A "ki nem érdemelt kedvesség"et ki kell érdemelni?
A hiten kívül valami másra is szükség van ahhoz, hogy megmentésben részesüljünk?
Ef 2:8, 9, ÚRB: „Hiszen kegyelemből („ki nem érdemelt kedvességből”, ÚV) van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.”
A megmentés lehetősége teljességében Isten ki nem érdemelt kedvességének a megnyilvánulása. Ádám utódai számára nincs lehetőség arra, hogy saját erőfeszítésükből megmentésre jussanak, bármilyen nemes cselekedeteket hajtanak is végre. A megmentés Isten ajándéka, amit mindazok megkapnak, akik hisznek az ő Fia áldozatának bűnengesztelő értékében.
Héb 5:9, ÚRB: Jézus „örök üdvösség szerzőjévé lett mindazok számára, akik engedelmeskednek neki”.
Ellentétben áll ez azzal a kijelentéssel, hogy a keresztények „hit által” menekülnek meg? Egyáltalán nem. Az engedelmesség csupán a hit valódi voltát igazolja.
Jak 2:14, 26, ÚRB: „Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül.”
Cselekedetekkel nem lehet rászolgálni a megmentésre. De mindenki, akinek igazi hite van, cselekedni is fog azzal összhangban: betartja Isten és Krisztus parancsait, ezáltal bizonyítva a hitét és a szeretetét. Ilyen cselekedetek nélkül a hite halott.
Csel 16:30, 31, ÚRB: „»Uraim, mit kell cselekednem, hogy üdvözüljek?« Ők [Pál és Silás] pedig így válaszoltak: »Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!«”
Ha ez a férfi és a háznépe valóban hittek, vajon nem cselekedtek hitüknek megfelelően? Dehogynem.
(Érveljünk könyv)
Szervusz
Már válaszoltam ehhez hasonló kérdésre az imént, neked is elküldöm:
"Ha hitet gyakorolok Jézus halálában szorosan követem a lábanyomát, és teljes elmémből, erőmből, szívemből követem a tanításait, akkor sem érdemlem meg azt a hatalmas áldozatot, amelyet értem hozott mind Isten, mind a fia Krisztus. Ez "ki nem érdemelt kedvesség" mindkettőjük részéről, amelyet szíveseen fordítanak a hasznomra, mivel látják, hogy az életemet hagyom, hogy az ők tanításai, alapelvei irányítsák, és bár tökéletlen, bűnös, sokat vétkező ember vagyok, naponta igyekszem bizonyítani Istennek, hogy Sátán hazug, mert nem engedem, hogy az általa létrehozott világ törvényei, gondolkodása irányítsa az életemet. Ez nem könnyű a Sátán világának a nyomása miatt. De Jézus azt mondta, hogy aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.
Krisztus naponta sokféle módon segíti a szolgáit a kitartásban, tehát nem vagyunk magunkra hagyva ebben a szellemi harcban.
Ilyen módon a "ki nem érdemelt kedvesség"-ben mindenki részesülhet, de nem automatikusan, hanem ahogyan már följebb idézték az Írásokat, hitet kell gyakorolni benne. Azt viszont tanulni kell, hogy hogyan. Pl.János 17:3 szerint."
más kommentelők meg azt állitják hogy nem lehet kiérdemelni semmivel a kegyelmet hisz bünös emberek vagyunk.
ez érdekesebb!
"Ez hazugság kérdező, vajon honnan vetted? Melyik Tanú mondott ilyent és hol? Válaszolj kérlek!"
olvasd el kzitus válaszát, ami ha jól gondolom szervezeti tanítás bemásolva. ott olvshatod ezt a vége felé. pont emiatt a válasz miatt írtam ki ezt a kérdést.
A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 7. fejezet
19
Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
20
Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.
21
Nem minden, aki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
22
Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
23
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
24
Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, aki a kősziklára építette az ő házát:
25
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.
26
És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, aki a fövényre építette házát:
27
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása.
Nem hiszek, hogy Jézus ennek a képnek a híve:
Tehát igen is a cselekedet a legfontosabb, Jézus tanítása (a lélek) szerint.
A János írása szerint való Szent Evangéliom » 15. fejezet
" 3 Ti már tiszták vagytok ama beszéd által, amelyet szóltam néktek.
"
A Biblia ezt is írja:
A Lukács írása szerint való Szent Evangéliom » 6. fejezet
"31 És amint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképpen cselekedjetek azokkal.
32 Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.
33 És ha csak azokkal tesztek jól, akik veletek jól tesznek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is ugyanazt cselekszik.
34 És ha csak azoknak adtok kölcsönt, akiktől reménylitek, hogy visszakapjátok, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is adnak kölcsönt a bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza.
35 Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jól tegyetek, és adjatok kölcsönt, semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek: mert ő jóltévő a háládatlanokkal és gonoszokkal.
36 Legyetek azért irgalmasok, mint a ti Atyátok is irgalmas.
37 Ne ítéljetek és nem ítéltettek; ne kárhoztassatok és nem kárhoztattok; megbocsássatok, néktek is megbocsáttatik;
38 Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, amelylyel ti mértek."
Én abban sem hiszek, hogy egy név vagy ritualé alatt kis angyal költözik belém és többé tévedhetetlen keresztény leszek. És abban sem, hogy a lelkiismeretem nyugdotan elnyomhatom.
Szóval a kegyelem csak mint lehetőség adódik.
Ehhez a lehetőséghez nem kellett tenni semmit sem, de feltétlek vannak. Ha úgy tetszik mondhatom, hogy elfogadd Jézust. De igazából akkor sokan leragadnak a külsőségeknél és jönnek azzal a baromsággal, hogy a cselekdet nem számít. Pedig egy embert a szándékai, cselekedeteti, tanításai minősítenek. Jézus esetén is.
Jézus élete, lelke, személyisége és nem a neve a minta.
"olvasd el kzitus válaszát, ami ha jól gondolom szervezeti tanítás bemásolva. ott olvshatod ezt a vége felé. pont emiatt a válasz miatt írtam ki ezt a kérdést."
Nem kérdező, te ezt írtad a kérdésedben:
"a tanúk szerint nem automatikus a ki nem érdemelt kedvesség, hanem tenni kell érte."
A ki nem érdemelt kedvességért NEM LEHET TENNI SEMMIT, ez ugye logikus, hiszen ezért ki nem érdemelt? Amit nem azért kapsz, mert rászolgáltál, azért nem tudsz és nem tehetsz semmit. Ezért írtam, hogy ez hazugság. Egyesek ezt az igazságot állandóan kiforgatják.
KZitus sem azt írta, amit te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!