Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pál valóban Jézus követője volt?

Pál valóban Jézus követője volt?

Figyelt kérdés
A történet szerint Pál kersztényeket üldözött mikor megjelent neki Jézus és ennek hatására megtért. Nem lehet hogy igazából a sátán jelent meg neki? Teljesen ellentétes Jézus tanitásával az amit Pál mond, mégis alapvető egyházi tanitás lett. Például Pál szerint mindenki megváltást nyert Jézus halálával, semmit nem kell tennie ezért,csak el kell ezt fogadnia. Még Istehntől sem kell ezt kérni. Pedig Jézus azt tanitotta hogy Istenhez imádkozzunk, bánjuk meg büneinket és jót cselekedjünk, igy nyerhetünk bünbocsánatot.

2015. jún. 1. 14:29
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"Mivel Pál Jézus kortársa volt, ekkorát nem tévedhet Jézus tanításával kapcsolatban, marad az hogy szándékosan félrevezeti az embereket."

Kedves Kérdező!

Nem értem miért írod azt, hogy Pál ekkorát nem tévedhet. Talán Pál is Isten volt mint Jézus, hogy nem tévedhetett?

Nyilván, hogy ember, ezért tévedhetett is, de rossz szándékot feltételezni róla, ezt nem értem, hogy mire alapozod?

2015. jún. 12. 12:24
 22/22 anonim ***** válasza:

"Mivel Pál Jézus kortársa volt, ekkorát nem tévedhet Jézus tanításával kapcsolatban, marad az hogy szándékosan félrevezeti az embereket."

Kedves Kérdező!

Nem értem miért írod azt, hogy Pál ekkorát nem tévedhet. Talán Pál is Isten volt mint Jézus, hogy nem tévedhetett?

Nyilván, hogy ember, ezért tévedhetett is, de rossz szándékot feltételezni róla, ezt nem értem, hogy mire alapozod?

2015. jún. 12. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!