"Amit isten adott azt nem szabad elvenni" - szokták mondani. De az ellenkezőjével mi a helyzet?
Ma már szerencsére sok párnak lehet gyereke a lombik bébi programmal, akiknek amúgy nem lehetne. Ugyanúgy beavatkozunk, mint a megszakításkor, csak itt nem elveszünk, hanem adunk. Ezt hozta fel nekem nem rég egy vallásos ismerősöm, szerinte ez így nincs jól. Hallgattam és igyekeztem gyorsan témát váltani, nem árultam el neki, hogy ha ez a lehetőség nem volna adott, mi sem beszélgethettünk volna.
Nektek mi a véleményetek erről?
Mindent Isten ad. Ha ezzel a programmal dorgan meg egy gyermek, az is Isten ajándéka, hisz ember nem tud életet adni, csak két sejtet egybe alkotni, de az még édes kevés, bizonyítja ezt a rengeteg sikertelen kísérlet.
Az ismerősöd most vagy nem is hisz Istenben, vagy nem fogta még fel a mindenhatóságát.
Én ilyen szempontból nem vagyok vallásos, szóval én azt is el tudom fogadni, ha valaki nem akar gyereket, ha meg lombikkal sikerül csak azt meg pláne.
Az előttem lévő két hozzászólótól kérdezném, hogy ha a beteg baba a sátán műve szerintetek, akkor ez esetben mi a véleményetek az abortuszról. Őszintén érdekel a véleményetek.
T. Kerdezo!
Semmi gond nincs a lombikbebi programmal. Igy csaladok kapnak lehetoseget gyermek vallalasara, akiknek maskepp nem lehetne. Valoban igy van, a gyermek Isten aldasa.
De hogy raterjek a masik problemara is, az abortuszra: Isten elott ez gyilkossag. Hiszen ma mar lehetoseg van megnezni egy anyamehben fejlodo magzatot. A kezdetektol a fogantatastol kezdve a szuletesig. Kepekkel bizonyithato, hogy egy magzat, mikor meg szinte babszemnyi, mar testtel rendelkezik. Igaz a vegtagok kezdetlegesek, de mar van feje, torzse, vegtagjai. Dobok a szive, lathatoan.
Tehat egy ilyen magzat elvetele bizony gyilkossag, akarhogy nezzuk a dolgot.
Isten elott minden elet ertekes. Ezert tiltja,hogy magzatot elvetessunk.
O mar egy eloleny az edesanya meheben, megha agyilag fejletlen is, de el.
Egy igaz kereszteny tehat nem szegi meg ezt a torvenyt semmilyen indokkal. Isten parancsait, szabalyait nem higithatjuk fel a sajat erdekunkben.
Remelem ertheto voltam? Udv: Judit!
"Tehat egy ilyen magzat elvetele bizony gyilkossag, akarhogy nezzuk a dolgot. "
Akkor egy fa kivágása is gyilkosság?
Erről nem rég volt egy vita. Sajna nem találom a linkjét. A lényege az volt, hogy az abortuszra még esedékes magzat nem rendelkezik több kognitív képességgel, érzelemmel, érzékkel és egyebekkel, mint egy közönséges kerti fa. Ilyen szemszögből mi számít gyilkosságnak? Vagy a fa nem élő?
Nem is azt vontam kétségbe, hogy a magzat ne ember lenne, vagy élő. Hanem azt, hogy mi alapján teszünk különbséget élőlények meggyilkolásánál?
Az ember minden tekintetben többet ér, mint bármely más létforma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!