Háromság tagadók, hogyan vélekedtek az alábbi igékről?
Ha kérhetem maradjunk az igénél, és ne távolodjunk el a témától, hogy "a Biblia nem ír szentháromságról, meg, hogy hellenisztikus tan" meg stb, hasonló magyarázatokkal.
(1Móz 18:14)
"Avagy az Úrnak lehetetlen-é valami?.."
(Jer 32:27)
"Ímé, én az Úr, Istene vagyok minden testnek, vajjon van- é valami lehetetlen nékem?"
(Mt 19:26)
"Jézus pedig rájuk tekintvén, monda nékik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges."
(Lk 1:37)
"Mert az Istennél semmi sem lehetetlen."
Tehát akkor mégegyszer megkérek mindenkit, hogy maradjunk a témánál, és ne az igéket próbáljuk megmagyarázni, hanem inkább arra koncentráljunk, hogy egyáltalán van valami ami Istennek lehetetlen lenne, akkár a háromságról beszélünk akkár arról, hogy Isten képes egyszerre több helyen is lenni, hogy nem egy bizonyos helyhez kötött.
Egy szó mint száz,a Magasságos Istennek lehetnek korlátai?
Köszönöm előre is!
Kedves #21-es :) hidd el nekem, hogy én is így vagyok ezzel amint te írod.
A tanúkkal csak azért beszéltem úgy mert elegem lett, hogy bármilyen kérdést felteszek ami Jézus Krisztussal kapcsolatos, ők zsépen jőnek (főleg Vankó testvér)és szét offolják a kérdést és többszőr vádóltak már meg hazugsággal meg stb.
Igen én nyitott lennék még arra is, hogy elfogadjam amit a Szervezet tanít de ott van egy HA, ha ha nem tudnám, hogy könyékig belemásztak a Bibliába, ha ha nem tudnám és nem ismerném azokat a hamis próféciákat amelyek nem teljesedtek be, ha ha nem látnám, hogy ez az egész szervezet nem üzletről szólna, és ha ha nem tartóztam volna közéjük.
Engem már nem tudnak megvezetni.
Nem azt mondom, hogy nekem van igazam és van Szenthátromság, de én ebben hiszek és ezt nem tudom megtagadni mert akkor hitemet tagadnám meg, akkor Jézus Krisztust tagadnám meg másodszórra és ezt nem akarom többé megtenni még a legnagyobb jó indulattal sem.
Tehát tulajdonképpen a kérdés nem a Szentháromságról szólt, hanem arról amit te is írtál, Te észrevetted, hogy mit szeretnék de ők rögtön ráharaptak és azzal kezdtek vádolgatni, hogy én ezzel akarom bizonyítani a Szentháromságot.
Tévedés!-mert a Szentháromságot és Jézus Istennel való egylényegűségét nem kell bizonygatni mert ha oda jútunk, hogy ezt bizonygassuk akkor az a jele, hogy mi sem vagyunk különbbek a tanüknál.
Biztos vagyok benne, hogy hallottál vagy ismered a történetet amikor Arius püspök megtámadta a Szentháromságot kr.u:325-ben.
Tudod mit mondott Athanásziosz püspök amikor vége lett ennek a cirkusznak?
"Ó mily bárgyuak ezek; bármi mást el lehet mondani róluk mint azt, hogy keresztények" (Athanásziosz)
Akkor amikor még szinte meleg volt a Szentháromság beiktatása az egyházba, vesztett az arianizmus, és végleg.
Ma ugyan azt teszik a Jehova Tanúi csak azt nem veszik figyelembe, hogy Isten akaratával szemben harcolnak, itt mindig eszembe jútnak Gamáliel szavai;
(ApCsel 5:34-38)
"Felkelvén azonban a tanácsban egy farizeus, névszerint Gamáliel, az egész nép előtt tisztelt törvénytudó, parancsolá, hogy egy kis időre vezessék ki az apostolokat.
És monda azoknak: Izráel férfiai, vigyázzatok magatokra ez emberekkel szemben, mit akartok cselekedni!
