Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi? Véleményetek...

Jehova Tanúi? Véleményetek érdekelne

Figyelt kérdés
Szerintetek csak azok üdvözülhetnek és vannak jó úton, akik közétek tartoznak? Vagyis, akik nem tartoznak közétek, azok mind ördögtől megvezetett emberek?

2015. jún. 8. 20:01
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
0%

"és ti döntitek el, hogy mi a hazug vallás...."

Nem, a Biblia dönti el! Nem olyan nehéz azért, csak kicsit logikusan kell gondolkozni, tudod, ahogy Jézus gondolkozott, elfogadta az ok-okozat egyetemes törvényét. Amit tanulsz, amiben hiszel, úgy cselekszel, vagy nem így van?

Már itt sem használod a logikád, hiszen milyen lenne már, ha tényleg mi döntenénk el, hogy mi az igazság és milyen a hazugságot tanító vallás? Olyanok lennénk, mint a világ BÉKÉTLEN és sokszor SZERETET NÉLKÜLI vallásainak a hívei, hiszen egyértelmű, hogy mindig azzal van a baj, hogy a tökéletlen ember akarja megszabni a maga igazságait. Aki ragaszkodik Isten örök törvényeihez, az jó gyümölcsöket terem, ez ilyen egyszerű.

2015. jún. 9. 22:01
 32/63 Mulder614 ***** válasza:
0%
sokan menekülnek meg nem tanuk közül is!
2015. jún. 10. 09:07
 33/63 A kérdező kommentje:
a Bibliára hovatkozol, h mi a hamis vallás,...jól teszed...én is arra hivatkozom, mikor azt mondom, h JT-sek tévelyegnek, nem kicsit, de nagyon....ezt nem én döntöttem el, hanem Isten az Ő Igéjén keresztül
2015. jún. 10. 10:13
 34/63 anonim ***** válasza:
0%
Csak hát ezt nem tudod bizonyítani! Ennyi a történet.
2015. jún. 10. 10:19
 35/63 A kérdező kommentje:

Biztos tudnám úgy csavarni az Igét, ahogy Ti...dehát nem teszek hozzá és abból el sem veszek semmit.

Nem nekem kell bízonyítani, Isten már bizonyította a Ő Igéjén keresztül, ami a mérce...legalábbis nekem. Valahogy egy Íge jutott eszembe rólatok

"Kik mindenkor tanulnak de az Igazság ismeretére el nem jutnak "

Kivűlről fújjátok az Ige helyeket, fejből tudjátok oda vissza a Bibliát...dícséretes..

Akkor bizonyára közösséged van Isten Szelleme által az élő Jézus Krisztuson keresztül a mennyei Atyával, bűneid meg vannak bocsátva.

Ki tudod magadról jelenteni, hogy Igaz ember vagy?

2015. jún. 10. 10:56
 36/63 anonim ***** válasza:
0%

A Szentírás Jób patriarchát így jellemzi: „feddhetetlen és egyenes” (Jób 1:1). Lótot „igaz” embernek nevezi (2Péter 2:8, Biblia – Egyszerű fordítás). Dávidról pedig azt írja, hogy azt tette, ami „helyes” Isten szemében (1Királyok 14:8). De ha megvizsgáljuk közelebbről az életüket, Látni fogjuk, hogy

1. hibáztak,

2. tanulhatunk a példájukból, és

3. az emberek a hibáik ellenére is képesek Isten kedvében járni.

Tudod erre van a Biblia. Viszont engem megítélni NEM magamnak kell, ugye tudod?

2015. jún. 10. 13:10
 37/63 anonim ***** válasza:
36%

,,Hogy ugyanúgy cselekedjünk, mint azok? Ugye nem kell még egyszer leírnom, amit kellő őszinteséggel te is tudsz annak a "sok egyháznak" a viseltes dolgairól?!"

Valamiért egy kis vészcsengő szólal meg bennem, valahányszor ilyen jellegű vitákat nézek. Előre szeretném leszögezni, nem vagyok a tanúk ellen. Ismerek is közülük néhányat. Van, akit már barátomként szeretek és sok mindent meg is osztok vele. A tanításaikat is ismerem. Mégis szerettem volna megosztani veletek a saját nézetemet. És előre bocsájtom, talán rosszul látom a dolgokat. Talán az én hitem még gyerek cipőben jár és túlságosan a szívemre hallgatok sok esetben. Nem vagyok tévedhetetlen. De ugye azért vagyunk emberek, hogy tudjunk kommunikálni és fejlődni.

Most kimondom, mert énis úgy látom ahogy az idézett kommentelő. Vannak e viseletes dolgai, a sok egyháznak? Vannak. Vannak nekem viseletes dolgaim? Vannak. Vannak Neked viseletes dolgaid? Őszintén! Biztosan vannak! Nem tudok azonosulni az ilyen jellegű kijelentésekkel: ,,Hogy úgy viselkedjek mint azok?" (Énis olyan gonosz rossz, tévelygő ember legyek?)

„Hallottátok, hogy megmondatott: Ne paráználkodj! Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele a szívében.” Mit jelent ez? Számomra azt, hogy bűnös vagyok. És nem vagyok bűntelenebb nálad. De a szomszéd Mari néni sem. És nem mondhatok lesajnálóan olyat, hogy: Én aztán nem leszek olyan mint AZOK.

,,Istenem, hálát adok neked, hogy én nem vagyok olyan, mint a többi ember. Nem vagyok olyan, mint ez a vámszedő."

