Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusként házasodtam anno...

Katolikusként házasodtam anno református templomban, gyermek nem született és elválltunk. Most pár évire rá a mostani párom (katolikus) gyermeket vár és szeretnénk összeházasodni katolikus templomban! Lehetséges?

Figyelt kérdés

2015. máj. 27. 20:02
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
38%
olyan templomban esküdhetsz ,amilyenben akarsz! független milyen vallású vagy...és ha pl sem ref,sem kat...akkor felakaszthatod magad,vagy mi a KIF? lol
2015. máj. 27. 21:01
 12/31 anonim ***** válasza:
9: nem felbontani kell hanem érvényteleníteni. A többi igaz.
2015. máj. 27. 21:04
 13/31 anonim ***** válasza:

De sok itt a vallás szakértő! :D :P

Azért aki itt írta, hogy ő katolikus hitoktató lehet feltennék neki egy kérdést privibe. :D :P

2015. máj. 27. 21:16
 14/31 anonim ***** válasza:
Tegyél!
2015. máj. 27. 21:19
 15/31 anonim ***** válasza:
De nem értem miért kell támadni.Feltett a kérdező egy kérdést,s egyházjogot nem ismerve válaszolgatnak itt sokan.Sok katolikus embernek okoz lelki problémát,ha nem lehet ún. törvényes (katolikus templomban kötött) második házassága.Az érvénytelenítés a legtöbb esetben évekig eltart.S azt pedig,hogy mikor van erre szükség,a katolikus egyház pontosan szabályozza.
2015. máj. 27. 21:25
 16/31 anonim ***** válasza:
13-as! Megkaptam a privit.Tiszteletben tartom,hogy Te Jehova Tanúja vagy, Te is tartsd tiszteletben,hogy én római katolikus vagyok.
2015. máj. 27. 21:35
 17/31 anonim ***** válasza:
A kimoderált választ amit az előzőnek írtam felesleges volt így tenni, minek után ő reagált itt privát helyett, és ott sem volt semmi sértő kérdés feltéve, pusztán ha ő római katolikusi hitoktató lenne akkor felfogta volna a kérdést. Jehova Tanók felé sem volt semmi sértő, max ő sértegettt engem, meg még őket, ugyanis ők azaz a Jehovások soha, de soha nem tették volna ezt a kérdést fel. Végül a hauzudozás lebuktatásába semmi sértő sincsen, nem kéne itt egyeseknek olyasmit állítani magukról, ami nem igaz csak, hogy a saját igazát igazolja vissza. Nem házasodhat vki katolikusként össze vkivel református templomban, ha itt ez egyeseknek nem tetszik azaz ő bajuk, vannak szabályok, ahhoz, hogy így lehessen tenni. Innét kezdve maga a kérdés is egy az egyben kamu, inkább azt kellett volna törölni!
2015. máj. 28. 11:24
 18/31 anonim ***** válasza:

Az előzőnek feltett kérdésem pusztán csak ennyi volt:

"Vallod Jézust testben megjelent Krisztusnak?"

Ebben az égadta világon semmilyen nem tiszteletben tartás sincsen, pláne egy hitoktató felé! Ennyi!

2015. máj. 28. 11:30
 19/31 anonim ***** válasza:
73%

Férjem is katolikus, én református és református templomban házasodtunk ossze. O a katolikus egyház szemében nem számít házas embernek, mert nem ismerik el a református eskuvol. Anyosom eroskodott is, hogy este (sutyiban akár) osszead a kat. pap is, de nem mentunk bele. Egy normális pappal simán eskudhetsz.

(Ja. A szomszédom 1. házassága ref. templomban volt. A 2. házassága kat. templomban volt és semmi gondot nem okozott a válás. Szintén gyerek nélkul, kb. 2 évet éltek egyutt)

28N

2015. máj. 28. 11:34
 20/31 anonim ***** válasza:

19: persze, semmi gondot nem okozz, mert teljesítették az előírt szabályokat, amit az adott vallás kért. :D Ennyi erőből egy nem vallásos, soha meg sem keresztelt vki is házasodhatna templomba. :D

/ Húsz ezer reggről felesleges írkálsz amúgy! :D /

2015. máj. 28. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!