.
Ö vigyáz a tiszta cipőre,
az utcán is kitér előre.
Nem tolakszik és nem verekszik,
ha alszunk, csöndesen lefekszik.
Gondolatban tán nem is hittem.
De mikor egy nagy zsákot vittem
s ledobván, ráültem a zsákra,
a testem akkor is őt látta.
Most már tudom őt mindenképpen,
minden dolgában tetten értem.
S tudom is, miért szeret engem -
tetten értem az én szívemben.
1928/1934
Az egyházban felnőtteket és 10-15 éves gyerekeket tanítottam, de egyre több dolog volt, ami a Bibliával ütközött, így "másképp" tanítottam", majd lemondtam a tanításról és ki is léptünk ketten az egyházból. Jelen pillanatban csak hárman vagyunk a mi kis gyülekezetünkben. Lassan két éve, de még mindig elképesztően sok új dolgot, illetve összefüggést tanulok amikor magam tanulok otthon a Szent Szellemmel és más tanítók tanításaival. Jaj, tudom, hogy ez olyan "nagyképűen" hangzik, de ez is meg van írva:
1 János
2,27 És az a kenet, [vers 20. Ján. 14,26.16,13.] a melyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy [Jer. 31,34.] valaki tanítson titeket; hanem a mint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és a miként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne.
Persze felmerülhet a kérdés, hogy akkor én miért tanítok:
Efézus
4,11 És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangyélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul: [1 Kor. 12,28. Csel. 11,27.28. Csel. 21,8.20,28. Ján. 21,15. 1 Pét. 5,1-2. 1 Tim. 3,2.]
4,12 A szentek tökéletesbbítése czéljából szolgálat munkájára, a Krisztus testének építésére: [Róm. 12,5. Kol. 1,24. 2 Kor. 13,9.]
4,13 Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére: [rész 3,19. Róm. 3,22. Gal. 2,16. Fil. 3,9.10. 1 Kor. 13,11. Róm. 8,10.]
4,14 Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygés ravaszságához való csalárdság által; [1 Kor. 14,20. Zsid. 13,9. Csel. 20,29.30.]
Ebben úgy érzem sikeres vagyok (Ef. 4.14). Mind a törvénykező egyházak téves tanait, mind a karizmatikusok "túlkapásait" le tudtam leplezni. Itt most nem szeretném egyik egyházat sem megsérteni, és ebbe részletesebben itt nem is mennék bele, mert már ez a mondat is viszály szíthat.
Szóval, legalábbis úgy hiszem, hogy jó úton haladok. Nagyon sokat imádkozom, hogy vezessen a Szellem, nehogy véletlenül bármilyen hazugságot tanítsak, hirdessek. Ritkán én is félremegyek, de rendkívül szigorú szabályok szerint tanítok bármit is, előtte alaposan körbejárom a témát.
Hozzáfűzném, hogy nem szeretek ilyeneket írni, mert ez olyan önmagasztalásnak tűnik, de nekem semmi dicsőségem nincs ebben, csak Jézusnak. Ez mind mind az Ő érdeme. Nélküle semmi vagyok, benne meg egy testrész, ami egyenrangú a többivel és szolgálnia kell a testet, élni másokért. Nem tudom letenni a Bibliát, állandóan kutatok, tanulok, de még bőven van hibám, így elsősorban magamat tanítom. Mindent, amit tanítok, magamnak kell először alkalmazni magamon. Minden Jézus, nélküle levegőt sem tudnék venni, nemhogy magamtól tanulni vagy bármi mást.
Dicsőség Neki mindenért!
és mik a terveid, hogy ne csak 3 személy legyen veled együtt a gyülekezetben?
mindhárman tanítotok?
van-e neve a gyülekezetnek?
innen szép nyerni, sok sikert neked.
Nem tudom, nem szeretnék gyülekezeti vezető sem lenni, ráadásul evangelizátor vénám sincs. Krisztus gyülekezete vagyunk, nincs külön nevünk. Persze nem csak ülök és várok, mit mond a Szellem, mert akkor minek van Biblia. Sok minden le van írva, minek mondaná a Szellem külön is. De ettől még a létszámbeli növekedésünk Istenre van bízva. Vagy akár szólhat más testvéren keresztül is.
Szóval bármi ihletett tanácsot elfogadnék:)
Köszönöm a jókívánságokat:)
Csak én tanítok a gyüliben, (hivatalosan). Szelídséget és egyéb dolgot meg én tanulok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!