Ti értitek Ezt? Jehova Tanúi
Most én ezt nem nagyon értem Jehova Tanúiban. Mondják, hogy nem tévedhetetlenek, nem tudnak nem hibázni, nem ihletettek de mégis azt hirdetik, hogy Ők az igazság kizárólagos birtokosai.Ti értitek ezt? Én nem.
Vagyis van egy tökéletlen szervezet tökéletlen vezetőkkel és emberekkel de mégis azt mondják, hogy akik hozzájuk nem tartoznak, azok elvesznek. Számtalanszor tévedtek a múltban, de valamikor is beismerték ezt? Valamikor is kiálltak mondjuk a nyilvánosság elé vagy híveik elé és bocsánatot kértek. Illetve ha téves következtetésekre jutottak,akkor kitől kapták a téves kijelentést? istentől? Nem hiszem, akkor kitől?
Vidiripi
"Ezek a személyek elhíresztelték az általuk félre értelmezett gondolataik következményeit úgy, hogy Őket becsapták.
a Többieket nem csapták be? De érdeke..."
Marianne! Engem az érdekelne hogy miért nem lettek figyelmeztetve ezek az emberek hogy ne ringasság magukat hiú ábrándokba és ha figyelmeztetve lettek hol vannak azok a kiadványok amelyek leírják a figyelmeztetést? Szeretném elolvasni a saját szemmemel.
miért nem lettek figyelmeztetve?
mert mentek a saját fejük után, nem is kérdeztek és maguk döntöttek így
a vének csak tanácsot adnak, de nem köteleznek rá hogy betartsd.
a következményeket annak kell elszenvednie aki a döntést hozta, igyekszünk nem mások dolgába beleavatkozni, s minden eset más-és más.
(1Péter 4:15) 15 Mindamellett egyikőtök se szenvedjen mint gyilkos vagy tolvaj vagy gonosztevő vagy mások dolgába avatkozó.
s honnan tudod, hogy nem lett szólva?
csak azt már nem vallják be. Isten is figyelmeztette Káint, hogy a bűn ott lapul, ennek ellenére megölte Ábelt....
Bakker ekora csúsztatást....
Még ki is hívták őket a Királyság-termek pódimuára és megtapsolták őket....hánynom kell, hgy maszatoltok.
Csak egy kicsit legyél kritikus magatokkal szemben
Vidiripi
Hát nem csodálom hogy Jehova tanúi félre értenek és félre értelmeznek. Még egy pár soros szöveggel is nehézségeid adódnak.
"s honnan tudod, hogy nem lett szólva?"
Mi is írtam én? "...ha figyelmeztetve lettek hol vannak azok a kiadványok amelyek leírják a figyelmeztetést?"
Nem tudom azt sem hogy lettek volna és azt sem hogy nem volt figyelmeztetés!
"mert mentek a saját fejük után, nem is kérdeztek és maguk döntöttek így"
Ez meg természetesen hazugság! Mert Jehova tanúinál nincs olyan mint más egyházaknál. Náluk egység van! Aki pedig ezt megakarja bontani azt kiközösítik!
Isten akarata meg az hogy minden ember megmentésben részesüljön. Az állítás szerint a szervezet szellemtől vezérelt. Mit tett a szellem hogy meglegyen Jehova akarata?
"csak azt már nem vallják be."
A tanúknál a tanítások a VT jönnek és ez tény vitán felül áll. Tehát akkor ők nem vallják be hogy emberileg gondolkodtak és figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetést. Vagy maga a tanítás egy emberi spekuláció volt és nem a szellem által vezérelve született hanem emberi elgondolás alapján. Így meg persze hogy nem volt figyelmeztetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!