Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A bibliaban vannak arra...

Vattacukor1234 kérdése:

A bibliaban vannak arra utalasok, hogy isten nem fogadja el a melegeket?

Figyelt kérdés

2015. júl. 2. 20:17
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
5. vagyok. A Neo-Vulgátából idéztem, de a Magyar Bibliatársulat által kiadott protestáns fordítás is ezt a kifejezést használja. Károli ezt úgy adja vissza, hogy "sem pulyák, sem férfiszeplősítők" (a pulya a passzív, a férfiszeplősítő az aktív fél az aktusban), de amikor ezt egyszer ide leírtam, többen nekem estek, hogy bizonyítsam be, hogy ezek a régies szavak valóban ezeket jelentik, mert ők nem hiszik el. Mivel etimológiai szótár épp nincs a kezem ügyében, gondoltam, idézek valamilyen modernebb fordításból.
2015. júl. 2. 21:49
 12/59 anonim ***** válasza:
5%

Vannak, akik mindent mindenhogy tudnak értelmezni. Egyszer hallottam egy fejtegetést arról, hogy "Én azonban megkeményítem a fáraó szívét" (Én=isten), az valójában arra vonatkozik, hogy isten hogyan nem keményítette meg a fáraó szívét. A keresztények csodája, hogy a "NE ÖLJ" parancsolatot tudják úgy értelmezni hogy "ÖLJ", és azt hogy a melegeket meg kell kövezni úgy, hogy a melegeket el kell fogadni. És azt hogy isten megkeményítette a fáraó szívét úgy, hogy isten nem keményítette meg a fáraó szívét.

Na ezért nem leszek én soha keresztény. Szeretem ha a dolgok egyértelműek, és akkor sem önmaguk ellentétét jelentik ha épp az kell.

2015. júl. 2. 21:50
 13/59 anonim válasza:
Da leszbikusok is melegek. Velük mi van?
2015. júl. 2. 21:54
 14/59 anonim ***** válasza:

"férfiakat fertőzők" szerintem ez a legpontosabb fordítás a görögből, és mint írták a nők is lehetnek melegek, a felsorolás pedig csupa önként választott dolog között van, Korintusban gyakori volt ,hogy hetero férfiak "kedvtelésből" közösültek más férfiakkal, szexualitásról van szó nem egy állandó beállítottságról ami romantikus vonzalommal is jár, szintén a korintusi levélben olvasható, hogy egyesek annak ellenére, hogy feleségük van, férfiakkal közösülnek (amit a történelemtudomány is alátámaszt mint írtam, ők nem voltak melegek)

tehát ez ismét nem bizonyítja, hogy a melegség úgy önmagában bűn lenne

hogy az eredeti kérdésre utaljak, ez a hely sem bizonyítja, hogy pusztán azért mert valaki meleg már bűnös lenne

ez ugyan már kitekintés, de ne felejtsük el ,hogy a melegek sohasem választották ,hogy melegek legyenek, és akármennyire akarnak nem tudnak heteróvá válni, ahogy mi sem tudnánk melegek lenni ha akarnánk

2015. júl. 2. 22:03
 15/59 anonim ***** válasza:
Oké, lehet kukacoskodni, hogy a saját nemhez való vonzódás önmagában még nem bűn (valószínűleg tényleg nem az), de a cselekedet az már igen.
2015. júl. 2. 22:10
 16/59 anonim ***** válasza:
89%

A leszbikus dettó. Homokos-homokos. Sőt, a biszex, a travi, a kéjgyilkos, az állatokkal fajtalankodó is ugyanaz a kategória: lényeges különbség nincs. Ezen felül bibliai mérték szerint a házasságon kívüli mindennemű heteroszexuális élet is hasonló kategória, csak nincs megspékelve még aberrációval is. Ha meg nem térnek, biztos, hogy mind mélyre kerülnek, csak az a kérdés, hogy mennyire.

Amúgy - ha már szóba került - a tíz parancsolat felszólítása az, hogy ne gyilkolj, a gyilkosságot pedig értelmezi a Biblia, de nem sorolja ide a gyilkos halálbüntetését, vagy az önvédelmet - többek között.

2015. júl. 2. 22:15
 17/59 anonim ***** válasza:
0%

l. #1.

---------

Mi lenne, a nő az barom, vagyontárgy, önállósága nincsen, hallgass a neve. Mivel önrendelkezése a biblia szerint nincsen, természetszerűleg nem szexel nőkkel,csakazzal akivel megengedik neki, az meg a férje.

Az Újszövetség ami már ismeri a leszbikusokat: Róm 1.21-32. Ugyanitt rendelielaz Újszövetség minden meleg kivégzését is. Már azon kívül hogy folyton emlegeti, "A Törvényből egy vesszőt ki nem húzhatsz" (ahol A Törvény az Ószövetség).

Érdekesség, hogy a passzus arról szól Herr Gott teszi meleggé az embereket büntetésül azért hogy nem tértek meg.

2015. júl. 2. 22:23
 18/59 anonim ***** válasza:

nekem itt megint feltűnik, hogy pl a mózesi törvény is egy felsorolás része, ahol pl az állatokkal közösülést is tiltják

na de ismerünk olyan az állatvilágban is jelenlévő, minden időben és kultúrában jelenlébvő, nem választható, egész életen át tartó jelenséget ami arra késztet valakit, hogy az állatokhoz vonzódjon, sőt a legtöbb esetben csak az állatokhoz? Szerelmes legyen beléjük?

nem, nem tudunk ilyenről, csak olyanról, hogy valaki perverzióból "nekilát" pl egy kecskének

2015. júl. 2. 22:25
 19/59 anonim ***** válasza:
0%

Javaslom nyisd ki megint a biológiakönyvet, mert de, van.

Így csináltuk meg az öszvért, a camat, a különböző kutyafajokat, a tigroszlánt...

2015. júl. 2. 22:39
 20/59 anonim ***** válasza:
@20 Te ugye nem olvastad el amit a 19. írt?
2015. júl. 2. 22:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!