Követnéd-e Jézust, ha ezt mondaná neked: hagyd itt mindened, és gyere, légy a követőm?
"Ha Jézus mondaná, indulnék azonnal"
Gondolkodó ember tudja hogy hova megy.Aki ész nélkül megy az nem méltó az ember névre.
Én nem cserélném el.Nem szeretnék örökké élni mert akkor látnom kellene minden szerettem halálát.Borzasztó lenne akkor nem lenne semmi öröm az életemben.
Esetleg ha találkoznék fizikailag istennel és azt mondaná ,hogy energiává változtatlak és segíts nekem akkor mennék és tudnám ,hogy a család/barátoknak nem lenne bajuk és békében egészségben halnának meg.
Ez egy nagyon rosszul fel tett kérdés. Amikor megtérsz, tulajdonképpen nem mást teszel, mint átadod az életed felett az irányítást Istennek. Azt mondod, eddig a magam feje után mentem, de mostantól a tied vagyok, minden amim van a tiéd, és azt tehetsz velem, amit csak akarsz. És amikor megtérünk, ezt komolyan is gondoljuk. Az már más kérdés, hogy aztán erről később szeretünk megfeledkezni, és Istennek újra és újra eszünkbe kell juttatnia. Tehát ha megtértél és újjá vagy születve, akkor a te életedben múlt idő, mikor Jézus kövess engem hívására igent mondtál. Nem tudom, miért gondolják azt a keresztyének, hogy elmenni a kínai misszióba nagyobb szolgálat, mint tisztességben felnevelni 2-3 gyermeket. Tehát, ha Isten a kínai misszióba hív, menj oda. De ha csak annyit kér tőled, élj tisztességesen, azt is épp elég nehéz ma Magyarországon. És ne feledd, neked abban kell engedelmesnek lenned, amit Isten kér tőled, és nem abban, amit te kitalálsz magadnak. Annyi önjelölt szolgáló van Isteni elhívás nélkül, de hidd el, semmi értelme, csak a baj van velük.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!