Tényleg léteznek olyan keresztények Magyarországon (a kis szektáktól és a hit gyülekeztétől eltekintve) akik szerint a föld 6000 éves vagy a földön az életvilág változatlan?
Van pár ilyen kérdés gyakorin, ami erre utal, persze ateista vád, én is ateista vagyok, én is azt hittem a keresztények így gondolkoznak, de aztán az egyetemen megismertem egy rakás keresztényt, és egyikük sem ilyen, sőt a pápák szavai is azt igazolják, hogy nincsenek ilyen nézetek (igaz az csak a katolicizmusra vonatkozik)
egyesek dogmának titulálják az ilyesmit, pedig hogy nem dogma az biztos (tételesen fel lehet sorolni a dogmákat, és ilyenek nincsenek)
Vannak, persze. Sőt, olyan is van, aki szerint özönvíz pusztított a világon (ebből következően több száz méteres víz fedte be a világot).
A 3-as válaszolónak pedig annyi, hogy az ember nem 6 ezer éve van jelen a Földön. Ha (mai) embernek a Homo sapiens-t tartod (akit elvileg megteremtettek), akkor az több mint száz ezer éve él a bolygón. Már persze, ha nem veszed emberszámba például a Homo heidelbergensis-t: [link] .
Igen léteznek ilyen fundamentalisták nem csak a mini felekezeteknél. Hangos kisebbség, tényleg alig vannak. A nyitottság és a gondolkodás nemgyerebe sokuknál. Az egyszerű csőlátás és destruktív érzelmek, a túlzott egoizmus annál inkább.
# 5
Akik hitben járnak azok tudják hogy Isten valóban nem hazudik.
De azt is meg kellene értenie mindenkinek a kis agyacskájával hogy a természettudomány a "hogyant" kutatja. Értsd: Ősrobbanás (nem robbanás volt amúgy) a teremtés ahogy végbement például.
A Biblia célja nem az hogy bemutassa hogyan ment végbe temérdek folyamat, és hogyan épül fel a az egész univerzum és minden ami benne van.
Ha ezek mégis benne lennének akkor a Biblia egyrészt vállalhatatlanul hosszú lenne, ember el nem olvasná és meg nem értené évszázadok alatt se, ráadásul elvenné a figyelmet az Isten-ember kapcsolatról, az üdvösségről, a miértről.
Egyébként az evolúció és az ősrobbanás frappáns összemosása mutatja hogy mégis mennyire tudományos a link..
utóbbi illetőhöz hasonló gondolkodású keresztényeket ismerek én is, ők azt mondják, a biblia nem természettudományos dolog, és nem is szánták soha annak (ezt jól bizonyítani is lehet)
aki egyet ért ezekkel az említett gondolatokkal (tehát 6000 év, az élet változatlan[tehát nem arról van szó h csak úgy lett mert ezt dobta a gép, hanem h változatlan]) legyen szíves írjon felekezetet is
A Biblia sehol nem mondja,hogy a Föld 6000 éves,csak annyit,mond hogy az ádámi faj az nemzetségtáblázatok alapján számítva kb. 6000 éves és a 6 napos teremtés előtt létezett egy másik civilizáció a Földön!(Több utalás is van ezzel kapcsolatosan)
Erre egy bizonyíték,hogy azt írja: a Föld pedig kietlen és puszta volt.A hébert lehet "lett"-nek is fordítani.Az itt szereplő kietlen és puszta szavak(tohu,bohu)több helyen is szerepel az Ószöv-ben,és mindig valamilyen ítélet következtében előállt állapotot fejez ki.Vagyis valami miatt isteni ítélet sújtotta a már meglévő Földet,aminek az oka lázadás volt.
Függetlenül attól,hogy milyen egyházról vagy gyülekezetről van szó,a Bibliában ez van,tehát aki abban hisz,hogy a Föld 6000 éves,az tagadja a fenti bibliai érvet és a tudományos tényeket is!
Szép napot az ateista és a hívő embertársaimnak is!
-Roland
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!