Mind olyanok vagyunk és Jézus váltsága nélkül, semmik vagyunk. Hogy senki se kérkedjen. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy most szépen sétálj át másik egyházba. Én azon a véleményen vagyok, ha biztos vagy abba, hogy jó helyen vagy és biztos abban is, hogy a többi egyház hamis, akkor ha szeretet van benned, nem örvendezel annak ha a másik ember tévelyeg! És ezt most minden olyan embernek írom, akik sokszor olyan hangnemben írnak, hogy: Na látod! Nekem van igazam, te bűnös idióta! Én értelmeztem jól az igét és nem te!

És ezzel kicsit sem arra célzok, hogy szó szerint így írnának egyesek. Elég, ha a szívedben örvendezel annak, hogy a másik embert kárhoztathatod.

,,Ezért nincs mentség számodra, akárki is legyél, ha magadat bírónak képzeled, és mások felett ítélkezel. Mert ha másokat elítélsz, azzal magadra is ítéletet mondasz. Hiszen te magad is ugyanazokat a dolgokat teszed, amik miatt a másikat elítéled!" Róma 2:1

Nem kell szóban ítéletet mondanod. Elég ha szívedben elítélsz valakit. És így legyen benne biztos az ember, hogy áll és nem esett már el rég, vagy esik el minden áldott nap.

2015. jún. 10. 13:39
 38/63 selvian ***** válasza:
0%
Hogy mondhatnánk mi igent vagy nemet? Amikor ezt nem emberek fogják eldönteni hanem Isten. Ez nem fekete vagy fehér, mi nem tudjuk, hogy a Teremtő ki felett hogyan fog dönteni.
2015. jún. 10. 16:12
 39/63 selvian ***** válasza:
15%

Van egy rész Jakab levelében, ahol felhozza, hogy a cselekedeteink által bizonyítjuk be hogy van hitünk.

Megemlíti Ábrahámot, aki mint tudjuk mindig Isten Törvényei szerint élt.

Majd megemlíti Ráhábot, aki szajha volt.

Mindkettőjüket a tetteik által nyílvánítottak igazságossá.

Ugyanígy a hit is, ha nincsenek cselekedetei, halott önmagában.

18 De valaki majd azt mondja: „Neked hited van, nekem meg cselekedeteim. Mutasd meg nekem a hitedet a cselekedetek nélkül, én pedig megmutatom neked hitemet a cselekedeteim által.”

19 Ugye hiszed, hogy e g y Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és reszketnek.

20 De akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hit cselekedetek nélkül tétlen?

21 Ábrahámot, a mi atyánkat vajon nem cselekedetek által nyilvánították igazságossá, miután felajánlotta fiát, Izsákot az oltáron?

22 Látod, hogy a hite együtt munkálkodott a cselekedeteivel, és a cselekedetei által lett tökéletes a hite,

23 és beteljesedett az írás, amely ezt mondja: „Ábrahám hitt Jehovában, és ezt igazságosságul számították be neki”, és „Jehova barátjának” hívták.

24 Látjátok, hogy az embert cselekedetek által, és nem csupán hit által fogják igazságossá nyilvánítani.

25 Ugyanígy Ráhábot, a szajhát is, vajon nem cselekedetek által nyilvánították igazságossá, miután vendégszeretően fogadta a követeket, és más úton bocsátotta el őket?

26 Bizony, ahogy a test halott szellem nélkül, úgy a hit is halott cselekedetek nélkül."

És a 24-es verset kiemelném,

"Látjátok, hogy az embert cselekedetek által, és nem csupán hit által fogják igazságossá nyilvánítani. "

2015. jún. 10. 16:56
 40/63 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 37-es válaszoló! Gondolom tudod, hogy ha kiragadsz egy félmondatot az egészből, akkor nagyon könnyen megvezetheted magad. Márpedig te kiragadtál egy mondatot, amit félreértettél és helytelen indítékot tulajdonítottál neki!!! Pedig előtte és utána is bőséges bizonyítékát adtam neki (sőt a kérdező válaszaival együtt még inkább látszik), hogyan gondolom, amit írok.

Nem azt akartam mondani, hogy mi vagyunk a tökéletesek, akik már meg vagyunk mentve és ők az elítélt gonoszak, nem kérkedés volt a megjegyzésem, hanem ésszerű és bibliai válasz arra, amit a kérdező előtte mondott. A PÁRBESZÉDET EGYBEN kéne nézni, nem csak kiragadni és félremagyarázni egyes szövegeket.

"Vannak. Vannak Neked viseletes dolgaid? Őszintén! Biztosan vannak!"

A téma a különböző tanítások és az abból kötelezően következő KÜLÖNBÖZŐ CSELEKEDETEK voltak, s nem az, hogy mindenki tökéletlen és megváltásra szorul, merthogy önerejéből senki sem nyerné el Isten tetszését.

"... akkor ha szeretet van benned, nem örvendezel annak ha a másik ember tévelyeg!"

Hol is "örvendeztem" annak? Csak mutass rá kérlek és én bocsánatot kérek mindenkitől, Istentől is?! SENKIT sem kárhoztattam és én lennék a legboldogabb, ha egységesen mindenki megmenekülne a földön, de ez a Biblia szerint is hiú ábránd.

SEHOL SEM mondtam "ítéletet" senkire, te nagyon félreérted az olvasottakat. A végső ítélkezés Isten dolga - de ez már elhangzott itt is néhányszor, olvass vissza! Ámde azt a Biblia alapján pontosan lehet tudni, hogy bizonyos tanokkal és az ebből következő cselekedeteikkel sokan nem fognak megmenekülni. Hogy pontosan és személy kik, csak és kizárólag Isten tudja, de ugyanúgy azt is, hogy kik maradnak meg. Senki sem lehet elbizakodottan biztos magában, mert "aki áll, vigyázzon hogy el ne essen". De ezt is leírták már a tesók itt. :-)

2015. jún. 10. 16:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!