A bibliaban vannak arra utalasok, hogy isten nem fogadja el a melegeket?
ez szarkazmus volt? :D ha nem akkor köszönöm :3
Egy keresztény csak addig homofób amég nem ismer meg pár meleget, nálunk még a gyülekezetben is vannak...
na de hogy a Bibliában vannak e romantikus érzelmek...
oké bronzkor, máshogy kezelték, nem volt így kultiválva stb, de ez egy ösztönszerű dolog, biztos, hogy ugyan azt érezték, erre van csomó utalás is... mondjuk pl az egész Énekek Éneke...
ide illik az alábbi kép:
és ne mondjátok ,hogy ez bűnpártolás, a melegségről önmagában beszélgetünk ami nem választás kérdése, amúgy meg akárhogy is nézem itt értékek vannak, örök hűség fogadása, családalapítás, stb, egy olyan társadalomban ahol a heteroszexuális emberek nem tudnak rendes családokat fenntartani ne a melegek vérét szívjuk
ide illik, hogy Jézus is leszögezte, a törvény van az emberért és nem az ember a törvényért
ideillik még az irgalmas samaritánus története, a samáriaiak kb ugyan olyan megvetettek voltak ha nem még megvetettebbek mint most a melegek, és erre még jó thologiai indoklás is volt, mégis igazabb ember volt a példázatban a samaritánus mint a többi amúgy teologiailag teljesen rendben lévő sőt "rangos" ember
Konkrétan és őszintén úgy értettem, hogy szeretlek <3
:)
Amúgy jó a kép :D
Lucifer 666: na kereszténység elől zárkózz el hanem a sötét barmok elől akik arra hivatkoznak, János pál bocsánatot kért az ikvizícióért, egyszer valaki majd értük is bocsánatot kér
másfél milliárd ember iszonyú nagy merítés, akad 1-2 vadállat is
Te tökéletesen értő, én semmiféle olyan egyenletet nem írtam fel, amiből józanul arra következtethetnél - persze jóhiszeműen -, amit leírtál. Az Újszövetség időszakában senkinek sem kell meghalnia a bűneiért, mint az közismert az értők között. Nem véletlenül írtam elkülönített betűcsoportba a gyilkossággal kapcsolatos véleményemet. Az azt jelenti, hogy elkülönül az előtte írtaktól.
Külön megjegyzem, hogy a vitatott mózesi törvények soha nem voltak máshol érvényben, kizárólag a korabeli Izraelben. Más országokban más törvények voltak, ami nem jelentett a homokosok számára életbiztosítást máshol sem feltétlenül. Az Újszövetség nem a mózesi törvényeket terjesztette ki a nemzetekre, hanem Isten kegyelmét terjesztette ki a nem-zsidókra is. Ez a kegyelem pedig nem több és nem kevesebb annál, hogy bárki bűnbocsánatban és rehabilitációban részesülhet - részesül is -, aki hajlandó elfogadni Jézus Krisztus engesztelő halálát, eltemettetését és feltámadását a saját halálaként, eltemettetéseként és feltámadásaként, vagyis letenni az életét Jézus lábai elé, és a Jézus által kapott új életben járni. Ebben az új életben pedig nincs bűn, például homoszexualitás. Isten természetfeletti erővel szabadítja fel a valóban megtért embereket a bűn, például a homoszexualitás alól, ez része az említett rehabilitációnak. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a homoszexualitásra, vagy egyéb bűnre kényszerítő befolyás, és a továbbiakban már van ereje az embernek, hogy úgy hessentse el a bűnös gondolatokat, ahogyan a legyeket szokta. Persze, aki szereti az ilyen "legyeket", az nem tölti be a szabadulás egyik alapfeltételét, a bűngyűlöletet.
32-es, ez aztán iskolapéldája volt a demagógiának, ha egyszer töritanár leszek, beteszlek a tananyagba
ez az ember nyilván valóan bűnös, amit tesz nem keresztény szemmel is gyalázat, a legliberálisabb ember is, ha nem mér kettős mércével el kell itélje
de ez még mindig nem jeletni, hogy minden meleg ilyen, hogy maga a melegség bűn lenne, vagy Isten ne szeretné a melgeket
nekem van több vallását gyakorló keresztény barátom is akik a saját nemükhöz vonzódnak, na ők nem ilyenek
de akkor linkeljél mindjárt egy cikket a szexuális erőszakról, amit hetero férfiak követtek el, akkor én erőszaktevő vagyok, mert férfinak és heterónak születtem?
ez pontatlan, az ókorban a melegséghez különbözőképpen álltak hozzá, valóban volt ahol kb nem realizálták, a melegek azt hitték magukról egyedi eset az övék, máshol, pl Athénban nem verték nagy dobra, Rómában megtűrték de megvetett dolog volt
Homoszexuális volt pl a római diktátor Sulla, aki a beállítottságát csak a lemondása után vállalta a nyilvánosság előtt, a maradék életét egy vidéki villában töltötte a "párjával"
Szia!
Vannak olyan utalások, amelyekből tájékozódhatsz, hogy Isten vagy valakik Isten nevében nem fogadják el a homoszexualítást.
Aztán olyant is olvashatsz(pontosabban nem olvashatsz), hogy Jézus egy hangot sem beszél a homoszexuális emberekről.
A Bibliában sok mindent talál az ember, mindenki a maga szája íze szerint kezdhet kődobálásba, ha önmagát összehasonlítja egy a sajátjától eltérő létállapottal vagy támogathat, esetleg tartózkodhat a véleménnyilvánítástól, mert inkább a maga dolgait rendezi. Az egoisták, mint egy farkashorda gyűlnek össze és csapnak le a prédára. Mindenesetre Jézus szavai elég beszédesek a parázna asszony (itt nem a homoszexualitásról van szó) esetében: "Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!"
A kődobáló egoisták persze bűntelenek, illetve a másik sz@ra büdösebb taktikát alkalmazva őrjöngve tobzódnak, hogy végre lehet mással foglalkozni! Pedig inkább a saját kis dolgaikat kellene ráncba szedni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!