Ehhez mit szólnak Jehova tanúi?
Jómagam keresztény vagyok és mindig is zavart,hogy az ószövetség istene(Jehova)ennyi gyilkolásra,rablásra bújtja a népeket.Ellenben az újszövetség Istene(Atyánk)arra biztat,hogy ne ölj,tűrj.
Kíváncsian találtam rá erre a megközelítésre és utána is fogok nézni a Bibliámban.
" utána is fogok nézni a Bibliámban." - ha ezt megteszed, és közben kéred a Teremtődet hogy segítsen, támogasson a megértésben - megváltozik a fentebb leírt véleményed Róla.
De ez természetes, hiszen MEGISMERED.:-)
kérdező, zerintem az ószövetségben is inkáb jóságos Isten, és következetes, és az újszövetségben is keményebb mint a köztudatban el van terjedve, nincs ám leöntve cukormázzal, Jézus nem a hippi haver a szomszédból...
de tételezzük fel ,hogy igaz a video tartalma, akkor a csomó párhuzam jóslat, meg ami a kettőt összeköti ,hogyan esik ki? (tudom most ez kicsit kötekedésnek tűnik, de írásban nem lehet intonálni, komolyan kérdezem)
Nem vállalja az arcát.
nem véletlen. egyébként pedig ha veszel egy héber Bibliát, ott több ezerszer van Isten nevének tettragramja leirva.
jó lehet babonás félelemből nem ejtik ki az Izraeliták, de nem is törölték ki mint a modern kereszténység.
Marianne
Nem vagyok jehovista, de aki ezt a videót összehozta, az soha az életben nem foglalkozott mélyebben, akár tudományos szinten az Ószövetség keletkezésével, istenképével, akár történettudományos, akár irodalomtudományos szempontból, nyelvészeti vagy teológiai szempontból meg már ne is említsük...
Van erre szakirodalom, ha valaki tényleg meg akarja érteni az Ószövetséget, akkor ne ilyeneket nézzen:
pl. Josef Schreiner: Az Ószövetség teológiája, Rózsa Huba: Az Ószövetség keletkezése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!