Mert ez időnek előtte felkelt Theudás, azt mondván, hogy ő valaki, kihez mintegy négyszáz embernyi tömeg csatlakozott; ő megöletett, és mindnyájan, a kik csak követték őt, eloszlottak és semmivé lettek.
Ezután felkelt ama Galileus Júdás az összeírás idején, és sok népet maga után csábított: ez is elveszett; és mindazok, a kik őt követték, szétszórattak.
Mostanra nézve is mondom néktek, álljatok el ez emberektől, és hagyjatok békét nékik: mert ha emberektől van e tanács, vagy e dolog, semmivé lesz;
Ha pedig Istentől van, ti fel nem bonthatjátok azt; nehogy esetleg Isten ellen harczolóknak is találtassatok."
Persze ezt ők is mondhatják magukról, csak az a próbálkozás amit ők igyekeznek gyakorolni és véghezvinni ma, az már egyszer megtőrtént ezelőtt több mint másfél évezrede és a Szentháromság még mindig állja a harcot.
Szeríntem ennek soha nem is lesz vége mert mindig fogják támadni amíg a Fiú vissza nem tér.
Mindegy, nem is nagyon akarok már válaszolni a Tanúknak mert nem szeretnék lesűlyedni az ők szintjükre, csak a tegnap valahogy elegem lett az agresszív, nagyképű, fennhélyazó viselkedésekből.
Áldjon meg az Úr!
!
!
Bocs de siettem(ek) és most látom, hogy van elég sok bikbak a szövegben kérlek nézd el ezt nekem.
Üdv
"nekünk is nyitottnak kell maradnunk, és nem szabad foggal körömmel ragaszkodni egy általunk jónak tartott elgondoláshoz."
Ez mese, egy Írásellenes megtévesztés! Én ragaszkodom az általam jónak és IGAZNAK tartott bibliai igazságokhoz, mivel MEGGYŐZŐDTEM (és azóta is állandóan meggyőződök) arról, hogy igaz, amit megismertem belőle. Ez a szabadelvű spekuláció, amit írtál, homlokegyenes ellentmond annak, amit Krisztus és a tanítványai vallottak az első sz.-ban. Ellentmond neki, mert Jézus még véletlenül sem arról beszélt, hogy nem szabad határozottan és teljes szívvel ragaszkodni semmihez, sőt az ellenkezőjét mondta. Az igaz hitben NEM LEHET kétely, mivel Isten úgy íratta le a szent Szavát hogy arról EGYÉRTELMŰEN és kételkedés nélkül meg lehessen állapítani (még ha sok időbe és kitartásba is kerül), hogy mi az igazság. Mi kell ehhez? Őszinte ELFOGULATLAN szív és az isteni igazságok megismerésének a mélységes vágya!
Itt nagyon kihangsúlyoznám az ELFOGULATLANSÁGOT és a PÁRTATLANSÁGOT, mert szerintem a legtöbb ember ott hibázza el az általa "igazságkeresésnek" tartott folyamatot, hogy valójában nem elég objektív és pártatlan, vagyis nem elég körültekintő, hanem ellenkezőleg, ahogy te is és a kérdező is, szinte halálos ellenségnek tartjátok azokat, akik pedig a bibliai igazságot tárnák elétek. Még mielőtt VALÓBAN megismernétek az általunk vallott PONTOS hitnézeteket, mindenféle mendemondáknak és félrevezetésnek felültük és aszerint ítéltek meg minket. Ezt már annyiszor, de annyiszor láttam, most is, a válaszaitokban most is ez látszik ki világosan.
"nem a háromság hívőket, se nem az egyisten hívőket fogja megmenteni és feltámasztani Jézus. hanem azokat, akik szeretik a felebarátaikat."
