Hit Gyülekezete? Kérdés:
Te tudod...
Kornélius sem volt zsidó származású...stb
Az első válaszolónak üzenem hogy attól hogy elülnek mellőled az nem biztos hogy unszimpátia miatt van. Lehet hogy korábban elment az alkalomról, WC-re ment, vagy máshoová egy barátjához ült át, esetleg csak simán jobban tetszett neki az a hely. Mellőlem is ültek már el és én is ültem már el mástól és soha nem gondoltam hogy ez bárkinek is gondot jelentene.
Amit az anyagiakról írnak én soha nem tapasztaltam azt hogy ne lennének segítőkészek. Akár pásztori szolgálatokról akár ismerősökről van szó.
Ami pedig az ismerkedést illeti azt hozzá kell tenni hogy kettőn áll a vásár. A pesti egy sokezer fős gyülekezet ahol a nagytöbbség nem ismeri a másikat, ez nem olyan mint egy kis vidéki közösség hogy bejön az ember és hirtelen mindenkivel megismerkedik. Az igaz hogy talán lehetnének még közvetlenebbek az emberek de én akárhányszor beszéltem olyannal akit nem ismertem soha nem tapasztaltam unszimpátiát, sőt sok emberrel ismerkedtem megy így. Ez minden közösségre igaz, hogy ahhoz hogy ismerkedj és barátaid legyenek kell némi közvetlenség és ki kell lépni. Egyébként ezért is érdemes beállni valamilyen szolgálatba, takarítani vagy széket pakolni mert ott könnyen meglehet ismerni új embereket.
Attól hogy valaki elmegy egy keresztény közösségbe az még nem jelenti azt hogy mindenki automatikusan körberajongja, az talán furcsa is lenne, hisz senki nem akar ráragadni ismeretlen emberekre. Egy vidéki párszáz fős közösségben könnyű észrevenni ha új ember jön be, ott odamennek az emberhez de egy sokezer fős gyülekezetben nem tudni a másikról hogy tegnap jött vagy évek óta jár. Arról nem beszélve hogy attól hogy valaki ott van a gyülekezetben még nem biztos hogy a Biblia és az ottani tanítások szerint is él. Bárki bejöhet, lehet ott is találkozni modortalan emberrel, főlleg ha ő is most tért meg és csak most ismerkedik a kereszténységgel, de ha már jársz egy ideje és sok embert megismersz akkor rájössz hogy az általános nem ez, hanem nagyon segítőkészek és összetartóak én legalábbis ezt tapasztaltam. Ezért ajánlom hogyha valaki először jön akkor egy gyülekezetbe járó ismerősével jöjjön, mert nagy segítség. De egyébként ha egyedül jön és megtér, akkor is felveszik az illetővel a kapcsolatot hogy ne legyen elengedve a kezük és külön klubot tartanak a friss keresztényeknek ahol van lehetőségük ismerkedni is, szóval azért nem olyan rossz a helyzet mint ahogy elsőre leírtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!