Az igaz, hogy egy átlagos Jehova tanúja többet tud a bibliáró mint akármelyik katolikus pap (püspököket is beleértve)?
vannak amúgy nagyon kedves jehova tanúi is, amit írtam ,hogy oldalszámokat tanulnak be, azt pl egy Jt-tól tudom, csak ő nem játszotta meg, hogy ő annyira ismeri a bibliát, ő ezt úgy fogta fel ,hogy hasznos ha a leggyakoribb élethelyzetekkel kapcsolatba hozható helyeket tudja az ember, hogy hol van
ugyan ő teljesen belátó volt az én érveléseimmel szemben, azt mondta logikus amit mondok, de had kérdezze emg a saját vezetőit is ,h eről mi a Jt vélemény, szerintem ez így korrekt alapvetően
különös, hogy ebből a lányból nem tudta kihozni a szervezet a ravaszságot, mert ő láthatóan nem volt hajlandó hazudni nekem csak ,hogy jobb színben tüntesse fel magát, vagy a szervezetét, másokból meg simán kijön a marketingügynök mentalitás, ami azért durva mert jehova tanúi elvileg jó emberek akarnak lenni, a marketingeseknél emg van egy alapelv, hogy "sikeres(értsd gazdag, és olyan akit nem csesztet a főnöke ,hogy nem termel elég jól) ember akarsz lenni vagy jó ember?"
Szervusz
Ha tanulmányoznád velük a Bibliát mondjul 3 hónapig, akkor választ kapnál a kérdésedre.
Attól még nem kell tanúvá lenned:-) nem követelmény:-)
Bocsi kérdező:-)
"ez így van. csak el fogsz pusztulni armageddonkor..." - ezt a megállapításodat melyik bibliai tanításra alapozod?
Köszönöm előre a válaszodat:-)
Vidiripi
"Ha tanulmányoznád velük a Bibliát mondjul 3 hónapig, akkor választ kapnál a kérdésedre."
Én tanulmányoztam a tanúkkal kb. 1,5 évig. De nem a Bibliát tanulmányoztam velük. Hanem pl. a Mit tanít valójában a Biblia című könyvet!
Meg a többi! kaptam válaszokat a kérdésekre igen ez igaz!
A tanúkkal nem lehet Bibliát tanulmányozni csak és kizárólag Őrtorony irodalmat!
"Attól még nem kell tanúvá lenned:-) nem követelmény:-)"
Ó igen a követelmények! Íme itt egy követelmény!
"A jelentkezők eldönthetik, hogy a 30 vagy az 50 órás követelményt választják."
(ez egy idézet, Őrtorony szervezet tagjai még mielőtt mást kezdene el valaki mondani)
A katolikus papok és a hívő protestánsok (meg jó esetben a hívő katolikusok is) sokat olvassák a Bibliát, így sokat tudnak róla. Emellett, ha valaki tanul(t) hittant az iskolában, akkor még jobban ért hozzá, vagy, ha még egyetemre is jár teológiát vagy hittanárságot tanulni (vagy egy férfi papságra készül).
Jehova tanúi nem ismerik a Bibliát. Van nekik egy Biblia című könyvük, de az állítólag inkább ferdítés, mint fordítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!