Ezzel éppen Jézust tagadod meg, hiszen teljességben figyelmen kívül hagyod, amit a "jó fa, jó gyümölcsről" és a "rossz fa, rossz gyümölcsről" mondott, ami pedig az ok-okozat egyetemes törvényére épül. Amit tanulsz, amit elfogadsz az életed vezérfonalának, aszerint élsz és cselekszel, vagy tagadod tán? Az pedig egyértelműen bizonyítható, hogy azon (vallásos) szervezetek váltak a történelem során "rossz gyümölcs termővé", melyek messze eltávolodtak a krisztusi úttól! És ellenkezőleg is igaz, azok a csoportok és egyének váltak a "jó gyümölcsök megtermőjévé", melyek, vagy akik megőrizték, vagy helyreállították a lehető legpontosabban az igaz imádatot, avagy azt tanítják, amit Isten helyesel!
Ha ez nem lenne így, akkor nem lenne igaz Jézus szemléltetése és az ok-okozat törvénye sem. De mivel tudjuk, TAPASZTALJUK, hogy mindkettő igaz, így nem lehet kimagyarázni az egyértelmű tényeket. Jehova Tanúi megtudják teremni világméretekben is a krisztusi "jó gyümölcsöket", a magukat kereszténynek vallók túlnyomó többsége viszont nem.
Nagyon durva, mikor erre a tényre azzal vágsz vissza, hogy ez csak büszke magamutogatás, holott ez a különbség igaz volt az első sz.-i tanítványok idejében is az igaz keresztények és a világ más részei között, akik más törvények szerint éltek. Nyilvánvalóan más cselekedeteik is voltak és az is egyre inkább nyilvánvalóvá válik ilyenkor, hogy a világban a szabados egyéni emberi utak és törvények mennyi-mennyi tragédiához vezetnek.
"HA, ha ha nem tudnám, hogy könyékig belemásztak a Bibliába"
És?! Csak szájhősködsz, de egyetlen ellenérvet sem tudsz mondani!
"ha ha nem tudnám és nem ismerném azokat a hamis próféciákat amelyek nem teljesedtek be"
Miért rágalmazod azt a szervezetet, amely KEZDETTŐL fogva azt állította, hogy nem "ihletett próféta", így nem tévedhetetlen??? Amikor ilyen megtévesztő eszközökkel érvelsz, akkor gondolod, hogy ez tetszik Istennek? Hogyan vagy képes szembenézni önmagaddal? Vagy ennyire nem érted, hogy mit tanít a Biblia az Istentől ihletett prófétákról és ezzel szemben mit állítanak Jehova Tanúi? Akkor pedig milyen jogon mersz rólunk ilyen rosszindulatú marhaságokat terjeszteni?
"ha nem látnám, hogy ez az egész szervezet nem üzletről szólna, és ha ha nem tartóztam volna közéjük."
Te valójában SOHASEM tartoztál (igazán) közéjük, akármit is állítasz, ez jól kitűnik az szövegeidből és az érveléseidből. Ilyen gyermeteg és merő megtévesztésből álló háromság melletti érveket egy volt Tanú nem valószínű, hogy felhasználna. Az, hogy esetleg voltál köztünk valameddig, nem jelent semmit, te nem voltál a Tanúk közé való.
"Nem azt mondom, hogy nekem van igazam és van Szenthátromság, de én ebben hiszek és ezt nem tudom megtagadni mert akkor hitemet tagadnám meg, akkor Jézus Krisztust tagadnám meg"
Ez így merő hiszékenység! A te dolgod, de hogy ha az őszinte és elfogulatlan kutatás eredményeként megértenéd, hogy MINDEN háromság melletti érv illúzió és porhintés, akkor kiderülne számodra is, hogy nem Krisztust tagadnád meg, hanem Sátánt.
"Tévedés!-mert a Szentháromságot és Jézus Istennel való egylényegűségét nem kell bizonygatni mert ha oda jútunk, hogy ezt bizonygassuk akkor az a jele, hogy mi sem vagyunk különbbek a tanüknál."
Hát persze, ha használod a józan eszedet és logikusan gondolkozol, akkor nem leszel jó katonája annak a magát kereszténynek tartó világnak, mely a híveit ma is HISZÉKENYSÉGBE taszítja és hamis tanokkal megtéveszti.
