Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudnátok mondani, hogy...

Meg tudnátok mondani, hogy miért nincs Isten?

Figyelt kérdés
Annyian hisznek ebben, hogy nincs, de akkor ezt meg is lehet valahogyan indokolni racionálisan, ugye?
2015. máj. 13. 14:37
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Én tisztelem Hawking-ot, de az mellet nem kell mindent el is fogadnom. Egy kicsit egyébként elég szürreális, ahogyan tanít. Nekem mindig a hideg futkos a hátamon.

De szerintem ez egy óriási tévedése, hogy létezne a semmi, és ebből a semmiből lett volna a nagy robbanás. Ezt betudom a szomorú állapotának, ezzel nem bántani akarom, csak hát a tények, tények.

Ezt egyébként maga az energia megmaradás törvénye is cáfolja, hiszen valami (pld robbanás) csak valamiből lehet a semmiből nem lehetett robbanás.

Tehát ez a számomra inkább pont az ellenkezőjét igazolja annak amit mondott.

Szeretnék olyan válaszokat kapni, amellyel igazolható, hogy nincs isten.

2015. máj. 13. 15:05
 12/32 anonim ***** válasza:

"Stephen Hawking szerint a keletkezés / teremtés / ősrobbanás előtt nem volt semmi, beleértve az időt. Ha nincs idő, nincs történés se, tehát Isten sem tudott volna semmit csinálni, hiszen idő nélkül nincs semmi."

Igaz, de ugyanaz a Stephen Hawking azt is állítja, hogy az, hogy a semmiből magától nem lesz valami. Így a keletkezés/termetés/ősrobbanás a semmiből nem jöhetett létre, annak okozója van.

2015. máj. 13. 15:14
 13/32 A kérdező kommentje:

A fekete lyukra nem lehet bizonyíték, mivel már maga az-az állítás, hogy olyan nagy valószínűleg a gravitációja, hogy még a fény sem képes elhagyni, már önmagában olyasmi amit el kell hinnünk, hogy így van. Az ok. hogy a hatásokból ki lehet következtetni, de bizonyíték nincs rá, ezért elhisszük. Ha majd a tudomány fejlődésével más, esetleg ennek az ellenkezőjét lehet kikövetkeztetni, akkor majd azt fogjuk elhinni, de bizonyítani szerintem akkor sem fogjuk tudni, csak elhinni.

2015. máj. 13. 15:15
 14/32 anonim ***** válasza:
69%

Hááááát tudtommal ez jelenleg egy nobel díjas kérdés :D

Szóval biztosan olvastunk volna róla ha ez a kérdés megnyugtatóan eldől.

Kb: kinullázná az összes vallást egyből, amelyik egy/több istenre alapoz bármit is. Mondjuk abban a pillanatban egy bohózattá válna a kereszténység is úgy ahogyan van. Lenne nagy felfordulás ha valakinek ez már sikerült volna.

Hawkingot elég komoly matematikusok és elméleti fizikusok próbálják megfogni és nem nagyon akar sikerülni nekik, ettől még tévedhet persze. Én a fonalat már elvesztettem akkor amikor végtelen dimenziós térből kellett merőlegest síkra lebocsájtanom vizsgán :DDDD Nah ott már erősen voltak gondjaim a képzelőerőmmel :D Ezért mondom, hogy ehhez "egyenlet agy" kell, mert lehet matematikailag stimmel, de egy büd*s szót nem értenék a leírásból, kénytelen leszek megbízni pár ezer matematikusban és úgy általában a matematikában ha ennek lesz egy végleges leírása.

No meg tele lesz a világsajtó "isten halott", meg "átvert emberiség" és hasonló szalagcímekkel :D

2015. máj. 13. 15:17
 15/32 anonim ***** válasza:
71%

A fekete lyukak első leírása és feltételezése egyenesen következik az einstein-i matematikából.

Azóta a fény,részecske és a környező csillagok viselkedéséből továbbá a folt szerűen "semmit nem fogunk azon a ponton" (szó szerint lyuk az univerzumban) eléggé egyértelművé tették, hogy az bizony egy fekete lyuk.

Szó szerint "körül tapogathatod" a fekete lyukat műszeresen és mindenféle méréssel ahogy a sötét szobában is a kezeddel kitapogathatod a komódot.

Ehhez nem kell látnod.

Szóval teljes nyugalommal fogadd el, hogy a fekete lyuk létezik és köszöni szépen nagyon jól elvan, a vita azon zajlik, hogy benne mi a fizika, ha ugyan van benne olyan :)

2015. máj. 13. 15:21
 16/32 anonim ***** válasza:
0%

A földönkívüliek létezésére több bizonyíték van, miért nem hiszel azokban és próbálod megismerni az univerzumot.

Másrészről, ha Isten vagy istenek léteznek akkor melyik a valódi?

2015. máj. 13. 15:25
 17/32 A kérdező kommentje:

Látod, pont ez a bajom ezzel az isten van , vagy nincs dologgal, mint a fizikával, hogy ezt is vagy azt is el kell hinnünk.

Mert megtanultuk a középiskolában a fizika törvényeit, amit tudtunk bizonyítani, azt nem kellet elhinnünk, amit pedig nem, azt el kellet hinnünk.

Ha most még azt is bebizonyítják, hogy a fekete lyukban nincs fizika, vagy nem igaz, akkor elmennek a p@csába... és én leszek az istenhívők között az első.

2015. máj. 13. 15:30
 18/32 anonim ***** válasza:
Van, mert ha nem lenne, akkor azok akik tagadják a létezését, azok sem lennének most itt, és irkálnának butaságot.
2015. máj. 13. 15:31
 19/32 anonim ***** válasza:
és Isten hogy keletkezett? mert ugye a semmiből nem lehet valami sokak szerint.. ha Isten szerintetek csak úgy van/lett, akkor el kéne fogadni, hogy mások szerint a világ is csak úgy lett és van.
2015. máj. 13. 15:37
 20/32 anonim ***** válasza:
53%

Igen, ez egy remek meglátás. Az "isten öröktől" van nem értelmezhető másképp mint úgy, hogy az ősrobbanással keletkezett ő is :D

Ha valaki azt mondja nekem, hogy az univerzum összes törvényét együtt nevezzük istennek (szigorúan nem megszemélyesítve mint entitást) a kezébe csapok és ki vagyok békülve a hívővel, de innentől máris komoly lépést tettünk afelé, hogy megfosztottuk a határtalan posztjától, ismerjük a korát, és máris egy "nagy adag istent" ismerünk. (a törvények egy komoly része már ismert)

2015. máj. 13. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!