Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Háromság tagadók, hogyan...

Háromság tagadók, hogyan vélekedtek az alábbi igékről?

Figyelt kérdés

Ha kérhetem maradjunk az igénél, és ne távolodjunk el a témától, hogy "a Biblia nem ír szentháromságról, meg, hogy hellenisztikus tan" meg stb, hasonló magyarázatokkal.

(1Móz 18:14)

"Avagy az Úrnak lehetetlen-é valami?.."

(Jer 32:27)

"Ímé, én az Úr, Istene vagyok minden testnek, vajjon van- é valami lehetetlen nékem?"

(Mt 19:26)

"Jézus pedig rájuk tekintvén, monda nékik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges."

(Lk 1:37)

"Mert az Istennél semmi sem lehetetlen."

Tehát akkor mégegyszer megkérek mindenkit, hogy maradjunk a témánál, és ne az igéket próbáljuk megmagyarázni, hanem inkább arra koncentráljunk, hogy egyáltalán van valami ami Istennek lehetetlen lenne, akkár a háromságról beszélünk akkár arról, hogy Isten képes egyszerre több helyen is lenni, hogy nem egy bizonyos helyhez kötött.

Egy szó mint száz,a Magasságos Istennek lehetnek korlátai?

Köszönöm előre is!

2015. jún. 17. 08:54
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
Azt,hogy egyik sem bizonyitja a háromságot,ellentmondnak neki,vizsgáld meg az utalásokat ès a szövegkörnyezetet reszrehajlás nelkül.
2016. jún. 19. 22:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!