Ha egy ateista tisztességes életet él, akkor miért nem kerülhet a "mennybe"?
Tételezzük fel szigorúan elméletben, a példa kedvéért, hogy van Isten!
Van egy személy, aki ateista volt egész életében, de:
- Tisztességes életet élt
- Keményen dolgozott, becsületesen adózott
- Nem követett el bűnt (Itt a BTK-ra gondolok)
- Ha valaki segítséget kér tőle, ő segített, ha tudott
Szóval igazi jóra való ember volt! Halála után miért nem kerülhet a "menybe" feltéve ha az létezik, hisz kiérdemelte?
Nem úgy kéne lennie, hogyha Isten olyan jó, mint ahogyan mindenki azt hangoztatja, hogy ott áll ez a személy a menny kapuja előtt és Isten megbocsát neki, hogy nem hitt, de most már tapasztalja hogy mi is az igazság + tisztességes életéért megkapja jutalmát?
én keresztény vagyok.
ha betartom isten törvényeit és gyakorlom a neki teccő életet.még ha tudtán kívül is de egy ateista ugyan ezt csinálja, menyivel van nekem több jogom a menybe jutáshoz mint neki?
egyáltalán ki vagyok én hogy aszt mondjam neki,ennek ellenére te soha nem mehecc oda.hisz Jézus is aszt mondta,nem az igazakért hanem a bűnösökért jöttem e földre.
és hogy ki mehet oda egyedül csak isten dönti el.
és én istent könyörületesnek ismertem meg.
Jézus pld beszéde! mikor a magát tiszta lelkű szentéletet élőnek tartó ember és az adószedő imádkozott.
ki önmagát föl becsüli az..........
ezzel az erővel azt is mondhatnánk hogy isten kivételezik hogy ki jöhet az ö nyája közzé.
isten minden embert szeret és el fogad ki akarja.
"Mert a kik törvény nélkül vétkeztek, törvény nélkül vesznek is el: és a kik a törvény alatt vétkeztek, törvény által ítéltetnek meg..."
"Mert mikor a pogányok, a kiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényök nem lévén, önmagoknak törvényök..."
"És a természettől fogva körülmetéletlen ember, ha a törvényt megtartja, megítél téged, a ki a betű és körülmetélkedés mellett is a törvényeknek megrontója vagy."
Az ateista nem azt jelenti, hogy nem hisz Istenben? Mert a törvényt azok tartják be, akik elfogadják Istent és nem utasítják vissza. A pogányok közül lett hívők is azért hívők, mert hisznek Istenben, azaz elfogadják őt.
jó de azért legyünk igazságosak mi keresztények sem vagyunk bűn mentesek,hisz emberek vagyunk.
ha rendes tisztességes ember vagyok mert keresztény vagyok,egy ateista még lehet ugyan az nem?.
hisz ő is csak egy ember és isten számára ő is értékes.
ne ítélj hogy ne ítéltessék.
ne érts félre, én nem mint ateistát vétem meg hanem mint embert.
hisz mit szólna hozzá Jézus ha valaki kérne téged hogy kérd meg már Jézust hogy had csatlakozzam.s te azt válaszolnád neki ááá te túl bűnös vagy.
aki Tisztességes életet élt Ha valaki segítséget kér tőle, ő segített, ha tudott ilt betartsa isten törvényeit.
még ha ateista is mehet a menybe. hisz ha más nem is istennel való szembesülése bűn bánatra kényszeríti hogy végre higgyen.
és lehet hogy neki csak egy bűnért kel meg bocsájtani.
tehát mint ember az ő lelke is legalább oly értékes mint bárkié.
és szerintem nincs hozzá jogunk hogy bárki lelkét is ki tiltsuk a menyből.
a döntés csak is és csak is istenné.
Igen, Isten dönti el, amit ő meg is határozott az emberek számára ilyenképpen:
"A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében."
ez igaz de emlékez, Jézus mikor bement a vámszedő házába ott vacsorázott a bűnösnek mondott ember házában ahol még öröm lányokból sem volt hiány.
(aki egyébként később a tanítványa lett.)
Péter milyen mérges volt.
de Jézus nem hagyta el veszni,és eszt később Péter is meg értette.
és így felelt Jézusnak,bocsáss meg uram csak egy oktondi ember vagyok.
még ha mi úgy látjuk is,nem biztos hogy az a lélek őrökre elveszett.
isten minden embert meg akar menteni.
és meg is menti akit csak tud,és aki nem hagyja eszt neki,mert nem kér belőle az majd tanul a pokolban az őröké valóságig.
de akit szerintünk nem lehet meg menteni, még nem biztos hogy isten is így lássa.
Beteg valláskárosult f#szok.
erre inkább nem reagálok.
Minden embernek meg van adva a lehetőség, hogy elvegye azt amit Jézus kínál.
és kinek nem kell magára vessen,és majd úgy felel érdeme szerint az ítélet napján.
Sok ember tűnik látszólag rendesnek, tisztességesnek, de ez csak a látszat. Elvileg élhet egy ateista feddhetetlen életet, de gyakorlatilag sehogy se. A BTK-n kívül az ateisták nem ismerik el a bűn fogalmát, elbagatelizálják.
Nem az a baj, hogy valakinek vannak bűnei-vétkei, mert mindenkinek vannak. Hanem hogy nem látja be a bűnösségét, nem küzd ellene, nem törekszik megjavulni, és nem kér sem bocsánatot sem kegyelmet Istentől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!