Régen tényleg volt olyan, hogy keresztények másokat megöltek azért, mert mások nem úgy gondolkodtak?
Érdekes, hogy a jó válaszok le vannak pontozva. A mosdatósok meg fel.
Mindegy, én is leírom: keresztes háborúk, inkvizíció, boszorkányüldözések, különféle vallásháborúk.
Lehet köztük szemezgetni.
Nincs mit szépíteni.
Most lehet engem is lepontozni nyugodtan.
"Bizony, bizony. A vallás miatt emberek milliói pusztul(t) el. Képmutató álszent banda a legtöbb!"
Az, hogy a vallást kik hogyan állították a saját politikai és gazdasági törekvéseik szolgálatába, és hogyan használták fel ürügyként a saját hatalmi céljaik megvalósításához, az egy érdekes kérdés.
De ha ragaszkodsz egy minimális szintű objektivitáshoz és korrektséghez, akkor nézz rá erre annak a fényében, hogy - nem az általunk sötétnek aposztrofált középkorban, hanem a XX. században - 100 millió ember életét oltották ki a világon egy ateista, materialista ideológia jegyében, és rengetegét úgy nyomorították meg testileg-lelkileg, hogy számukra megváltás lett volna a halál.
" Így szól a Seregek Ura: Megemlékeztem arról, amit cselekedett Amálek Izráellel, hogy útját állta néki, mikor feljöve Égyiptomból.
Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat." 1Sám 15.2-3
" Ha testvéred, a te anyádnak fia, vagy a te fiad vagy leányod, vagy a kebleden lévő feleség, vagy lelki-testi barátod titkon csalogat, mondván: Nosza menjünk és tiszteljünk idegen isteneket, akiket nem ismertetek sem te, sem atyáid
...
ne hallgass reá, ne nézz reá szánalommal, ne kíméld és ne rejtegesd őt;
Hanem megölvén megöljed őt; a te kezed legyen először rajta az ő megölésére, azután pedig az egész népnek keze." Mtk 13.6-9
Keresztények nem öltek meg soha senkit. Akik Isten nevében embereket öltek, kínoztak a múltban, azok NEM KERESZTÉNYEK. Jézus sose szólított fel erőszakra. Az Újszövetségben egyetlen példát sem találunk keresztény részéről erőszakra. Amikor Péter karddal akarta megvédeni Jézust és levágta egy katona fülét, visszatetette vele a kardot, azt mondta, aki kardot ránt kard által vész el (és meggyógyította a katona fülét).
Aki nem Jézus tanításait követi, az nem keresztény.
Jézus tanításával ellentétben viszont a Korán megengedi az erőszak alkalmazását, Mohamed maga is ölt embert.
Three things you (probably) don't know about islam
Jézus azt mondta "A Törvényből [Ószövetség] egy vesszőt kivenni nem lehet, áldozzatok fel nekem egy gyereket".
Jézus javasolta hogy vagdosd le a kezed-lábad, és told ki a saját szemed.
Jézus azt mondta "Nem békét hozni jöttem hanem háborút, és van egy kardom hogy ezt bizonyítsam."
Jézusról abiblia azt mondja egy kaszával fogja mészárolni az embereket, majd egy szőlőprésben sajtolja ki belőlük a vért.
Na ennyit Jézusról.
Jézus azt mondta "A Törvényből [Ószövetség] egy vesszőt kivenni nem lehet, áldozzatok fel nekem egy gyereket".
Jézus azt mondta "Nem békét hozni jöttem hanem háborút, és van egy kardom hogy ezt bizonyítsam."
Ezeket honnan szeded? Mert a mondatok második fele nincs benne az Újszövetségben.
Nem békét hozni jöttem, hanem háborút: Ez azt jelenti, egyértelműen választani kell Jézus elfogadása vagy elutasítása között. És Jézus tudta hogy nem mindenki fog szimpatizálni a tanításaival, az általa hirdetett evangéliummal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!