Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy ateista tisztességes...

Ha egy ateista tisztességes életet él, akkor miért nem kerülhet a "mennybe"?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel szigorúan elméletben, a példa kedvéért, hogy van Isten!

Van egy személy, aki ateista volt egész életében, de:

- Tisztességes életet élt

- Keményen dolgozott, becsületesen adózott

- Nem követett el bűnt (Itt a BTK-ra gondolok)

- Ha valaki segítséget kér tőle, ő segített, ha tudott

Szóval igazi jóra való ember volt! Halála után miért nem kerülhet a "menybe" feltéve ha az létezik, hisz kiérdemelte?

Nem úgy kéne lennie, hogyha Isten olyan jó, mint ahogyan mindenki azt hangoztatja, hogy ott áll ez a személy a menny kapuja előtt és Isten megbocsát neki, hogy nem hitt, de most már tapasztalja hogy mi is az igazság + tisztességes életéért megkapja jutalmát?

2015. jún. 29. 07:33
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
64%
Nyugodj meg, oda kerül.
2015. jún. 29. 07:45
 2/26 A kérdező kommentje:
Nyugodt vagyok, a kérdést csak azért tettem fel, mert az egyik hívő haverom folyton meg akar téríteni és ez az egyik indoka, hogy majd a "menybe" kerülök, de feltettem neki ugyanezt a kérdést, de ő nem tudott rá válaszolni!
2015. jún. 29. 07:47
 3/26 anonim válasza:
43%

ha az egész életedet átadod Jézusnak, akkor megdicsőülsz

ezt jelenti a menny

2015. jún. 29. 07:56
 4/26 anonim ***** válasza:
54%
Jézus személyes ismerete nélkül senki nem kerülhet a Mennybe. Nem mi döntjük el, hogy mi a "tisztességes", hanem az már eldöntött volt az ember teremtése előtt. Erre a "tisztességes" életvitelre pedig egyetlen ember sem képes Jézus tevőleges hozzájárulása nélkül.
2015. jún. 29. 08:05
 5/26 A kérdező kommentje:

"Erre a "tisztességes" életvitelre pedig egyetlen ember sem képes Jézus tevőleges hozzájárulása nélkül"

Miért ne lenne?

2015. jún. 29. 08:07
 6/26 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem aki rendes, tisztességes életet él az "jó helyre kerül". Legyen hívő vagy ateista. Az mindegy, hogy hogy nevezed: Mennyország, Nirvána, Örök vadászmezők, Elízium vagy mittomén. Én ebben hiszek.
2015. jún. 29. 08:37
 7/26 Tamás321 ***** válasza:
34%
Szerintem senki nem érti a lényeget, se a vallásos, se a világ embere. És ez azért van, mert ki az, aki olvassa az Isten igéjét? Én azt látom, hogy igazából senkinek nincs rá gondja, hanem van gondja a világra. Minden ember, szinte kivétel nélkül ezzel a világgal törődik, foglalkozik, ami persze múlandó. És az emberek ebben a világban gyűjtenek és fölényeskednek egymáson. Az Isten igéjét is csak erre használják és nem arra, hogy átolvassák az ószövetségtől az újszövetségig. Mert ha ezt tennék, nem egymáshoz fordulnának, hanem az írásból megértenének mindent. Aki a múlandó javakban bízik, egyszerűen megvetette Istent. Nincs örök élete annak, aki ettől a világtól remél, ami minden igazságot gyűlöl a legvégsőkig. Mivel a világ fiai, emberei sokra jutnak e világban, önmagukra néznek fel és önmagukat dicsőítik, azaz az emberi hatalmat. Istent pedig, aki ellátja őket javakkal, az ő tulajdonából, megvetik és szidalmazzák. Az ember felemelte magát az Istennel szemben, nem törődik sem igazságával, sem törvényével. Elveszi magának jutalmát ebben az életben, mert meg tudja tenni, de nem Istennek tulajdonítja a hatalmat, sem azt, hogy minden őtőle van. Hanem az ember kérkedik és kevélyen jár, kevélyen szól, cselekszik az igazság ellen. Szerzett javaival felemeli magát, mintha tőle lenne az erő, az ellátás. Mindenkit kifoszt, aki gyengébb nála, hogy magát gazdagítsa, és lehetőleg ő uralkodjon másokon. És ezt el is érheti, mert mindent megszerezhet kevélységével és közönségességével, melyek útján szerencsés lesz ebben a világban. De bejuthat-e oda, ahonnan ezek származnak? Megszerezheti-e a Lelket úgy ahogy annak javait itt a testi, földi világban? Nem, oda nem fog bejutni, mert azt a helyet mindig is gyalázta és ócsárolta.
2015. jún. 29. 10:30
 8/26 anonim ***** válasza:
31%
Az ateistáknak nem kell Isten, tehát Istennek sem fognak kelleni.
2015. jún. 29. 13:41
 9/26 Ozmium42 ***** válasza:
54%

Hátborzongató, de témába vág:

https://www.youtube.com/watch?v=6TmDHDnLNG0

2015. jún. 29. 16:08
 10/26 anonim ***** válasza:
20%

hm a videó vége ütős.

Az ateistáknak nem kell Isten, tehát Istennek sem fognak kelleni.

isten senkit sem utasít el!

Tisztességes életet élt

- Keményen dolgozott, becsületesen adózott

- Nem követett el bűnt (Itt a BTK-ra gondolok)

- Ha valaki segítséget kér tőle, ő segített, ha tudott

Szóval igazi jóra való ember volt.

ezek az erények egyenes út a menybe!

még ha ateista is az ezeket a tetteket cselekvő emberek ha tudtukon kívül is. isten parancsolatainak egy részét gyakorolják.

bár a hitt még nagyon fontos!

de legalább még nem teljesen elveszett lélek.

2015. jún. 29. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!