Vajon ha beüt egy emberiséget érintő katasztrófa és ha már ott tart a technika, hogy át tud az emberi faj menni másik élhető bolygóra, vajon akkor ott is megmarad a vallásosság?
Tudom lehetetlen kb bármit is mondani, de mit gondoltok ?
szerintetek megmaradnak a mostani vallások az új anyaföldünkön ? vagy teljesen elveszik ezzel a bolygóval együtt.
ezt a bolygót ellepi az iszlám.
új bolygón meg ki tudja..valamiben csak hinni fognak.
Teljesen elvesznének, mert a vallásos agyamentek mind itt maradnának üdvözülni, vagyis meghalni a katasztrófában.
Az enyhén vallásosak eljönnének, de nem hiszem, hogy tudnának még ugyanabban hinni, mint itt a Földön.
A katasztrófa már elkezdődött. Innen már csak idő kérdése, hogy ki meddig húzza...
És nem, már nem fog tudni odáig fejlődni a technika, hogy élhetővé tudjunk tenni magunknak egy másik bolygót. A kérdés ezen része tehát okafogyott.
És nem, a vallásosság nem fog megszűnni sem az emberiség kipusztulásával, sem a föld elpusztulásával.
A vallás legelőször a mennyekben jelent meg, a Mennyei Liturgiában, ami azóta folyamatosan zajlik, amióta Isten az angyalokat megteremtette. Azóta már az üdvözült emberek is becsatlakoztak a Mennyei Kórusba, és majd még ezentúl is csatlakoznak be újabbak. Maga a Liturgia pedig tart majd az idők végezetéig, vagy még annál is tovább, az örökkévalóságig. :)
Tisztelt Körmendi Úr, biztos vagyok benne,hogy ön egy művelt ember ha már ennyit tud a vallásokról,az emberekről,meg a bolygóközi utazásokról.
-De legyen szíves elárulni nekem,hogy én mit ártottam önnek azzal,hogy van hitem,hogy hiszek Istenben,és igyekszem egy normális erkölcsös életet élni,és mindezt úgy teszem,hogy másnak ne legyek a terhére hanem,sőt próbálom megmutatni az embereknek,hogy mit jelent a felebaráti szeretet.
-Hogy ön nem hisz Istenben,én ezt tiszteletben tartom,és mindenkinek tiszteletben tartom a jogait,ezért hát nekem is van jogom finoman kikérni magamnak azt,hogy bárki is "agyament"-nek nevezzen hitem miatt.
-Nagyon hálás lennék ha a jövőben ezt ön is tiszteletben tartaná.
Köszönöm!
Új bolygó, új vallás.
Legfeljebb a neve és a külsőségek marad meg.
Ha pl. az Alfa Kentaurin fogunk élni, akkor 2 nemzedéken belül már úgy fog szólni a "kereszténység", hogy Jézus ott született és élt.
Amúgy meg fog maradni valamilyen vallás, mert az emberi lélek ilyen.
Tegyük fel, hogy elköltözik az emberiség!
A vallásosság nem szűnik meg. A muszlimok az új bolygón is mindenhová be akarnának települni, hogy az iszlám föld legyen. Ha a Föld elpusztul, akkor lehetetlenné válik a mekkai zarándoklat, ezért az kiesne.
Keresztények: Jézus mindenki számára láthatóan fog eljönni, nem láthatatlanul, vagy titokban. Talán a tévében is látható lesz. Akárhol is vannak.
A fanatikusok csak maradjanak a Földön.
"A katasztrófa már elkezdődött. Innen már csak idő kérdése, hogy ki meddig húzza... "
Jó sok zöldséget összehoztál, amit hívőkre jellemző pesszimizmussal fűszereztél. Nagy szerencse, hogy kihalófélben van a vallás, így többen lesznek a modern gondolkodású optimista emberek, akik majd tesznek azért, hogy a tudomány megoldja a jövőnket.
A vallás világegyetemi méretűre kiterjesztésével kapcsolatban Lem Stanislaw írt egy-két érdekes, tréfás-elgondolkodtató tudományos mese ["sci-fi"] elbeszélést, érdemes elolvasni.
Ha megmaradna a hatalom, ami az emberi ostobaságra alapozva tartja fenn magát (pl. Vatikán stb.), biztosan alkalmazkodna a lehető legelképzelhetetlenebb helyzetekhez is, hiszen különben lőttek a hatalmának. ;) Lásd, pápa elvtársak az elmúlt évszázadokban milyen aranyosan alkalmazkodtak az egyre újabb tételekhez, pl. Napközpontú naprendszer, vagy nemrégiben a törzsfejlődés ["evolutio"]. Bár jellemzően óriási, több évszázados késéssel -- amikor már a leghülyébbek sem veszik be az ellenkező nézetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!