Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi közt van meleg?

Zolush kérdése:

Jehova tanúi közt van meleg?

Figyelt kérdés
Mert ha jòl tudom a biblia tiltja a homoszexualitást...

2015. jún. 24. 18:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%

Kedves Kérdező!

Persze, rengeteg meleg van köztük is, csak a tanításaik miatt beléjük van súlykolva, hogy ne éljék meg a vágyaikat... Sokan közülük még meg is házasodnak egy ellentétes neművel, úgyhogy látszólag minden rendben van... De biztos vagyok benne, hogy rengetegen éreznek úgy, mint én éreztem. JT családban nőttem fel és kamaszkorom közepétől tudtam, hogy meleg vagyok.. Mivel példás tagja voltam a gyülekezetnek (ált.úttörő voltam és kisegítőszolgai kinevezés előtt álltam), a JT tanítások miatt próbáltam megváltozni, elnyomni magamban a meleg gondolatokat és egy kivételtől eltekintve senki nem tudta rólam a gyülekezetben, hogy belülről mennyire szenvedek. Pár éve elkülönültem, azóta boldog vagyok a barátommal, akivel 3 éve vagyunk egy pár. :)

Jöhetnek a bibliaversekkel teletűzdelt JT válaszok, hogy ez bűn/káros/el fogok pusztulni Armageddonkor, stb...

2015. júl. 15. 13:16
 12/20 Ozmium42 ***** válasza:

"Nem csak az ószövetség tiltja a homoszexualitást. Olvastál már Újszövetséget?"

És azt olvastad, hogy az igened igen-igen legyen, a nem pedig nem-nem, mert a többi az ördögtől való? És azt olvastad, hogy a törvényből egy pontocska sem veszhet el? Hogy az egész írás Istentől ihletett, és alkalmas a feddésre (stb.)? Szóval meg volt-e már a mai kos áldozat?

2015. júl. 15. 13:26
 13/20 anonim ***** válasza:
ÉS azt olvastad, hogy Jézus betolteni jott a torvenyt? Hogy Isten engedelmesseget akar es nem aldozatot? Vagy hogy az aldozatok eloarnyekoltak Krisztust? Vagy hogy Jezus azert halt aldozati halalt, hogy legyen alap a megbant bunok megbocsatasara? Jezus utan mar nem kell allat aldozat. Mondom olvasd el az ujszovetseget.
2015. júl. 15. 13:41
 14/20 anonim ***** válasza:
17%

Lássuk akkor az újszövetség félreérthetetlen szavait e tekintetben:

1 Korintusz 6:9,10 "Micsoda?! Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak,sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát"

Nos, a férfiakkal háló férfiak, vagy férfiszeplősítők, ahogyan Károli fordítja nem kérdés, hogy kikre utal. Az a tény, hogy Jézus betölteni jött a törvényt, messze nem jelenti azt, hogy eltekint a bűnt gyakorló felett időtlen ideig. A türelme határtalan, szeretete végtelen, ez igaz. De be kell lássuk amikor Jézus a juhokról és a kecskékről szóló példázatát említette, ott van egy csoport, akik nem engedelmeskednek Jézusnak, és nekik nem kedvez Jézus. Épp azokÉRT nem kedvez, akik engedelmesek hozzá. Végtelenségig nem fog tolerálni minden bűnt, mert a bűn elnézése nem szeretet, hanem épp ellenkezőleg, szeretetlenséget mutatna. Jézus nem elnéz, hanem megbocsát. De elvárja, hogy ne cselekedjük tovább azt, ami nem jó. Nem azért tekinti Jézus bűnnek a homoszexualitást, mert valami jótól akar megfosztani minket, hanem mert az nem jó annak, aki gyakorolja, és nem jó azoknak, akikre az hatással van. Én értem, hogy nagyon felhígult az erkölcs, de Istennél nincs változás, vagy változásnak árnyéka. Csak az engedelmesség jelent megmentést, a bűn gyakorlása semmiképp. Nem is logikus amúgy abban reménykedni vallásosként, hogy Jézus elnéz, megbocsát minden vétket, bátran lehet gyakorolni akármit. Ha ez így lenne, egyrészt nem ösztönözne a biblia arra, hogy ne cselekedjünk bűnt, másfelől meg az ég világon semmi nem változna, ha mindig életben hagyná Isten azokat, akik folyton áthágják az utasításait. Egyszer ez a vita le lesz zárva, de véglegesen, ahogyan az Pál is félreérthetetlenül leírta. Az igazság nem vita tárgya.

2015. nov. 17. 21:45
 15/20 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó: ezt a mondatot kifejtenéd légyszíves, mert nem vágom?

