Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az igaz, hogy egy átlagos...

Az igaz, hogy egy átlagos Jehova tanúja többet tud a bibliáró mint akármelyik katolikus pap (püspököket is beleértve)?

Figyelt kérdés
Jehova tanútól hallotam,én katolikus vagyok,és nem akarom elhinni...azért lehetnekk kivételek szerintem,de azért nem hiszem,hogy mindegyiknél

2015. jún. 23. 10:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

vannak amúgy nagyon kedves jehova tanúi is, amit írtam ,hogy oldalszámokat tanulnak be, azt pl egy Jt-tól tudom, csak ő nem játszotta meg, hogy ő annyira ismeri a bibliát, ő ezt úgy fogta fel ,hogy hasznos ha a leggyakoribb élethelyzetekkel kapcsolatba hozható helyeket tudja az ember, hogy hol van

ugyan ő teljesen belátó volt az én érveléseimmel szemben, azt mondta logikus amit mondok, de had kérdezze emg a saját vezetőit is ,h eről mi a Jt vélemény, szerintem ez így korrekt alapvetően

különös, hogy ebből a lányból nem tudta kihozni a szervezet a ravaszságot, mert ő láthatóan nem volt hajlandó hazudni nekem csak ,hogy jobb színben tüntesse fel magát, vagy a szervezetét, másokból meg simán kijön a marketingügynök mentalitás, ami azért durva mert jehova tanúi elvileg jó emberek akarnak lenni, a marketingeseknél emg van egy alapelv, hogy "sikeres(értsd gazdag, és olyan akit nem csesztet a főnöke ,hogy nem termel elég jól) ember akarsz lenni vagy jó ember?"

2015. jún. 23. 16:52
 12/20 anonim ***** válasza:
így van, nekem is mindíg hozzá kellene tennem, hogy tisztelet a kivételnek. mint minden vallásban, a tanúknál is vannak őszinte, tiszta szívű emberek. tisztelet nekik.
2015. jún. 23. 17:24
 13/20 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Ha tanulmányoznád velük a Bibliát mondjul 3 hónapig, akkor választ kapnál a kérdésedre.

Attól még nem kell tanúvá lenned:-) nem követelmény:-)

2015. jún. 23. 19:49
 14/20 anonim ***** válasza:
ez így van. csak el fogsz pusztulni armageddonkor...
2015. jún. 23. 20:23
 15/20 anonim ***** válasza:
Azok mindent jobban tudnak mint más vallásuak.Minden más vallás hamis egyedül az övék igaz.
2015. jún. 23. 20:51
 16/20 KZitus ***** válasza:

Bocsi kérdező:-)

"ez így van. csak el fogsz pusztulni armageddonkor..." - ezt a megállapításodat melyik bibliai tanításra alapozod?

Köszönöm előre a válaszodat:-)

2015. jún. 24. 13:25
 17/20 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ha tanulmányoznád velük a Bibliát mondjul 3 hónapig, akkor választ kapnál a kérdésedre."

Én tanulmányoztam a tanúkkal kb. 1,5 évig. De nem a Bibliát tanulmányoztam velük. Hanem pl. a Mit tanít valójában a Biblia című könyvet!

Meg a többi! kaptam válaszokat a kérdésekre igen ez igaz!

A tanúkkal nem lehet Bibliát tanulmányozni csak és kizárólag Őrtorony irodalmat!

"Attól még nem kell tanúvá lenned:-) nem követelmény:-)"

Ó igen a követelmények! Íme itt egy követelmény!

"A jelentkezők eldönthetik, hogy a 30 vagy az 50 órás követelményt választják."

(ez egy idézet, Őrtorony szervezet tagjai még mielőtt mást kezdene el valaki mondani)

2015. jún. 24. 14:27
 18/20 anonim ***** válasza:
79%
kzitus. megdicsérlek, így kell kommunikálni. nos, nemrég beszéltem egy vénnel. a vén tagadta, hogy Jézus mindenkiért meghalt volna. azt állította, hogy a tanúk életet vagy halált visznek az embereknek. megemlítette, hogy átvette nemrég egy személyel a mit tanít könyvet. a személy nem rakta le a cigit, szeretett volna tovább tanulmányozni. ő erre megmondta neki, hogy mivel nem változtatott a cigizéssel kapcsolatos álláspontján, nem tanulmányozik tovább vele. elmondta még, hogy várja, mikor jelentkezik nálla a személy, hogy lerakta a cigit, akor folytatja vele a tanulmányozást. megkérdeztem, szerinte mi lesz, ha nem jelentkezik? nos, akkor el fog pusztulni armageddonkor, mondta a vén. kedves zitus, ez történt, nem is oly rég. természetesen én magam többször meggyőződtem, hogy a tanúk így gondolkoznak erről. amenyiben van ettől eltérő szervezeti tanítás a birtokodban, szívesen venném, ha megosztanád velem, szívesen az adott személy arcába nyomnám, hogy lássa, amit a bibliában mindeddig nem látott meg, hogy teljesen szembemegy az írásokkal az ilyenfajta gondolkodásmód. előrre is köszönöm.
2015. jún. 24. 15:18
 19/20 anonim ***** válasza:
Ahoz,hogy a Bibliát igazán megismerjük egy élet is kevés. A papnevelő intézetek hat évig képzik papjaikat,amiből négy év a teológiai főiskola,itt helyet kapnak különféle tantárgyak,de nyílván az alapos Bibliaismeret is. A főpásztorok(érsekek,püspökök) pedig sokszor doktori címet vagy/és Phd-t szereznek teológiából,ami szintén magában foglalja a Bibliaismeretet. Ezek a tények nem azt jelentik,hogy minden oldalt bemagolásból idéznek.
2015. aug. 13. 11:21
 20/20 anonim ***** válasza:

A katolikus papok és a hívő protestánsok (meg jó esetben a hívő katolikusok is) sokat olvassák a Bibliát, így sokat tudnak róla. Emellett, ha valaki tanul(t) hittant az iskolában, akkor még jobban ért hozzá, vagy, ha még egyetemre is jár teológiát vagy hittanárságot tanulni (vagy egy férfi papságra készül).

Jehova tanúi nem ismerik a Bibliát. Van nekik egy Biblia című könyvük, de az állítólag inkább ferdítés, mint fordítás.

2015. aug. 14. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!