Tanúk mi a véleményetek az alábbiakról?
Szerintetek Hitler, vagy Stalin élni fognak a földi paradicsomban armageddon után?
Tudom most azzal fogtok jöni, hogy nem a ti tisztetek az ítélet, meghogy Jehova eldönti a "sorsukat".
De én nem is azt kérem, hogy ítélkezzetek, hanem csak egy véleményt szeretnék olvasni, mert csak kell legyen egy fogalmatok ezzel a témával kapcsolatban.
Ha engem kérdezne meg valaki, akkor egyértelmüen azt mondanám, hogy a pokolban végzik, és nem azért mert én ítéltem el őket hanem azért mert ők saját maguk választották a poklot.
Na szóval, kaphatok akkor egy értelmes választ mindenféle mellébeszélés nélkűl?
Köszönöm!
Az a baj Deggial, hogy én sem tudom. :)
Ezért kérdeztem meg mert meg szeretném ismerni egy kicsit jobban ezeknek az embereknek a vallását.
Amint már említetted, nem a mi jogunk eldönteni, hogy ki fog élni a paradicsomban. De vegyünk figyelembe egy- két tényt.
Jézus mindenkiért odaadta az életét, hogy megszabaduljon a bűn rabszolgaságából és kilátása legyen az örök életre.
Tehát aki örökké szeretne élni, annak javára kell fordítani Jézus váltság áldozatának az értékét.
Másodszor Jézus fontosnak tartotta a két fő parancsolat megtartását, hogy szeressük Istenünket és felebarátunkat mint önmagunkat.
Harmadszor Pál apostol beszélt arról, hogy a keresztények egykor sok helytelenséget cselekedtek, de megváltoztak miután megismerték Krisztust, és felhagytak a régi helytelen cselekedeteikkel. Amikor ezt tették, javukra fordították Krisztus váltságáldozatát.
Most nézzük meg, hogy Hitler és Stalin hogyan viszonyult ezekhez az alapelvekhez. Mindkét személy esetében igaz az, hogy nem tartották be a két fő parancsot. Az is elmondható, hogy tisztába voltak Isten irányadó mértékeivel, és ennek ellenére üldözték a keresztényeket. Az is tény, hogy mindkét személy nem volt hajlandó változtatni a helytelen cselekedetein, sőt annak gyakorlása közben haltak meg. Tehát nem fordították javukra Krisztus bűnengesztelő áldozatát.
Ezeknek a tényeknek a figyelembe vételével ők nem számíthatnak arra, hogy feltámadjanak és örökké éljenek a földi paradicsomban.
#5 válaszoló! :)
Köszönöm ezt az őszinte választ, őszintén mondva nem erre számítottam de kellemes csalődásban volt részem olvasva soraidat.
Ha minden Tanú így gondolja akkor nem is vagytok annyira "rosszak" mint ahogy azt az emberek mondják. :)
Még egyszer köszönöm!
Nincs pokol?
Neked ki mondta azt, hogy nincs pokol?
A többivel nagyjából egyetértek.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!