Na idefigyelj Vankó tesó, egyvalamire szeretnék reagálni. Első sorban neked nem lenne "szabad" hozzám szólnod :) de örülök, hogy megtetted még annak ellenére is, hogy megemlítettem a tényt, hogy én is Jehova Tanúja voltam (és méghozzá nem is kevés időt). Az itthoni (testvérekkel) nem beszéltem már több mint egy évtízede.
Na szóval, miről szeretnéd, hogy beszéljek? :)
Talán mondjam el azt, hogy hogyan működik amikor az ember a vének elé kerűl?
Vagy talán beszéljek arról amikor "meglátogatnak" a lakásodban a "tanács" pár tagja?
Vagy talán beszéljek inkább arról, hogy milyen érzés rosszabb lenni a testvérek szemében a kint megkötött kutyánál?
Vagy talán arról kezdjek el beszélni, hogy milyen az igazi "testvéri szeretet" a gyülekezetben?
De beszélhetek arról is, hogy hogyan "térítjük" meg a z embereket. :)
Ne akard, hogy beszéljek, de ha mégis úgy gondolod, hogy elébe állsz akkor csak szólj. :)
Még valami, én hosszú időn keresztűl bizonygattam másoknak, hogy mindent amit addig tanultak egy hazugság és az az igazság amit én hírdetek, és aztán szép lassan rájöttem arra a tényre, hogy "nekik" nincs szükségük bizonygatni mert az igazság "náluk" volt és "nekem" kellett bizonygatni a hazugságomat, és ezért szégyelem is magam a leg jobban.
Tehát ne várd azt, hogy kezdjek el harcólni veled a bizonygatásokkal meg az érvekkel meg stb stb, mert ez nem fog megtörténni.
Én hírdetem az igét és nem bizonygatok semmit mert az nem az én dolgom.
Ahogy kihozott engem az Úr a szervezet örvényéből, úgy másokat is ki fog de azt nem ember álltal fogja megtenni hanem a Szent Lélek által, és még neked is lehet reményed Vankó testvér ha meghallod az Úr hívó szavát. :)
Még egyszer kösz, hogy hozzám szóltál még annak ellenére is, hogy tudtad rólam, hogy "kiközösített" vagyok. :)- ez nem semmi, fel is jegyzem magamnak. :D
Áldjon!
Egyszrüen nem bírom feldolgozni Vankó testvér, hogy hozzám szóltál :D nem tudok dolgozni, nem tudok odafigyelni a munkámra mert te jársz az eszembe. Az, hogy beszélgetek veled de te nem tudod, hogy kivel beszélsz, az OK. De mikor tudod, hogy én ki vagyok és mégis hozzám szólsz az számomra elég nehéz felfogni. :)
De ebből kiindülva azt kel mondanom, hogy van remény a számodra mivel látom, hogy már nem igazán törödsz "Jehova parancsával", tehát ennek az a jele, hogy benned is vannak kérdőjelek ami persze nem rossz dolog.
Csak így tovább testvér, én nem ítéllek el hanem inkább örülök annak, hogy fittyet hánysz akár itt is a szervezet törvényeinek.
:) Bátraké az igazság! ;)
Már ott nem mondasz igazat kérdező, hogy előre szóltál, hiszen csak a 26-os válaszodban magyarázkodtál ellentmondásosan, hogy te Tanú voltál, előtte nem volt konkrét, de még kevésbé hihető a szöveged. Ezt én nem hiszem el, mert olyan szinten vagy, ami nagyon messze esik attól, amit egy olyan ember mutat, aki közénk tartozott - főleg hosszú ideig. Te csak a nagyobb egyházak szerencsétlen félrevezetett és vakbuzgó szintjét ütöd meg! Ettől függetlenül természetesen elfogadom, amit mondasz, ezért nem fogok veled szellemi társalgást folytatni, nincs is miről.
