Miért van annyi katasztrófa?
# 2
Való igaz, a földrengések legyenek akár a Földön akár más kőzetbolygón kitűnő kutatási terepnek minősülnek. Akár a tektonikus mozgással akár a bolygó szerkezetével kapcsolatban, és még lehet sorolni.
Mondjuk aki áldozatul esik neki azt nehéz ezzel vigasztalni. :)
Zitkus, utcán már félsz ,hogy itt térítesz, hithű Jt vagy, olyan kérdéseket teszel fel amiket Jt ki szoktak írni a tábláira és több kiadványuk is foglalkozik vele, tehát nem az a baj ,hogy tényleg nincs rá válaszod...
szóval? Itt valóban jobban megy a térítés, privát üzenetet küldesz annak akit kíváncsinak vélsz?
Komolyan kérdezem nem szivatlak, gondoltam is rá ,hogy külön kérdést írok ki veled kapcsolatban, de így talán korrektebb
A történelem tele van katasztrófákkal.
Csak egy kínai földrengést még 140 éve is vonakodva kopogták le a távírón, ugyanis mivel lassú és drága volt a hír továbbítás 3x is meggondolták mi legyen a sajtóban. És inkább a helyi hírek mint a világ túlsó fele. Elötte meg ha nem jött egy utazó aki mesélt valamiről akkor sosem tudták meg.
A világ ma 100x biztonságosabb és élhetőbb mint akár csak 100 éve.
Példának okáért: közbiztonság, (régen nem véletlenül volt fegyveres kíséret a hintó mellett mert egy 40km-es táv sem volt biztos, hogy túléled) orvostudományok, tudományok, stb...
Régen leégett egy város most van tűzoltóság, és katasztrófavédelem.
És a közhiedelemmel ellentétben a statisztikák szerint drasztikusan kevesebb emberölés van a világon mint csak 100 éve. A nyugati világban a gyilkosságok száma eltörpül, és a háborúk száma is töredéke a régieknek.
Katasztrofa több okból lehet: természeti katasztrófák, emberi katasztrófák. Hozzáteszem véleményem szerint természeti katasztrófa nem létezik. A föld működik, a geológiája, biomasszája, légköre aktív, éli világát, köszöni szépen pont úgy reagál ahogy a rendszer törvényei diktálják. Csak mi vagyunk jelen szinte mindenhol így egyszerűen érint minket is. A természeti katasztrófa az csak a civilizációnknak az, a föld csak "dolgozik" :)
Nincsen is semmiféle varázslat, prófétikus akármi. Amíg a föld magja aktív, lesz földrengés és vulkán kitörés. Amíg vannak hőhullámok lesznek erdőtüzek. Ez így volt és így is marad, működik a rendszer és kész.
Cirka: 500 millió év múlva úgy is annyi a földi életnek, lévén a nap sugárzása egyre erősödik, illetve 1 milliárd év múlva szépen lassan elkezd felfújódni és szépen feketére égeti a földet kompletten. Addig sem az univerzumot sem az evolúciót sem a földet nem érdekli az ember.
Csak egy faj vagyunk a sok közül, ugyanúgy végünk lesz mint a botnak. (az már világnézet kérdése, hogy istencsapása vagyunk e mint faj, avagy sem.)
Kedves 8-as
Ha olvasod a válaszaimat, nem csak a kérdéseimet, akkor találkoznod kellet volna több, a tiédhez hasonló és több válaszomamal is az általad föltett, hasonló kérdésre.
De leírom a kedvedért ismét:-)
"Zitkus, utcán már félsz ,hogy itt térítesz," - nem, egy óra múlva már az utcán leszek, és végzem azt, amivel Krisztus megbízott. Nem értem miért gondolod, hogy BÁRKIT is meg lehet téríteni??!! Ha tégedet nem lehet, miért gondolod eezt másokról?
Engem sem "térítettek" meg:-). Soha nem járt nálam egyetlen tanú sem. Amikor Bibliához jutottam, egy idő után, magam kerestem meg azt a csoportot, vagy gyülekezetet, amelyikről a Biblia úgy ír, mint Isten népe. Ezt sem térítésül írom neked, csak azért, mert kérdeztél.....
" nem az a baj ,hogy tényleg nincs rá válaszod... " - ez igaz! De lehet, a feladatunkból adódóan, érdekel az, hogy bibliai tanításokról mi(általában) az emberek véleménye. Ha tudom, ez tényleg sokat segít az útcán, a szolgálatban, és máskor is, amikor emberekkel beszélgethetek
"szóval? Itt valóban jobban megy a térítés, privát üzenetet küldesz annak akit kíváncsinak vélsz? " - nem, mint írtam nem célom a térítés, de az informálás az igen. Aztán mindenki azt tesz az információval, amit jónak lát.
Akinek eddig írtam privátban, senki nem jelzett vissza negatívan. Viszont én sokkal több privátot kapok, mint írok. Látodd ebból is látszik, mennyire sokfélék vagyunk:-) Van, akivel hónapokig leveleztem, levelezem(és nem térítettem). Sőt évek óta tartom skypon a kapcsolatot egy távolba szakadt honfitársunkkal:-)
"Komolyan kérdezem nem szivatlak, gondoltam is rá ,hogy külön kérdést írok ki veled kapcsolatban, de így talán korrektebb" - komoly kérdésre remélem komolyan veszed a válaszomat:-) Köszönöm korrektségedet:-) Mond én is az voltam? (Annak számítasz?)
Szerintem egyébként érdekes lenne veled az utcán is találkozni. Vajon egymásra ismernénk a stílusunkról? Neked könnyebb, mert csak a nevemet kell megkérdezned:-)
Egyébként, ha már ilyen személyesen elbeszélgettünk, gyönyörű napot kívánok neked, és jó egészséget:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!