Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusként házasodtam anno...

Katolikusként házasodtam anno református templomban, gyermek nem született és elválltunk. Most pár évire rá a mostani párom (katolikus) gyermeket vár és szeretnénk összeházasodni katolikus templomban! Lehetséges?

Figyelt kérdés

2015. máj. 27. 20:02
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
73%
2es!Apukám református,anyukám katolikus...és katolikus templomba volt az esküvőjük, és apukám nem tért át katolikusra!Sőt a katolikus unokatesom kereszt apja! Semmi akadája nincs h elvedd a párod
2015. máj. 28. 11:49
 22/31 anonim ***** válasza:
Legalább értelmezni tudnátok drága tinik! :D
2015. máj. 28. 12:54
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként meg részemről a témát lezárva, ökumenikus esküvő esetén, mert a kérdés maga erről szólna alapból úgy történik, ha előtte a felkészítésekben már részt vettek az illetők, hogy mindkét egyház képviselő tartja a szertartást meg. Úgyhogy nagy tévedés, h csak úgy odamész, és megcsinálják neked.

De azért további jó hazudozást. :D

2015. máj. 28. 13:09
 24/31 anonim ***** válasza:
Nem tudom mit erősködtök semmi tudás nélkül :D Én nem első áldoztam, és megkeresztelve sem vagyok tavaly mégis katolikus templomi esküvőm volt és a gyerekünket is megkeresztelik, szóval....pénz kérdése az egész.
2015. máj. 28. 15:59
 25/31 anonim ***** válasza:
23-as! Két katolikus házassága miért ökumenikus???
2015. máj. 28. 17:36
 26/31 anonim ***** válasza:
0%
24-es, pénz nélkül is össze kellett volna,hogy adjanak,ha a párod meg van keresztelve.Az nem akadály,hogy Te nem.Nem semmi papot fogtál ki,ha pénzt kért.
2015. máj. 28. 17:43
 27/31 anonim ***** válasza:
Modertoroknak: semmilyen kivetni való hangnem nem volt a hozzászólásomba!!!
2015. máj. 28. 18:53
 28/31 anonim ***** válasza:

A református házasságnál valószínűleg sokkal nagyobb akadály lesz a gyerek - ugyanis az érvényes egyházi esküvő feltétele a "szabad elhatározás", és a terhesség okozta kényszerhelyzet nem egyeztethető össze a szabad elhatározásból történő házassággal. Ez olyan ok, ami miatt még ha formálisan össze is adnak titeket, az szinte biztosan érvénytelen lesz, tehát akár később egy jogi procedúra keretében semmissé tehető.

Persze ez csak akkor szempont, ha nem csak katolikus esküvőt, hanem katolikus házasságot is szeretnétek. Magát a ceremóniát valószínűleg minden gond nélkül meg lehet majd tartani.

2015. máj. 28. 18:53
 29/31 anonim válasza:

22-es ha nekem szántad,nem vagyok már tini,elég rég óta!Ha nem sorry

21es voltam

2015. máj. 28. 19:23
 30/31 anonim ***** válasza:
26-os, viszont pogányok gyerekét nem sűrűn keresztelik meg csak úgy....
2015. máj. 29. 16:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!