Katolikusként házasodtam anno református templomban, gyermek nem született és elválltunk. Most pár évire rá a mostani párom (katolikus) gyermeket vár és szeretnénk összeházasodni katolikus templomban! Lehetséges?
Egyébként meg részemről a témát lezárva, ökumenikus esküvő esetén, mert a kérdés maga erről szólna alapból úgy történik, ha előtte a felkészítésekben már részt vettek az illetők, hogy mindkét egyház képviselő tartja a szertartást meg. Úgyhogy nagy tévedés, h csak úgy odamész, és megcsinálják neked.
De azért további jó hazudozást. :D
A református házasságnál valószínűleg sokkal nagyobb akadály lesz a gyerek - ugyanis az érvényes egyházi esküvő feltétele a "szabad elhatározás", és a terhesség okozta kényszerhelyzet nem egyeztethető össze a szabad elhatározásból történő házassággal. Ez olyan ok, ami miatt még ha formálisan össze is adnak titeket, az szinte biztosan érvénytelen lesz, tehát akár később egy jogi procedúra keretében semmissé tehető.
Persze ez csak akkor szempont, ha nem csak katolikus esküvőt, hanem katolikus házasságot is szeretnétek. Magát a ceremóniát valószínűleg minden gond nélkül meg lehet majd tartani.
22-es ha nekem szántad,nem vagyok már tini,elég rég óta!Ha nem sorry
21es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!