Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi? Véleményetek...

Jehova Tanúi? Véleményetek érdekelne

Figyelt kérdés
Szerintetek csak azok üdvözülhetnek és vannak jó úton, akik közétek tartoznak? Vagyis, akik nem tartoznak közétek, azok mind ördögtől megvezetett emberek?

2015. jún. 8. 20:01
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
65%
Nem emberek dolga eldönteni azt, hogy ki fog üdvözülni. Az sem garantált, hogy az aki Jehova Tanújának vallja magát, üdvözülni fog. Azok fognak üdvözölni, akik Isten akarata szerint élnek és javukra fordítják Krisztus váltságáldozatát.
2015. jún. 8. 20:37
 2/63 A kérdező kommentje:
Jehova Tanúi véleményekre lennék kíváncsi....bocsi
2015. jún. 8. 20:42
 3/63 anonim ***** válasza:
15%

A véleményeink a Bibiával vannak összhangban.

ki fog megmenekülni? Nos Jézus és Jehova válasza:

(Máté 10:22) 22 És gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt, de aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.

(Máté 24:13, 14) 13 De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben. 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

(Márk 13:12, 13) 12 És testvér testvért fog halálra adni, és apa gyermeket, és gyermekek kelnek fel a szülők ellen, és halálra juttatják őket; 13 és gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt. De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.

(Róma 10:12–15) 12 Mert nincs különbség zsidó és görög között, mert ugyanaz az Úr van mindenek fölött, aki gazdagon ad mindazoknak, akik segítségül hívják őt. 13 Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”. 14 Hogyan fogják azonban segítségül hívni azt, akiben nem hisznek? Hogyan fognak pedig hinni abban, akiről nem hallottak? Hogyan fognak pedig hallani, ha nincs, aki prédikáljon? 15 Hogyan fognak pedig prédikálni, ha nem küldettek el? Mint ahogy meg van írva: „Mily szépséges azoknak lába, akik jó dolgok jó hírét hirdetik!”

(Cselekedetek 2:21) 21 És mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni.’«

2015. jún. 8. 21:25
 4/63 A kérdező kommentje:

utolsónak..

Vagyis lesznek Jehova Tanúi, akik üdvözülnek és lesznak köztük, akik nem. Lesznek, akik nem Jehova Tanúihoz jártak de üdvözülnek és lesznek, akik nem oda járnak de elvesznek. Jól értelmezem véleményeteket? És most kérlek benneteket ne Igéket linkeljetek be, hanem elég a kérdésemre egy igennel vagy nemmel válaszolni.

2015. jún. 8. 21:38
 5/63 anonim ***** válasza:
46%
ezt már én is kérdeztem jehova tanúitól nekem azt mondták ,hogy Jt-nak lenni úgy "hivatalosan" nem egyenes következménye, de ha üdvözülni akar valaki annak Jt-nak kell lennie, ez alól az lehet kivétel, ha valakit korrupt tanúk megvádolnak és ezért hamis vádak alapján taszítják ki, vagy ha valaki Jt akar lenni de idő előtt bekövetkezik a világvége
2015. jún. 8. 22:36
 6/63 selvian ***** válasza:
65%
Az a jó hogy azt hogy ki menekülhet meg azt egy igazságos Isten fogja eldönteni. A Bibliában ott van minden olyan alapelv amely elengedhetetlen a megmentésünkhöz. Azt a legfontosabb hogy Isten nevének dicsőséget szerezzünk. Prédikáljuk az ő Királyságának a jó hírét... Meg kell vizsgálni a vallásokat hogy ki az aki tényleg cselekszik Isten akaratát és nem csak ölbetett kézzel várja hogy életben maradjon.
2015. jún. 9. 08:08
 7/63 A kérdező kommentje:
egyenes választ várok, nem mellé beszélést
2015. jún. 9. 08:58
 8/63 anonim ***** válasza:
65%
az egyenes választ megírtuk, nem beszéltünk mellé, a Biblia írja le nem mi találtuk ki
2015. jún. 9. 09:41
 9/63 anonim ***** válasza:
0%

"az egyenes választ megírtuk,"

Egy eldöntendő kérdésre az igen, vagy a nem az egyenes válasz, és nem egy féloldalas hablatyolás!

2015. jún. 9. 10:36
 10/63 anonim ***** válasza:
34%

Vallásban, politikában és érzelmekben egyenes válasz?! Te kis naiv :).

Közeli ismerőse voltam egy Jehova ˇhívőnek", próbáltam én is kérdezgetni. Nem tudják a választ és félnek igent vagy nemt mondani konkrétan bármire.

Meg aztán gondolom dagad a mellük a Bibliai idézetek beszúrkálásától.

Csak egy jó tanács: ahol van hit, oda nem kell semmilyen egyház. Az agresszívebbje meg végképp nem.

2015. jún. 9. 10:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!