Régen tényleg volt olyan, hogy keresztények másokat megöltek azért, mert mások nem úgy gondolkodtak?
„Akik Isten nevében embereket öltek, kínoztak a múltban, azok NEM KERESZTÉNYEK. Jézus sose szólított fel erőszakra.„
Vagyis a keresztes hadjáratok résztvevői – akik közt gyerekek is voltak – maguk találták ki, hogy menjenek területszerzés céljából gyilkolászni?
Nekem azt magyarázzátok el, hogyan lehetett katolikus embereket rávenni arra, hogy másokat megöljenek (pl. a keresztes hadjáratban), ha a „Ne ölj!” az egyik fő parancsolata a vallásuknak?
"Vagyis a keresztes hadjáratok résztvevői – akik közt gyerekek is voltak – maguk találták ki, hogy menjenek területszerzés céljából gyilkolászni?"
Legtöbben nem is ismerték a Biblia tartalmát akkoriban (!), akik pedig ismerték és úgy gondolták hadjáratot lehet indítani, illetve embereket kínozni, tévesen értelmezték.
"Nekem azt magyarázzátok el, hogyan lehetett katolikus embereket rávenni arra, hogy másokat megöljenek (pl. a keresztes hadjáratban), ha a Ne ölj! az egyik fő parancsolata a vallásuknak?"
A "Ne ölj!" parancs nem azt jelenti, hogy soha semmikor senkit. Csak el kell olvasni a Bibliát. A zsidók szinte állandóan harcoltak az ellenséggel.
Vannak akik szerint Jézus már tényleg ezt tanította, de szerintem ezek nem tudják mit beszélnek. Menjenek oda lakni, ahol nincs közbiztonság és ott értekezzenek a teljes erőszakmentességről.
A keresztesháborúk a mohamedánok által elfoglalt keresztény területek visszaszerzésére irányult. Az arabok majd a törökök folyamatosan nyomultak előre, egészen Magyarországig. A keresztesháborúk alapvetően a keresztény Európa önvédelme volt. Az más kérdés, hogy minden háborúban vannak kegyetlenkedések. A mohamedánok talán kaláccsal jöttek Magyarországra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!