Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit Gyülekezete? Kérdés:

Hit Gyülekezete? Kérdés:

Figyelt kérdés
Volt Hit Gyülis tagokat szeretném megkérdezni, hogy miután eljöttek a hgy-ból melyik gyülekezetekben találtak otthont? Illetve mi volt az ok, hogy eljöttek? Priviben is lehet írni.

2015. jún. 7. 22:06
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
41%

Nem vagyok most egyik egyházban sem tag.

Azért jöttem el a hgy-ből, mert nem azok, akiknek a tv-ben mutatják magukat. Valójában szociálisan abszolút érzéketlenek, abszolút nem törődnek az ember problémáival úgy, ahogyan az a keresztényektől elvárható lenne.

2015. jún. 7. 22:29
 2/34 anonim ***** válasza:
46%

Leírok még egy negatív tapasztalatot:

Többször is előfordult Istentiszteleteken, hogy elültek mellőlem, pedig nem vagyok ápolatlan, vagy hasonlók. Egyszerűen egyedül éreztem magam az alkalmakon, abszolút nem voltak ott befogadóak, hiába mutatják azt a tv-ben...

2015. jún. 7. 22:38
 3/34 A kérdező kommentje:
Ezt magára a szervezetre mondod vagy az oda járó néhány emberre?
2015. jún. 7. 23:01
 4/34 A kérdező kommentje:
Mármint nem fogalmaztam helyesen. Az egész szerveztre mondod, h érzéketlenek vagy csak azokra az emberekre, akiknek a segítségét kérted? És még mit tapasztaltál?
2015. jún. 7. 23:03
 5/34 anonim ***** válasza:
32%

Is-is. Azt nem állítom, hogy Németh Sándor is egyetértene ezekkel a furán viselkedő emberekkel, de hogy vannak hibák a gyülekezetben, az biztos.

Németh Sándor tanításai viszont jók, de a gyülekezetbe járók szerintem nem élik ezeket a tanításokat.

2015. jún. 7. 23:04
 6/34 A kérdező kommentje:
De ha emberekre nézel és a tökéletes gyülekezetet keresed, olyat nem találsz. vannak hibái az összesnek
2015. jún. 7. 23:07
 7/34 anonim ***** válasza:
72%
Még azt is tapasztaltam, hogy elég lerázóak voltak, amikor tanácsot kértem tőlük az anyagi/egyéb problémáimat illetően, és folyamatosan csak azt hangsúlyozták, hogy bűnös vagyok, meg démonok vannak bennem stb. Magyarán vádoltak, ahelyett, hogy segítettek volna.
2015. jún. 7. 23:07
 8/34 A kérdező kommentje:
Igen sajnos minden emberi szenvedés mögött démont meg bűnt látnak. Néha pedig elég lenne egy kedves mosoly vagy egy jó szó......
2015. jún. 7. 23:10
 9/34 anonim ***** válasza:
85%
Egyszerűen nagyon rosszul esett, hogy elültek mellőlem, kb. mintha gyilkos lennék... Mondjuk akik elültek mellőlem, azok leginkább nők voltak, a nők pedig máshol is elég furán tudnak viselkedni, de azért egy keresztény akkor sem szabadna, hogy ilyen legyen...
2015. jún. 7. 23:25
 10/34 anonim ***** válasza:
45%

"Én mindenkiben csalódtam

Nem sajnált senki..."

"Ne könnyez jó pajtás, menjünk csak előre,

Majd csak megpihenünk kinn a temetőben."

"De a szegény megcsalt szívem, mégis kitart végig,

Kinn marad a legutolsó vonatérkezésig."

Bocsi, de ezek a dalok jutottak eszembe a fenti sirámokat olvasva. Legnagyobb problémának azt látom, hogy el is hiszed, amit írsz. Én azonban nem hiszem el, ugyanis 1992 óta van némi tapasztalatom a Hit Gyülekezetéről. Például. Alulfizetett nagycsaládosként soha nem tudtam a gyerekeimet elvinni nyaralni. Én is 1990-ben voltam utoljára a Balatonnál, azóta pedig sehol. A Hit Gyülekezete költségén a gyerekeim már többször voltak a Balatonnál. Hosszú évek óta, minden karácsony tájékán, gyerekenként ötezer forintot kaptunk a Gyülekezettől csak úgy. Amikor az autónkban tönkrement a motor, a Hit Gyülekezete ötvenezer forint gyorssegélyt adott, további negyvenezret egy öt gyermekes apuka a Gyüliből a saját zsebéből. 2012 januárjában, amikor tönkrement a cipőm, a Gyülekezetünk egyik vezetője elvitt egy bevásárlóközpontba, és saját költségén vásárolt nekem két pár cipőt, harmincezer forint értékben. Neki nyolc gyereke van, és kb. három évig autója sem volt. Legalább háromszor kaptunk a Gyülekezetben negyvenezer forintot testvérektől, illetve meg sem tudom mondani, hogy hányszor kaptunk kisebb pénzösszegeket. Kérni egyetlen alkalommal kértünk, amikor az ötvenezer forintot kaptuk az autóra. Számos esetben kaptunk egyéb anyagi természetű adományokat: gyerekágyat, járókát, babakocsikat, játékokat, ruhát, cipőt, számítógépet, játékszintetizátort, élelmiszert. Hosszú ideig jártunk a budapesti Gyülibe, de évek óta vidékre járunk, mert leköltöztünk. A tapasztalataink nagyjából megegyeznek mindkét helyen. Ezeket csak a történelmi hűség kedvéért jegyzem meg.

2015. jún. 7. 23:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!