Egy nagyon fontos TÉNY: te is tudod, hogy NEM VAGYUNK szellemi, vagyis hittestvérek, ezt már írtam a 26%-os válaszolónak is, mivel a Biblia egyértelművé teszi, hogy kik igazán a testvérek.
Ellentmondás az is, hogy neked nem kell "bizonyítani" semmit, mert egyrészt a Bibliában bőséges példa van erre az ésszerű eljárásra, másrészt pedig ennek ellenére is bemásoltál egy romlott konzervet a háromság-mítosz álbizonyítékairól, ami akkor is egyértelműen BIZONYGATÁS volt, ha primitív és szűklátókörű munka, valamint akkor is, ha utána azt bizonygattad Írásellenes módon, hogy neked "bizonygatásra" nincs szükséged.
A 27-es válaszod pedig ostobaság, mert még azzal sem vagy tisztában, hogy mit mond Jehova törvénye erről! Ez csak egy rövid párbeszéd annak tisztázására, hogy ki kicsoda.
Az hogy te kiadod magad extanúnak, csak kamu szerintem, a célod csak annyi ezzel, hogy leállíts, mivel zavar, hogy megcáfollak. De ennyi volt.
Vankó akkor most fordítsuk komolyra a szót mert látom, hogy nagyon bíztos vagy magadban, de most is tévedsz mint általában mindig.
Első sórban tisztázzuk azt, hogy nem vagyok köteles kijelenteni magamról amikor felteszek egy kérdést, hogy ki voltam, és ki vagyok.
Én úgy döntöttem, hogy a 26-os válaszomban mondom el, és ehhez neked nincs beleszólásod.
Ja szóval "szintekről" beszélünk, vajon miért érzek ilyenkor egy keserű ízt a számban, nem tudod?
Abban viszont teljes mértékben igazat kell adnom neked, hogy nekünk nincs amiről beszélni, ugyanis nem lehet mindenkinek olyan IQ mint neked. :)
Ne aggódj mert pontosan tudom, hogy kik a testvéreim Krisztusban, de még te is lehetsz ezt ne felejtsd el.
Így van! Nekem nem kell bizonyítanom semmit mert nem ez az Úr parancsa.
Az Úr parancsa az, hogy hírdesd az igét.
Tény és való és ezt nem is akarom tagadni, hogy bemásoltam azt amit te "romlott konzervnek" nevezel, de ha jól megnézed és visszaolvasod meglátod, hogy azok is inkább igék voltak a Bibliából, mint emberi okoskodások, úgyhogy erről ennyit.
Azt mondod, hogy a 27-es válaszom egy ostobaság mert nem tudom, hogy mit mond Jehova törvénye erről;dehogy nem! :)
Ismerős ez neked?
(1Kor 5:11)
"Most azért azt írom néktek, hogy ne társalkodjatok azzal, ha valaki atyafi létére parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még együtt se egyetek."
Csak tudod mi a helyzet?- az, hogy az igében említett "bűnök" közűl egy sem talált rám.
És visszatérve "Jehova törvényéhez" bíztos vagyok benne, hogy ezt is ismered;
(1Kor 5:13)
"A kívülvalókat pedig majd az Isten ítéli meg. Vessétek ki azért a gonoszt magatok közül."
Engem viszont ezzel vádoltak;
(JSir 2:14)
"A te prófétáid hazugságot és bolondságot hirdettek néked, és nem fedték fel a te álnokságodat, hogy elfordították volna fogságodat; hanem láttak tenéked hazug és megtévelyítő prófétálásokat."
Vankó ha egyszer azt írtam, hogy én nem akarok bizonygatni semmit, akkor mi értelme lenne, hogy én le állítsalak?
De én már az elején hangsúlyoztam, hogy semmit nem akarok bizonyítani hanem inkább rámutatni arra a tényre, hogy Istennek nincs lehetetlen, erre te még mindig ott tartassz, hogy nem tudlak megcáfólni és azért találtam ki ezt az egésszet.
