Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg léteznek olyan kereszt...

Tényleg léteznek olyan keresztények Magyarországon (a kis szektáktól és a hit gyülekeztétől eltekintve) akik szerint a föld 6000 éves vagy a földön az életvilág változatlan?

Figyelt kérdés

Van pár ilyen kérdés gyakorin, ami erre utal, persze ateista vád, én is ateista vagyok, én is azt hittem a keresztények így gondolkoznak, de aztán az egyetemen megismertem egy rakás keresztényt, és egyikük sem ilyen, sőt a pápák szavai is azt igazolják, hogy nincsenek ilyen nézetek (igaz az csak a katolicizmusra vonatkozik)

egyesek dogmának titulálják az ilyesmit, pedig hogy nem dogma az biztos (tételesen fel lehet sorolni a dogmákat, és ilyenek nincsenek)

2015. júl. 17. 09:00
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

igen, lehet hogy szélsőségek vannak, ezen a fórumon pl az ateisták a legalja, a legönellentmondásosabbak, mindegyik témakör tele van olyan emberekkel akik csak kitartóan szidják a többieket, de még azokat is akik érdeklődnek, mint valami "rendendőrség", itt ezek az ateisták, persze itt csúnya a dolog, mert ők szólásszabadságról békéről és ilyenekről magyaráznak, pl a testépítőknek meg eléggé otthonülő alakok írnak mindenfélét, legalábbis a postjaikból ez jött le. Viszont én is ateista vagyok de nem vagyok ilyen, bár bevallom sokáig én is úgy gondoltam a vallásos emberek mint hülyék, és nem voltam rá nyitott, hogy esetleg van valamilyen válaszuk, de aztán megismertem több keresztényt is, és ezért felülvizsgáltam a nézeteimet, tehát nem mentem el szélsőségbe.

Lehet hogy akik itt írnak ateisták, és abba is belekötnek ha pl érdekel valami a bibliából, azok az "ateizmus fundamentalistái" ?

2015. júl. 18. 00:55
 12/13 anonim ***** válasza:
Reformátusoknál és neoprotestánsoknál általános.
2016. nov. 16. 16:06
 13/13 anonim ***** válasza:

Egy videó a Hit Gyülekezete műsorából a Föld koráról:

https://www.youtube.com/watch?v=Ulg517UQ524

2019. dec. 21. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!