Magyarországon az elfogadottabb társadalmi szinten, ha az ember muszlim vagy ha ateista?
10: Ez a demagógia tipikus példája.
Vannak nem keresztény magyar állampolgárok? Vannak. Na ez a tény, nem a te mindenféle belemagyarázásod.
A magyar himnusz eddig is ez volt, nyilván most nem változtatták meg. A nemzeti jelképek eddig is szerepeltek az alkotmányban.
Miért ne lehetne a közös kultúrának összetartó szerepe? Ettől még élhetnek más kultúrák is Magyarországon. Vagy kisebbségek, vagy más vallásúak. Mindegy, hogyan nevezed.
De mint mindenhol a kisebbség alkalmazkodik a többséghez.
Szerinted, ha egy szigorú arab országban egy európai nő kis miniben, kidobott cickókkal végigsétálna az utcán (ami nálunk tök elfogadott) mi történne? Minden kultúrának meg vannak a maga szabályai, amihez kell valamilyen mértékben alkalmazkodni.
te jó ég ezt a kiforgatást, szaniszló ferenc vár vendégelőadónak
itt egy alapvető értékrendre céloznak, gyakran ateista ellenzéki politikusok is fogalmaznak úgy hogy 2mi európai keresztény emberek vagyunk" holott vallásilag ő maga pl pont nem az, és még sokan nem a hallgatóságából
az hogy nemzetmegtartó ereje volt, ami sok történész szerint igaz pl mikor a törökök vagy a tatárok itt voltak, nehezítette az asszimilációt (mielőtt ezt is félremagyarázná valaki ami asszimilációnkat nehezítette közéjük, tehát minket magyarokat tartott meg identitásunkban), egyszerűen a mondat nyelvtani szerkezetéből világos, hogy semmiféle kirekesztést nem hoz magával
kurucz.info-s színvonal...
és félreértés ne essék, nem az alaptörvényt vagy a kormányt akarom védelmezni, eddig még majdnem minden tüntetésen kint voltam, pár fotón még látszom is...
"mi kultúránk szekuláris"
az államunk (kéne legyen) szekuláris!
a kultúránk és az értékrendünk nem az:
van rabszolgaság?
mérhető az emberélet értéke?
mérhető az emberi méltóság mértéke?
be vannak az emberek sorolva egy ranglétrára származás vagy nemek szerint?
össze vissza közösülünk vagy családokat alapítunk?
többnejűség vagy egynejűség van?
szolidáris társadalom elméletünk van? (tudom Lázár, 4. módosítás stb, de nem ez a magyar többség gondolatvilága)
igazságaszolgáltatás van vagy "erősebb kutya..." elve?
van népfelség elv, van!
ezek mind kresztény értékek vagy abból származtathatóak, a történelem során sajnos sokszor egyik vagy másik egyház, vagy inkább egyházi vezetők korrumpálódtak sé teljesen szembe mentek ezekkel az értékekkel ,de most a vallást és ne az emberi gyarlóságot nézzük
(cserébe én sem mosom össze az ateizmust a "kommunista" diktatúrákkal meg a nácikkal)
Csakazért mert vmi - akár hosszú ideje - használatban van, nem legitimizálja. Több ezer évig szabad volt rabszolgát tartani, és a nőknek nem volt szavazati joguk, vagy munkához való joguk. Na és?
Hogy vannak-e nemkeresztény magyar állampolgárok? Az Alaptörvény szerint nincsenek. Ennyi.
Közös kultúránknak nyilván lehet összetartó ereje, csakhogy ilyesmiről szó nincsen sehol, így ezen megjegyzésed értelmetlen.
Az egy demagóg f**ság ha szerinted egy etnikai különbség egy-az-egyben azonos pl. egy világnézetivel. A meghatározásod szerint a zsidók azok jegesmedvék. Abszurd hülyeség.
Abban egyetértünk, hogy a helyi kultúrához alkalmazkodni kell. ez jelen esetben azt jelenti, senki nem kényszeríhatő semmifdéle istenség imádatára - l. Emberi Jogok Nyilatkozata.