(a homoszexualitás) "...az nem jó annak, aki gyakorolja, és nem jó azoknak, akikre az hatással van"

Milyen értelemben nem jó nekem az, hogy évek óta harmonikus boldog párkapcsolatban vagyok a barátommal (jegyesemmel), akit mindennél jobban szeretek és ő is engem. Továbbá, kikre van hatással az én boldogságom, ill. miért "nem jó" nekik?

2015. nov. 17. 23:46
 16/20 anonim ***** válasza:
55%
Amikor a Bibliát irták még nem ismerték ezt a rendellenességet.Ez nem olyan mint az alkoholizmus,hogy ki lehet gyógyulni.Ha a pápa ezt elfogadja nem azt jelenti,hogy nem ismeri a Bibliát,hanem mert elég felvilágosullt és intelligens ahoz,hogy belássa nemcsak a heteroknak van joguk teljes szerelmi életet élni.Ők is olyan emberek mint mi,vannak érzéseik és vágyaik.
2015. nov. 18. 09:48
 17/20 anonim ***** válasza:
15%

" Amikor a Bibliát irták még nem ismerték ezt a rendellenességet.Ez nem olyan mint az alkoholizmus,hogy ki lehet gyógyulni.Ha a pápa ezt elfogadja nem azt jelenti,hogy nem ismeri a Bibliát,hanem mert elég felvilágosullt és intelligens ahoz,hogy belássa nemcsak a heteroknak van joguk teljes szerelmi életet élni.Ők is olyan emberek mint mi,vannak érzéseik és vágyaik."

A biblia megírásakor ismerniük kellett a homoszexualitást, mivel a biblia név szerint megemlíti ezt a cselekményt. Érdemes beleolvasni a bibliába e vonatkozásban (is). A pápa állásfoglalása úgy tűnhet, hogy felvilágosultan gondolkodik, de ha picit elfogulatlanul tekintesz erre a dologra, sajnos be kell lássuk, gyakorlatilag a pápa felülbírálja a mindenhatót, mi több valójában ezzel a véleményével homlok egyenest ellene megy az Ő véleményének. Persze ezen annyira nem kell csodálkozni, de mit gondolsz ha fittyen hányunk Isten véleményére az mennyire jelent hosszú távon boldog életet? Nem arról van szó, hogy csak a heterok lehetnek boldogok. Ezen a ponton nincs ellentmondás közöttünk, sőt maga a teremtő is ezt szeretné. Azonban azt észre kell vegyük, hogy nincs abszolút értelemben vett szabad akaratunk. Ő határozza meg, mi a jó és mi nem az. És tudod miért? Egyszerűen azért mert ő ismeri a döntéseink következményeit. Tudja, hogy milyen életmódnak mi a végeredménye. És ami nem vezet jóra, arra azt mondja NE tedd, mert az nem jó, attól nem leszel boldog. Lehet ezt felfogni úgy, hogy milyen bekorlátolt Isten, de hát mégiscsak a világmindenség legbölcsebb személyét kritizálnám akkor nem? Bárki boldog lehet, HA figyelembe veszi a döntéseinél Istent. Aki nem, az törvényszerűen nem lesz az, mégha most nagyon happy-nek is érzi magát a fene nagy szabadságtól. Számos olyan tényező van a homoszexuális kapcsolatban, ami rombolja a boldogságot. Ez egyébként ugyanúgy igaz arra is, amikor a heterok cserélgetik a partnereiket. Az ugyan úgy nem vezet boldogsághoz. Minden embert érzelmi szükséglettel alkotott az ÚrIsten, de ezeket a szükségleteket az Általa felállított keretek között kell kielégíteni ahhoz, hogy hosszú távon boldogok legyünk. Különben csak kárát látjuk a dolognak. Érdemes Istenre hallgatni, mindenkinél bölcsebb!

2015. nov. 18. 12:42
 18/20 anonim ***** válasza:
Milyen köze van ennek a partnercseréhez?Különben is döntse el mindenki saját maga,hogy boldog vagy nem.
2015. nov. 18. 14:50
 19/20 anonim ***** válasza:
51%

@Mitoszrombolo

Pont az ilyen elvakult hülyék miatt haltak meg annyian Franciaországba. Csak az ő "Istenükhöz" más a körítés.

2015. nov. 18. 15:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Hát nagyon más a "körítés". Az egyik erőszakkal elveszi az életed, a másik megmutatja megismétlem, megmutatja, mit javasol Isten. Nem kell figyelembe venni kötelezően, szabad akarata van mindenkinek, de egy igazi keresztény sosem gyilkolja meg az embertársát. Hogy van különbség? Mi az hogy?!
2015. nov. 18. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!