Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha vannak "keleti szertartású...

Ha vannak "keleti szertartású katolikusok" vannak "nyugati szertartású ortodoxok" is?

Figyelt kérdés

2015. jún. 9. 17:19
 1/8 anonim válasza:
Jó kérdés,de nem nincsenek. Elég sok ortodoxot ismerek ha lenne tudnám.
2015. jún. 9. 17:46
 2/8 szp72 ***** válasza:

Ortodoxoknak a római pápától elszakadt keleti szertartású egyházakat nevezzük. Így a válasz: nincsenek.

Persze vannak olyan nyugati szertartású felekezetek, akik elszakadtak a római pápától, de nem hívjuk őket ortodoxoknak.

2015. jún. 10. 23:09
 3/8 A kérdező kommentje:
ortodoxok szerint inkább a pápa szakadt el a többi ortodoxtól, én úgy tudom valóban ez a történelmibb hozzáállás
2015. jún. 10. 23:19
 4/8 szp72 ***** válasza:
Hát én inkább azt mondanám, hogy kettőn áll a vásár.
2015. jún. 11. 10:28
 5/8 A kérdező kommentje:
ez tény, bár én az ortodoxokat tartom hitelesebbnek, illetve eredetibbnek, biblia alapján is meg történelem alapján is, de ez csak az én véleményem tisztelem a katolicizmust, vanak aktolikus barátaim és sok katolikus misén is voltam már, de én inkább orthodox lennék... sőt leszek is! :D
2015. jún. 11. 11:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugati szertartású ortodoxok vannak, noha kevesen. A tridenti mise egy változatát használják, innen a nevük. Nem római pápával vannak közösségben, hanem valamelyik ortodox patriarchátus alá tartoznak.
2015. jún. 11. 14:17
 7/8 szp72 ***** válasza:
Hát ezek szerint akkor mégis csak van. Mindenesetre ez nekem új.
2015. jún. 11. 15:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, igaza van 6-nak, ha kevesen is, de vannak:

[link]

2015. jún. 21. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!