-------------
SOHA SENKI kerezstényeken kívül nem fogalmaz úgy hogy "mi kerezstények vagyunk". Ez a legordenárbéé hülyeség amit mondani lehet.
NEM vagyunk keresztények mi itt rentgetegen, se világnézetileg, se kultúrálisan, se államszervezésileg, se sehogyan. Nem dobálunk embereket szemétégetőbe mert nem a Jézusszekta tagjai, nem nyomjuk ki a szemünket, nem vagdossuk le a kezünket mert az "megsértett minket", nem kövezzük halálra az engedetlen gyerekeket, nem tesz boldoggá ha sziklán verjük szét a csecsemők fejét (zsoltárok 137.9).
Amikor azt mondja "a nemzetet a kereszténység tartja össze", az épp annyira "nem kirekesztő", mint azt mondani "mi rassziták vagyunk". A kereszténység nemzeti szinten csakis BOMLASZTÓ HATÁSÚ.
Btw, nyilván a kormánypárti tüntetésekről halandzsázol...
----------
A kereszténység nemhogy nem ellenzi, de egyenesen alapértékének tekinti a rabszolgatartást, valamint a nemek szerinti megkülönböztetést.
És igen, "össze-vissza közösülünk". Köszönjük szépen.
A kereszténység a többnejűséget tartja, így nem értem ezt minek hozod fel.
Az Ap. Cwselben lapáttal verték agyon a hívőt aki fenntartott saját vagyont. A Jelenések Könyve minden nemkeresztény totális elpusztításával fenyegetőzik. Erősebb kutya elve? AZ.
Jó lenne ha tájékozódnál mielőtt hülyeségekkel lejáratod magad!
14: Pedig a világnézet és a kultúra (mint kultúrkör) igenis nagyon is összefügg, összekapcsolódik.
A Himnusz ellen még a legszélsőségesebb liberális, bevándorló imádó sem szólal fel. Ez nekem új. Nem tudom, te mi lehetsz :)
A mostani hozzászólásod is csak belemagyarázás, kiforgatás, elfogult és elvakult vagy, így veled nincs értelme beszélgetni, vitázni.
A jegesmedvék meg nagyon lenyűgöző, intelligens állatok.
# 7
"Ebben az országban az Alaptörvény deklarálja hogy állampolgár csakis keresztény lehet."
Ha továbbra is úgy gondolod, hogy nem hazugságot állítasz egy nyilvános fórumon, akkor tedd meg légy szíves, hogy megkeresed azt a részt, ahol ezt állítja, vagy akár csak sugalmazza az alaptörvény. Köszönöm szépen!
szabad olyat mondani fórumon is, hogy "értem, noss ez is egy vélemény... mostantól a többiekkel beszélgetek" ?
mert ennek az alaptörvény szerint mindenki keresztény csókának szívesen mondanám, eljutottam arra pontra mint amikor, pl megmérünk valami világosan látszik hogy 10 cm de a másik ragaszkodik hozzá hogy 20, vagy mikor valaki azt mondja, hogy az ég zöld, gyakorlatilag kívül felesleges vitatkozni
és a leg felháborítóbb hogy mindenkit leszavazott akinek más a véleménye + agresszív is, ezért is voltam már az előző postomban is ideges... eddig azt hittem, ezen az oldalon a jehova tanúi a lefanatikusabb leglogikátlanabb csoport, de már hajlok rá ,hogy az ateisták, na persze akinek nem inge ne vegye magára, és sokan vannak akiknek nem inge
viszont a többiek teljesen jókít írnak, viszont ő már önmagában elég ahoz, hogy szétoffolja a kérdést és mások is rá ragálva offoljanak, tényleg mint jehova tanúi...
rabszolgaság/ többnejűség XD
na jól mondtam előbb, kurucz.info és szaniszló ferenc színvonala
mindjárt jönnek a kislányerőszakoló rituálisan vért ivó pestisterjesztő zsidók, meg hogy a talmud központi parancsa, ami köré az egész épül hogy a magyarokat ki kell irtani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!