Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sok vallás szerint (köztük a...

Sok vallás szerint (köztük a kereszténységben is) miért nincs "lelke" az állatoknak?

Figyelt kérdés

2015. máj. 19. 10:03
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

talán lehet hogy van nekik valami lélekhez hasolló,de nem az emberéhez.nekem is volt kedvencem akit ha újra láthatnék nagyon örülnék.

de akkor mi van a sertéssel vagy a baromfival,meg bocsájt e majd hogy meg ettük őket? mert ha lelkük van és ha felfognak ők is támadni,akkor a leölésük nem gyilkosság?

fére ne ércs én nem elnézném ha volna nekik vagy ha ők is feltámadnának.

sőt.

csak akkor az elfogyasztott állatok nem fogják e számon kérni rajtunk a meg gyilkolásukat?

bár igaz isten valójában a halat teremtette emberi étekre. de ha minden állatnak van akkor a halaknak is kel hogy legyen, és a növényeknek is.tehát akkor most hogy is van ez?

isten adta a halat hogy gyilkosok legyünk?

2015. máj. 20. 16:53
 32/35 anonim ***** válasza:

"Mondj egy példát ahol az állatok "ruah"-járól van szó!"

Tessék: Préd 3:21

2015. máj. 20. 21:07
 33/35 anonim ***** válasza:

"bár igaz isten valójában a halat teremtette emberi étekre"

Miért? Nem értem ezt a megjegyzést. Miben különbözik a hal a többi állattól? A bibliában nem csak halat esznek Isten szolgái, hanem mindenféle más állatot is, pl bárányt, sőt Keresztelő János még sáskát is evett, ami Közel-keleten még ma is szokás.

2015. máj. 21. 00:22
 34/35 Girgoy ***** válasza:

Szerintem nem kell ennyit vacakolnia technikai részleteken, miszerint csak az támadhat fel, aminek lelke van. Nézzük meg ezt az igét:

Mt 3,9 És ne gondoljátok, hogy így szólhattok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! Mert mondom néktek, hogy Isten eme kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.

Nem hiszem, hogy Isten, aki a szavával tud teremteni vagy kövekből is embert tud létrehozni, nagyon vacakolna ilyeneken. Én nem tartom kizártnak, hogy az állatok is feltámadnak, mivel annyira hozzátartoznak az emberi léthez ők is (ne csak a városi emberekből induljunk ki, hanem az eredeti természetes közegből), illetve több messiási korra vonatkozó prófécia is szól arról, hogy az oroszlán füvet eszik, együtt legelésznek a vadállatok a szelídekkel, egy gyerek nyugodtan játszhat a kígyóval, stb. Ez valószínűvé teszi, hogy fel fognak támadni, de már ők is jók lesznek. Hogy a bennük lévő nefes mennyire személyes és mennyire kötelező alapja a személyes feltámadásnak, azon ne filózzunk, Isten jobban tudja ezeket a technikai dolgokat, madj megoldja valahogy, nem kell félteni. :)

2015. máj. 21. 09:49
 35/35 anonim ***** válasza:

" biblia szerint mindaz lélek, amelynek vére van, és lélekzéssel tartja fent az életét. az állatok ugyanúgy, mint az emberek. azt is írja, hogy a gondos házigazda odafigyel az állata lelkére. bár érdekes, hogy a biblia szerint csak 8 lélek vitetett át a vízen."

Felthetően az 1 Péter 3.20-ra gondolt a válaszoló. az indító kérdéssel nem kapcsolható össze, mert az Ige környezete az engedetlen, tömlőcben lévő emberi lelkekről beszél, melyek Noé napjaiban voltak engedetlenek és hozzájuk képest menekült meg 8 lélek, azaz Noéék.

És a kérdező pedig nézzen utána a dolgoknak, mielőtt hazugságot állítva kérdez, mert a Biblia szerint az állatoknak van lelkük.

2015. szept. 16. 06:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!