Tudod, amióta meg ismertelek, talán egy éve vagy még több, te mindenkit megvádolsz, mindenkit aki nem ért veled egyet hazugnak állítasz be, agresszív vagy, fölényes vagy, nagyképű vagy.
Ne haragudj de semmi jót nem tudok írni rólad még a legnagyobb jóindulattal sem.
És ezt nem azért írom mert velem viselkedtél így, hanem a többiekkel is akikkel itt a fórumon összejöttél.
Fogadj el tőlem egy jó tanácsot(nem kötelező), tarts egy önvizsgálatot és próbálj meg kedvesebb lenni az emberekkel mert többre fogsz jútni.
És végezetűl el szeretnék mondani egy rövid történetet.
Elkülönitésem vagyis inkább kiközösítésem első szakaszában egy alkalommal kb negyed órával korábban érkesztem meg a királyságterembe. Mivel esős idő volt bementem a terembe és helyet foglaltam hátul a bejárati ajtó mellett, nem mintha valaki kötelezett volna, hogy oda üljek de egyszerűen nem éreztem jól magam olyan hejre ülni ahól tudtam, hogy nem vagyok kívánatos személy.
Közbe szép lassan érkeztek a "testvérek" ki gyerekkel, ki egyedűl, ki párban. Ugye mindenki ismert engem gyerektől kezdve felnőttig, és én is őket.
Vártam, hogy teljen az idő, hogy elkezdődjék az előadás, egyszer arra eszméltem fel, hogy egy puha kis kéz megfogja a kezemet és húz..."gyeje Zozo báci üj ide mejénk".
Abban a pillanatban lefagytam, de nemcsak én hanem a teremben is síri csend lett.
Nem tudtam mit tegyek, nem volt szabad beszélnem, mégcsak mosolyognom sem senkire. Akkor abban a pillanatban azt kívántam, hogy bárcsak lenne egy földrengés, és jött is a földrengés az anyuka fórmájában. Elrántotta a gyereket de olyan erővel, hogy szinte engem is lehúzott a székről pedig nem vagyok egy kis ember. Azt az undort ahogy rámnézett az anya soha életembe nem fogom elfelejteni.
Az a napom volt életem leghosszabb napja amit a királyságterembe töltöttem el.
És a végén még én kaptam fegyelmezést mivel "nem voltam elég határozott a gyerekkel szemben". :)
Természetesen másnap felkerestek otthon és "elbeszélgettek" velem, hogy kik azt te is tudod Vankó.
És biztos vagyok benne, hogy azt is tudod, hogy miként kellett volna viselkednem, hogy "tetszedjek Jehovának". :)
Az eredeti szándékom az volt, hogy írok még pár "érdekességet" de, nem nem fogok, nem fogok mert habár hírtelen természetű vagyok (sajnos) de nem vagyok bosszú álló,a bosszú az Istené! :)
Biztos vagyok benne, hogy mi ketten még fogunk beszélgetni, csak azzal a különbbséggel, hogy te nem fogod tudni, hogy kivel beszélsz és abban a fórmában nem sérted meg Jehovát. :)
Légy jó, és próbálj megváltozni! :)
A 27-es válaszod pedig ostobaság, mert még azzal sem vagy tisztában, hogy mit mond Jehova törvénye erről! Ez csak egy rövid párbeszéd annak tisztázására, hogy ki kicsoda.
Az hogy te kiadod magad extanúnak, csak kamu szerintem, a célod csak annyi ezzel, hogy leállíts, mivel zavar, hogy megcáfollak. De ennyi volt.
#Kèrdező:Mondod,hogy Isten nemtudná feltámasztani önmagát.Hát ez mi az?Mivel Istennek nincs kezdete ès vège az èletèt tekintve.Hogy lehet egy ilyen kèrdèst feltenni,ami már eleve hazugságon alapszi.
Ha valami/valaki nem hal meg,hogy jön be a feltámadása.
A fonetikus kèrdèseddel es hozzászolásoddal szèdited az oldalt,keresed a fogásokat másokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!