A katolikusok megmásították a Szentírást?
A 2. parancsolatra értem. A zsidó és a protestán ószövetség tartalmazza azt a parancsolatot, hogy ne csinálj faragott képet, se semmi azokhoz hasonlót stb. A katolikusban nincs benne. A zsidóknak nyilván sokkal hamarabb megvolt ez az írásuk, mint a katolikusoknak.
Ők miért másították meg?
Esetleg tudtok erről valamit, bármit ami kapcsolódik a témához?
húha te nagyon nem tudsz semmit úgy látom.. Jézusig nem létezett a katolikus vallás, izrael népe volt a kiválasztott nép, de mivel ők nem fogadták el JK. így Jézus a pogányokhoz fordult, új vallás született. Az ószövetségi részben tanított dolgokat részben!!! más tanítás váltott fel... a 10 parancsolat pl megmaradt... de van ami nem, ez benne a pláne
na ezt ha nem tudtad akkor olvass valamit amit nem szektások írtak..
igen volt ez meg az a keresztes hadjárat pl ami nem egészen szent dolog, de a liturgiát az apostoli hagyományt a történelem mocskos korszakai sem tudták eltörölni. ha nem lett volna a kat. vallás akkor a sok szekták sem lennének sehol :D
de olyan édes ahogy megmondják a frankót a gyökér nélküliek...
szia, én is református vagyok, bibliát gyűjtök (meg minden más könyvet) megnéztem a katolikus fordításokat, meg a vulgata-t (az a biblia latin fordítása, a katolikus egyház sokáig azt használta) mindegyikben azonos a 2. parancsolat a protestáns bibliával (és a zsidó tórával) sőt még a kátéjuk is tárgyalja a dolgot (igen az is megvan, igen még mindig református vagyok, csak könyvgyűjtés a hobbim), ott is az eredeti parancsot írják le, ami nekünk is van...
tehát nem másították meg a szenítást! Hogy miért hazsnálnak képásokat arra van egy nagyon komoly okfejtésük, amit a reformátoroknak cáfolni is kellett (Kálvin pl meg is teszi az Institutio-t olvasd el tőle, most jött ki kb fél éve új modernebb fordításban)
a katolicizmusnak egyébként nem kellett se megváltoztatni se részeket kihagyni se semmi, ahogy azt egyes örjöngők hirdetik, a reformációhoz, már önmagában elég volt az is, hogy sok emberhez eljusson a Biblia
A katolikus lexikon szerint a 2-ikat összeolvasztották az elsővel,és a 10-iket ketté szedték,de erről bővebben fent!
Hogy miért másították meg?Amikor államegyházzá szerveződött a "kereszténység",és létrejött hivatalosan is a Katolikus Egyház,az már nem az eredeti újszövetségi kereszténységet képviselte,és hogy a pogányokat is meg lehessen nyerni,kénytelenek voltak sokszor a különféle kultuszok istenszobrait meghagyni és átkeresztelni más névre!
Én nem vagyok katolikus, sokmindennel nem értek egyet de mi hittestvérek vagyunk és nem kellene egymás vallását támadások alá vetni.
Van egy sokkal veszélyesebb vallás ami rövidke 100 éve alatt, 8000000, élő hívet tud a maga "számlájára" írni, és egyre terjed és terjed.
Nem is ez lenne a gond, hanem inkább az, hogy Abaddont, a mélység angyalát tartja királyának,és megváltójának és azon van, hogy minél több lelket gyűjtsön be.
Ha mi hittestvérek egymást üssük vágjuk, az nekik előnyükre szolgál és ezt ki is használják, és minél több testvérünk marad lélek nélkül és Jézus Krisztus nélkül.
Kérlek hát benneteket, hogy inkább arra használjuk energiánkat, hogy minél több testvérünket mencsünk meg ezektől a "sáskáktol".
Köszönöm..
Szia!
A válasz a kérdésre: nem. A katolikusok a Tízparancsolatot másították meg azzal, hogy 2. parancsolatot kivették, a 4. parancsolatban pedig a szombatot áttették vasárnapra, valamint az egész szöveget jelentősen leegyszerűsítették.
Üdv. Péter
Mivel már az apostolok is vasárnap gyűltek össze, és történelmi tény, hogy a zsinat előtt is vasárnap ünnepelték Jézus feltámadását, ezért folytatta ezt a hagyományt a kereszténység. Az adventista tanítás hazugsága az, hogy ez a katolikus bálvány imádat eredménye, mivel gyűlölik a katolikus egyházat és tanítják is, mint nagy parázna.
Nem vagyok katolikus, csak a ferdítést nem szeretem.
Szia!
Én katolikus vagyok, és nem értek egyet a 11 és 12 katolikus hozzászólóval, szerintem a katolikusok nem ilyenek.
A konkrét kérdésedre azt tudom válaszolni, hogy hidd el, amikor letérdelünk, akkor nem faragott képek előtt térdelünk le, hanem az Isten előtt.
A faragott képek csak mint eszközök vannak a templomjainkban, és nem mint "Istenek".
Azt azonban elismerem a saját nevemben, hogy a Mária tiszteletet egy kicsit eltúloztuk. Én is nagyon szeretem a Szűz Anyát, és ha hibázunk is ebben a szeretésben, az erre vonatkozó kritikát el tudjuk fogadni, de a hitünk ócsárlását már nem.
Egyébként meg, ha Isten ezt mondta a faragott képekről, akkor miért faragtatott frigyládát?
Üdv.: József
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!